söndag 15 april 2012

Resultat vecka 3

Gomorron. Läser på Facebook att det är massa snö i norr och regn i söder. Här skiner solen lite försiktigt. Enligt väderprognosen skall vi få en regnfri dag, vilket passar bra eftersom jag får finbesök.

Resultatet vecka 3 är ju för 6 dagar och inte 7, men (tycker jag) imponerande med -1,1 kg. Det innebär -4,2 kg på 3 veckor. Jag är förundrad och tacksam för att det går så bra. Jag är också glad för att jag faktiskt är i den ekonomiska situationen att jag slipper vända på varenda krona, för det hade inte varit lätt med denna dieten. Proteiner är dyrt. Eftersom utbudet ändå är lite begränsat så lyxar jag till det ibland, speciellt på helgerna. Igår blev det rostbiff, tzatsiki och körsbärstomater till lunch. ICA's rostbiff är jättegod och innehåller inte så mycket annat tjafs. När jag var på Maxi igår så köpte jag mig en bit varmrökt lax, så den skall jag äta till middag idag. Så jag lyxar till det och unnar mig ibland :) MEN jag unnar mig bara tillåtna saker. Har fortfarande inte fuskat. Ni kanske tycker att jag tjatar om det, men bortsett från mina 4 månader på Xtravaganza 2008 så har jag aldrig gått 3 veckor på en diet utan att fuska. Frågan är om jag ens har klarat 3 veckor på en diet utan att ge upp...

Jag köpte sådana där mirakelnudlar för några veckor sen, som jag inte gjort något med. Sådana där nudlar som inte innehåller någonting. Jag har hört att de behöver blandas med något såsigt, så jag gjorde en köttfärssås igår. Handlade lite grönsaker på Maxi och slängde ihop en god sås.


Men jag vet uppenbarligen inte hur man lagar "lite" mat... detta är min femlitersgryta. Men jag ville ha i massa grönsaker så det fick inte plats i stekpannan... När jag står där och lagar så ringer syrran och frågar om jag kan passa Vincent lite idag. Visst, sa jag. Kollar genast hur mycket såpbubblor och batterier jag har, så att han kan leka med sin älskade såpbubblemaskin. Det slutade med att de kommer på lunch innan Åsa skall iväg, och då kan de ju äta av köttfärssåsen. Kom på att jag själv inte kan göra det, för idag är det ingen grönsaksdag. Nu kryddade jag försiktigt, hoppas det ändå inte är för starkt för Vincent...

På måndag måste jag ringa Vårdcentralen och be om en telefontid med "min" läkare. Jag behöver ta massa prover. Jag har ett problem som jag inte kan ignorera längre: jag har ont i mina naglar! Det är som om det är ett tryck i dem. Jag KÄNNER mina naglar, det brukar man ju inte göra utan att peta på dem. Det är väldigt obehagligt. När jag började gå ner i vikt (måste ha varit på Xtravaganzatiden) så körde jag en 3-månaderskur med Priorin. Jag tyckte inte det gav någon effekt. Runt nyår nu så körde jag en kur med Silica, och det är efter det som jag har fått problem med naglarna. Jag lider kanske brist på någon viktig mineral, men jag har inte lyckats lista ut vilken. Jag åkte till en Life-butik igår och frågade dem om råd. Mannen som jobbade där hade ingen aning, men han tyckte jag kunde prova med öljäst. 1 månads kur kostade 59 kr, så det kunde jag ju göra. Men jag tror nog att det är bäst att gå och ta lite prover. Skrev frågan i en GBP-grupp på Facebook och fick till svar att jag bör kolla zink och magnesium.

Nu skall jag röja lite i min lägenhet, jag förstår inte varför det alltid blir så stökigt... Ha en skön söndag, oavsett regn, sol eller snöstorm!

4 kommentarer:

 1. Fördelen med att inte laga lite mat, är att man kan frysa in och ha till andra dagar. Det gör alltid vi här hemma OCH har även till matlåda dagen efter.

  Ha en bra söndag vännen
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag dessutom tömt frysen på mat jag inte kan äta (gett bort), så det finns plats för all ny mat :) Jag äter ju bara mat från frysen, lagar aldrig direkt, men jag hade inte tänkt att det skulle bli en hel femlitare denna gånge... Kram

   Radera
 2. Oh duktiga du :) Och kul att det tickar neråt. Härligt!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK!! Det är så roligt att se! Snart -5 :) Kram

   Radera