onsdag 11 april 2012

Äntligen dags!

Gomorron. Vaknade en kvart före klockan, och det är jag tacksam för. Inte för att klockan inte ringde en kvart senare (telefonen funkar fortfarande), utan för att jag drömde en otrevlig dröm. Jag tror att det var hela familjen i ett hus och massa folk utanför som kastade in bomber och grejer. Bomberna var små och hade någon magnetisk funktion, så om de låg på golvet i nästa rum så drogs de emot där vi låg i mitten av rummet. När den var framför någon och vi tog upp den så var den varm, men den hade inte smällt än. Om den personen kastade iväg den så var det som om den satt fast med ett gummiband, den kom bara tillbaka. Jag vaknade innan den första hann smälla av. Puh.

Idag är det äntligen dags. Kl 8 skall jag vara på Carlanderska för ultraljud av min höft. Jag får inget svar idag utan det får jag nästa tisdag, då jag har telefontid med läkaren. Det skall bli väldigt intressant att se vad som händer idag. Jag skulle så hemskt gärna vilja att det fanns något de kunde göra åt höften, jag saknar mina promenader så. Nu kommer våren och det skulle varit underbart att kunna ta långa promenader i Änggårdsbergen utan att det gör alltför ont. Ser förresten att det står på kallelsen att jag kommer att få en cortisonspruta idag. Det innebär förhoppningsvis (om den tar) att jag kommer att kunna promenera de närmsta 6-8 veckorna. Vad jag också får vara beredd på är att jag inte kommer kunna träna på ett par dagar. Eller rättare sagt jag HOPPAS att jag inte kommer att kunna det, för ju ondare jag får efter sprutan, desto bättre har den tagit. Så håll tummarna för att det blir sofflocket ikväll!!

Igår fick jag ett mindre roligt samtal från min städerska. Hon hade ju varit i Paris i påskhelgen och av någon mystisk anledning hade hon min dörrnyckel i sin plånbok. Uppe i Eiffeltornet träffar hon på en ficktjuv som snor plånboken. Det fanns ingenting i plånboken som kunde binda nyckeln till mig, så det är jag inte orolig för. Det som däremot blir krångligt är att Mölndalsbostäder är superhårda på detta med nycklar. Man kan inte göra nya utan rekvisition från huvudkontoret. Jag ringde dem igår och skall dit idag efter Carlanderska. Jag sa att jag måste ha skriftligt på att de inte kommer, den dag jag skall flytta, och säger att jag måste bekosta nya lås i hela lägenheten för att en nyckel är borta. Skall låsbyte ske så måste det ske nu, så att hon (eller hennes försäkringsbolag) kan ta kostnaden. De skulle fundera på om jag behöver en ny nyckel eller helt nya lås. Det är samma lås i ytterdörren och de 2 altandörrarna, så billigt blir det inte att byta. Jag vill (och skall) definitivt inte bekosta det själv, så vi får se vad som händer. Krångligt blir det i alla fall, jag får ju ta ledigt för att åka dit. Det ersätter väl knappast hennes försäkringsbolag...

Ha en bra onsdag!

4 kommentarer:

 1. Oj, vilken konstig dröm! :o
  Inget jag lyckas analysera. ;)
  Man kan verkligen drömma heludda grejer.

  Fick penicillin mot min luftvägsinfektion.
  Men jag håller med dig i din ståndpunkt ang
  antibiotika.

  Hoppas att din kväll blir bra.

  Kram och pepp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan ingenting om drömtydning. Kommer sällan ihåg vad jag drömmer :) Hoppas du kryar på dig snart! Kram

   Radera
 2. Hej hej
  Det varenkelt göra glassen. Delikatess yoghurten stod det på locket att bara frysa in och äta. Smakade inte sälv men resten av familjen gilla det. Smidigt :)

  Hopps det gick bra på röntgen.
  Och verkligen olyckligt med nyckeln. Lite galet ha med sig den. Hoppas det ordnar sig
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min yoghurt är bara 0,5 %, men det går säkert ändå. Vad jag har hört så skall man röra ibland så att det kommer luft i. Handlar bara om att komma ihåg det... Kram

   Radera