lördag 25 juni 2011

Nu skiner solen!

Gomorron! Vaknade halv 5 och halv 9... Var vaken en liten stund däremellan. Måste säga att det var mycket roligare att vakna andra gången; solen skiner. I morse vräkte regnet ner och det var helt grått ute. Nu är himlen blå :)

Hoppas ni hade en trevlig midsommarafton igår, det hade jag även om jag var själv. Jag tog det lite lugnt på morgonen, och sen var jag iväg en sväng till Maxi. Jag skulle handla med mig lite godis till pappa och så material så att jag kan göra tacogratäng idag. Jag åt min midsommarlunch ganska tidigt, vid 11.30. Det blev lite tapas:


Mycket gott var det i alla fall. Sen när jag tänkte gå så kom regnet, så jag väntade en timme. Gick hemifrån vid halv 2 och satte kurs mot Änggårdsbergen – Botaniska – Sahlgrenska. Det blev en väldigt skön promenad och det tog mig 72 minuter dit, och jag slapp regnet helt.

Pappa mådde bra och blev glad för twistpåsen jag hade med mig. Jag hade också med mig 3 megastora jordgubbar som han raskt mumsade i sig. Han trodde att han eventuellt skulle bli utskriven idag, och det är ju skönt. Jag stannade väl en timme, sen satte jag av hem igen. Innan jag gick hemifrån grundade jag med värktabletter och sa till mig själv att om jag har ont när det är dags att gå tillbaka, så tar jag bussen. Har jag väl satt igång och promenera så finns det ingen återvändo. Det går ju inte så många bussar mitt inne i skogen... När jag skulle gå så hade jag inte ont någonstans, så det blev promenad. Ontet kom efter halva vägen ungefär, men jag klarade mig hem. Tog lite kort i Botaniska:

Och sen några i Änggårdsbergen. Det första är mörkt för det är i motljus, men jag ville bara visa hur högt uppe jag är. Det är mycket backar att gå i, vissa rena monsterbackar...När jag kom hem var jag duktigt trött. Promenaden hade varat i sammanlagt 147 minuter och var på 15.592 snabba steg. Stegräknaren för gårdagen slutade totalt på 18.595 steg. Helt OK tycker jag :) Spenderade resten av kvällen i soffan... Jag gillar mycket mer att gå när jag har ett mål än att bara vandra runt. Mina nya fina Reebok Easy Tone funkade perfekt, även om de har större effekt på asfalt än på grus eller motionsspår. Men de var i alla fall sköna att gå i.

Idag skall jag laga storkok av tacogratäng, och orsaken till det är att jag köpte på mig massa askar med körsbärstomater i onsdags, när jag fortfarande trodde att jag skulle ha massa folk här igår. De kostade bara 5 kr på Maxi :) Körsbärstomater är jättegott att steka ner bland alla grönsaker jag har i gratängen, tog fram massa nötfärs igår så det är bara att laga. Bortsett från det har jag inga mer allvarliga planer än att tvätta... skönt med en riktig slödag, det kan jag behöva efter igår. Det känns i kroppen idag, men dock inte av träningsvärk från skorna (har fortfarande inte känt det någon gång) utan av stelhet i höften/ryggen. Tänk om solen kunde fortsätta skina så jag kan få in lite altansittande också... Hoppas, hoppas...

Ha en bra midsommardag!

2 kommentarer:

  1. Verkligen en härlig promenad i fantastiska omgivningar. Skönt att höra att pappa mår bra och snart får komma hem igen. Lycka till med gratängerna idag!

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra midsommar Lena. Fantastiskt vackra bilder vilket måste "underlättat" promenaden avsevärt.
    Hoppas du får njuta av altanen under dagen
    KRAM från mig

    SvaraRadera