lördag 13 augusti 2011

Ny dator igen...

Gomorron. Idag vaknade jag tidigt (av mig själv) efter knappt 5 h sömn. Lyckades somna om på soffan i ytterligare 3 h och nu känns livet lite lättare att leva :) Solen skiner ute, men det skall tydligen bli molnigt sen, fast inget regn. Kanske ytterligare en skön dag? Huvudvärken är kvar, men bara lite av halsontet, men jag skall ta det lugnt i helgen så att jag är redo för jobbet på måndag.

Ända sedan jag fick min nya dator för 2 veckor sedan så har den flimrat i skärmen. Eller rättare sagt vita linjer har "runnit" över skärmen. De senaste dagarna har det blivit värre. Igår tog jag mig i kragen och ringde HP för att fråga om det skulle behöva vara så. Jag fick rådet att ta min dator och åka till Elgiganten (köpt i den kedjan fast över nätet) så det gjorde jag. Jag fick en ny. Så nu måste jag installera alla program igen. För tredje gången på kort tid (formaterade ju om den gamla datorn för inte så länge sedan). Börjar få rutin på det där nu...

Efter jag hämtat datorn åkte jag till ett thaiställe i Askim. Jag var där för någon vecka sedan och provade då en ny rätt som var vansinnigt god och mycket stark. Den var jag sugen på igen. Frågade vilka grönsaker som ingick i rätten och fick svaret morötter, vitkål, purjolök och broccoli. Då sa jag att jag inte ville ha purjo eller broccoli, men att jag gärna tog svamp istället. Fick min låda och åkte hem (det tar ca 15 minuter att moppa dit). Satte mig för att äta, var vrålhungrig, och ser att det är massa gul lök i maten. Det tål jag definitivt inte! Försökte pilla bort den, men det var så mycket och jag såg inte skillnad på löken och vitkålen så jag gav upp. Datorn höll på att kopiera massa dokument från extern hårddisk, så jag stack iväg dit igen. När jag kom fram så frågade jag varför de hade lagt i gul lök. Deras svar var att jag inte sa att jag inte tålde det. Nej, sa jag, det sa jag inte, eftersom ni inte sa att det ingick i rätten. Jag opponerade mig mot att de la i andra grönsaker än de som ingick och som vi hade kommit överens om att jag skulle ha istället. Vi gapade lite grann och en annan kund sa till dem att de var helt korkade, så som de hade gjort kan man ju inte göra. Jag använde inte de orden högt, bara i mitt huvud... jag ville ju ha min mat. Jag fick min mat med orden "nu är det ingen lök i, bara vitkål, morötter, svamp och TOMAT". Att jag inte dog... nu tycker jag visserligen om tomater och tål dem, men min stilla fråga är hur de kunde lägga i tomater, som inte hade nämnts alls, trots "diskussionen" vi just hade haft? Jag sa ingenting utan tog bara min mat och gick. Är det bara jag som tycker att de var knepiga? Nästa gång jag beställer den rätten (ja, det kommer att bli en nästa gång för den är vansinnigt god) så skall jag säga till dem vilka grönsaker jag vill ha och så får de lova på heder och samvete att de inte lägger i något mer.

Resten av dagen fick jag faktiskt spendera på min underbara altan. Det var länge sedan jag kunde sitta på den, det har ju varit bra väder några dagar men då har jag haft andra planer. Idag blir det också altansitteri, åtminstone till en början. Jag skall bara duscha först, sen går jag ut och sätter mig.

Som ni kan se har jag tagit bort vikt-tickern högst upp. Jag blev bara lessen när jag såg den. Jag skall ju vara med i Cornelias Rivstart (läs mer på länken jag la upp igår) som börjar den 22, och får jag vågen att röra sig så kanske jag lägger tillbaka den. Just nu stjälper den mer än hjälper i alla fall.

Ha en jätteskön lördag!

2 kommentarer:

 1. Jag förstår dig, jag har ju stått still i 8 månader...det är nästan ett helt år...innan min våg började röra på sig igen. Det är drygt som faaaan.
  Hejjar på dig, det vet du!
  kram

  SvaraRadera
 2. Man ska göra det som känns bäst för sig. Far du illa av din ticker så klart du inte ska ha den.
  Man har tider under vikt nedgång när man kan stå still. Jag tror du snart börjar trilla neråt igen :)

  Hoppas din nya dator kommer fungera bättre. Själv fick jag en ny dator av min man för en knappt vecka sen.Han köpte den på mediamark(eller vad det nu heter) Egen dator. LYX! =)
  Hoppas annars resten av dagen varit bra
  Kram

  SvaraRadera