fredag 1 juli 2011

Vädret...

Gomorron. Varje dag kollar jag hur vädret skall bli på tisdag. Kommer vi att kunna sitta ute på mitt kalas? Det blir lite trångt om vi sitter inne. Fram tills idag så har prognosen varit åska, regn och stora mörka moln. Vad möter mig idag?


Det är ju jättesvårt att planera! Jag har i alla fall lagt ner planerna på att vi skall grilla, oavsett väder så blir vi nog för många för det. Inte kul om inte alla kan få maten samtidigt...

Igår utsatte jag mig för massa gräs. Precis när jag skulle äta lunch hör jag att fastis är ute på sin stora åkgräsklippare och klipper precis nedanför min altan. Snabbt ut på altanen för intag av lunch. Satt där tills ögona rann så mycket att jag inte såg vad jag åt. Att den nya medicinen (nässpray) inte hjälper på ögonen kan jag förstå, mina besvär med halsen kommer alltid dagen efter på morgonen. Hur är det idag då? Jag har inte ont i halsen, men rösten är dov och hes. Hm. Funkar alltså inte så bra. Fast jag har ju inte ont, det gör mig absolut ingenting att jag är hes, så den kanske funkar ändå? Fortsätter testa!

Igår skulle jag ha simmat, men jag kom inte från jobbet förrän närmare halv 6. Hemma 17.40 och om jag skulle ha ätit middag direkt när jag kom så hade jag ändå inte kunnat åka hemifrån förrän strax efter 18. Sen tar det en kvart att moppa till simhallen, 5-10 minuter att byta om och duscha och så stänger de kl 19. Ingen idé. Satt istället på altanen en stund, sen tog jag min "dramaten" och gick en bra omväg till Maxi och handlade lite grönsaker och massa kyckling. Nedsatt pris på min favoritkyckling denna veckan (Guldfågelns vita låda), så 4 kg inhandlades. Nu har jag 6 kg i frysen och klarar mig några veckor. Lever ju mer eller mindre på kyckling och tacofärs nu när det är så varmt, älskar kycklingsallad och tacosallad.

Ni som har varit med på denna bloggen länge har sett de hemska bilderna på mig från min födelsedag 2008, de bilderna som fick mig att börja med Xtravaganza. Just nu är jag ganska "låg" för att det inte händer något med min viktminskning. På tisdag skall jag lägga upp de bilderna igen, samt nytagna bilder, bara för att pigga upp mig. Även om jag är lååångt från målet så har jag i alla fall gått ner 35 kg sedan de bilderna togs. Skillnaden är enorm och jag behöver bli påmind om detta. Skulle väl egentligen kunna lägga ut bilderna idag, men det blir liksom mer rätt om jag gör det på tisdag. Skall be en av mina kollegor att ta bilder på mig på måndag, så att de blir riktigt färska :)

När denna dagen har gått så har jag 3 veckor kvar att jobba till semestern. Det känns som en hel evighet... Egentligen skulle jag ju varit ledig nästa vecka, men jag är glad för att jag drog in semestern, jag har så mycket att göra på jobbet att jag inte hade kunnat slappna av. Ser jättemycket fram emot semestern, samtidigt som jag är livrädd för att det kommer att gå åt helvete med maten. Jag har jättesvårt för maten på helgerna när jag inte har några fasta tider, försöker använda en klocka som larmar, men glömmer det ibland. Jag måste verkligen använda den när jag är ledig, annars går det åt skogen!

Ha en bra fredag!

2 kommentarer:

 1. Där e ENORM skillnad på dig och de gamla bilderna Lena! Men det är sant, man behöver påminna sig lite då och då.
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Lena ... det är ju en jätteskillnad! Du behöver påminna dig! Förstår att du känner dig frustrerad men det är stor skillnad!

  Jag kommer på tisdag morgon med Jonas... ringer på dörren vid sju.

  Har du kaffe hemma!?! Kanske lite frukost... om möjligt... skall jag ta med något? Ville du låna film?

  Det skall bli kul!

  Kati

  SvaraRadera