måndag 16 april 2012

Bubblor i långa banor

Gomorron. Och så var det måndag igen. Såg just detta på Facebook:


Men jag tycker att det är kul att jobba, så jag klagar inte. Denna helgen har jag sovit som en kratta, i natt var det lite bättre. Inte lätt när man blir väckt hela tiden. Jag har dock kommit på ett knep som gör att jag får sova lite bättre, och det är att jag ligger på rygg med Cornelia på bröstet. Då väcker hon mig inte lika mycket. När vi sitter och kollar på TV så kommer hon ofta och lägger sig nära uppe på bröstet och spinner som en galning, så då känner hon sig trygg.

Igår så röjde jag upp här hemma, och förrådet fick sig en dust det med. Nu kan man återigen gå ända in. Inte lätt när man har ett avlångt förråd med garderober på ena sidan, när saker hamnar i gången så går dörrarna inte att öppna.

Vid 12 kom Åsa och Vincent och jag bjöd på lunch. Jag hade ett öppnat paket couscous i skåpet så vi fixade lite sånt till dem. Vincent åt 2 stora portioner så jag antar att det föll honom i smaken :) Åsa åkte iväg och vi klädde på oss och gick ut på altanen med bubbelmaskinen.


Han älskar verkligen den. Jag köpte den för nästan ingenting (tror det var 79 kr) på Netto till hans födelsedag 2007. Den är verkligen välanvänd. När jag letade i mitt bildarkiv efter vilket år det var jag köpte den så hittade jag denna filmen.


Massa ungar i grannskapet kom ut och smällde bubblor och folk kom och undrade vad vi höll på med. Hela området var täckt av bubblor :)

När bubblorna var slut så kollade vi på Disney Junior, Musses klubbhus är en favvis. Sen kom Åsa men Vincent ville inte åka hem.

Resten av eftermiddagen/kvällen tog jag det lugnt. Lyxmiddag blev det, hade ju lax som jag köpte i lördags. Det ser inte så roligt ut, men var gott. Det var inte en grönsaksdag igår, så då är det inte så mycket man kan göra.


Jag har ju alltid gjort tzatsiki på yoghurt, som jag har vasslat ur om jag har haft tid/ork. Oftast blir det inte av, och då blir den ju lite lös. Nu har jag börjat göra den på kvarg och bara en skvätt yoghurt. Kvargen har 0,3 % fett och yoghurten 0,5 %. Trots detta känns den som den fetaste röran man kan tänka sig, alldeles god och krämig. Eftersom det inte var en grönsaksdag så har jag inte någon gurka i röran, men det kan jag ha idag.

Biffarna jag gjorde häromveckan är nästan slut, så jag slängde ihop ett gäng till. De äts ofta här, antingen med röra likt ovan, eller med min grönsaksröra och lite grönsallad. Jag hade köpt 2,5 kg nötfärs (10 %) så jag gjorde biff på alltihop. Bara sambal oelek, vitlök, peppar och örter i, och så grilla på galler i ugnen 10 minuter. Så lätt och så gott.

Idag blir det gymmet om inget annat kommer emellan. Ha en bra måndag!

4 kommentarer:

 1. Va stor Vincent blivit sen jag såg foto på honom sist.
  Njut av dina grönsaker idag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han växer och är ca 1.60 nu (längre än jag). Njuter alltid av grönsakerna :) Kram

   Radera
 2. 4,4 kg!! Lena du är ju toppenduktig.

  Brorsan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack brorsan! Alltid kul med lite glada tillrop :) Kram på dig

   Radera