torsdag 12 april 2012

Hoppas den tog...

Gomorron. Jag vill ha vår! Är det för mycket begärt? Jag var ute och körde moppe en hel del i regnet igår och var kall som en ispinne efter varje tur. Lite värme, tack!

I går morse var jag alltså iväg på ultraljud av höften. Jag hade fattat det som att det skulle vara under rörelse, men det var det inte, jag låg still på en brits. Fascinerande att han kunde se något, för mig var det bara grått blurr. Å där var något vitt - min höftkula. Och det svarta? Det var själva höftbenet. Muskeln som läkaren tror att jag har inflammation i var svullen, det var allt han berättade. Jag var beredd på värsta smärtan när han skulle sätta cortisonsprutan, men nu hade jag att göra med ett proffs. Han tog reda på exakt var han skulle sätta sprutan med hjälp av ultraljudet, han var så skicklig att han kunde hålla den där saken han mätte med med ena handen och ge mig sprutan med den andra. Rakt på, och inte överallt som jag har fått tidigare. Det gjorde bara lite ont, alla andra gånger har det gjort fruktansvärt ont.

Sen var jag stel resten av dagen, och trött i höften. Bestämde mig ändå för att inte träna, tänkte det var bra om den fick vila. Idag är det som om jag har fått ett stort blåmärke, stelt och ömt. Men förhoppningsvis skall det bli bättre efter idag och om nu våren kunde komma också så kanske jag kan gå ut och njuta på lite promenader medans sprutan verkar?

Egentligen skulle jag åkt via Mölndalsbostäder på vägen tillbaka till jobbet, för att lösa nyckelproblemet jag berättade om igår, men det gick så fort på undersökningen att jag då hade fått stå ute i regnet i en halvtimme innan de öppnade. Jag åkte istället tillbaka till jobbet och försökte tina upp. Till Mölndalsbostäder åkte jag istället direkt efter lunch, när de öppnade igen. Jag fick en rekvisition, som man behöver för att göra en ny nyckel, och på den stod det att nyckeln var borttappad i Paris och INTE skulle betraktas som förlorad. D.v.s. det var OK att göra en ny nyckel, jag behöver inte byta låsen. Så 179 kr kostar det städerskan. Sen hade jag ju gärna velat ha ersättning för den timmen jag fick ta ledigt från jobbet, men det lär ju knappast hända.

Igår fick jag kokboken jag beställde förra veckan, The Dukan Diet Recipe Book. 350 recept för cruise-fasen (d.v.s. dagar med bara protein, eller dagar med proteiner och grönsaker). Där finns massa som jag vill prova. Visste inte att man kunde göra så mycket av "ingenting". Allt går bra fortfarande, inte en smula har jag fuskat, och jag tänker inte på att fuska ens. Mycket ovanlig känsla och ibland får jag ta mig en funderare på om jag verkligen gör rätt, för så här enkelt kan det väl inte vara? Vågen pekar neråt (nä, kan inte hålla mig borta från den) och snart har jag passerat -4 kg (18 dagar sedan jag började).

Jag blir lite orolig av det här med strejken som eventuellt startar i morgon. Jag har ju inte så himla mycket att välja på när det gäller vad jag kan äta av färskvarorna. Min kvarg (Valios laktosfria matkvarg) finns, vad jag vet, bara på mitt Maxi i hela västra Göteborg. Om den försvinner därifrån p.g.a. strejk och transportproblem så sitter jag verkligen i klistret. På vägen hem från psykologen idag skall jag åka förbi och bunkra så att jag har en vecka eller två. Yoghurten vet jag att jag kan hitta på COOP och de skall tydligen inte strejka.

Ha en härlig dag, hoppas ni inte regnar bort :)

5 kommentarer:

 1. Var nu lite smart. Du kommer aldrig få ersättning för förlorad arbetstid om du komkretiserar det så och kräver pengar. Försök få till en gratis städning som goodwill mot det arbete och energi det tog dig att få lösa nyckelfrågan pga städerskans slarv! Det är alltid lättare att förhandla i rätt valuta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror knappast jag får någon ersättning på ena eller andra sättet för förlorad arbetstid. Jag vet ärligt talat inte om hon har blandat in firman i detta, jag får väl fråga när hon kommer på onsdag. Hon styr ju knappast själv över sin arbetstid och om hon skall ta betalt eller ej.

   Radera
  2. Om hon inte blandat in firman har du bra läge, då vill hon inte det (fast jag förstår inte hur någon försäkring skulle bli inblandad om det inte är en företagsförsäkring - hon kommer ju knappast ta sin privata), då kan hon säkert fixa någon fönsterputsning, altanstädning etc extra att göra utöver det du vanligen "får" och betalar för. Alternativt går det säkert på hennes egen diskretion att lägga till någon timme eller tillfälle. Och om inte bör hon ju ändå vara intresserad av att lösa det så att du INTE ringer firman och begär ersättning för förlorad arbetsinkomst m.m. Men det beror ju på vad man tycker det är värt.. tur du inte har mitt jobb, som förhandlar hela dagarna :)

   Radera
 2. Håller tummarna för att sprutan hjälper OCH för att det INTE blir strejk imorgon

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Strejken verkar utebli och jag tror att sprutan har tagit, så tack för tummarna! Kram

   Radera