fredag 6 april 2012

En lååång fredag

Gomorron. Kommer ni ihåg långfredagar förr? När ALLT var stängt? Kommer så väl ihåg när jag bodde på Hisingen, måste ha varit 1987 eller nått, och behövde något på långfredagen. Allt var stängt. B&W som det hette då (är väl COOP nu tror jag), alla kiosker och servicebutiker, ICA på Kvilletorget. Allt. Nu är allt öppet precis som en vanlig fredag, nästan. Fast inte gymmet och simhallen. Där är det stängt.

Istället har jag nu äntligen tagit mig bort till Life Mölndal och tränat där. Blev väckt av Cornelia strax före 6 och gick upp. Regnet ute och de 4 plusgraderna gjorde det inte precis lockande att ge sig ut, men kl 7 stack jag hemifrån. Det funkade bra med inloggningen, men jag fattar inte det här med säkerhetsslussen. Det var snack om att den inte hade kommit så de hade bara öppet när det var bemannat. Jag antar att den tubformade saken till höger om ytterdörren var just säkerhetsslussen, men inte behövde jag passera genom den...

Det började inte så bra eftersom det inte finns information någonstans på hemsidan eller på Facebookgruppen (där jag ställt en fråga angående att jag inte varit där tidigare) om att man måste ha hänglås med sig till skåpen. Det var bara att ställa in ytterkläderna och duschsakerna i ett olåst skåp och bära med sig resten runt de olika maskinerna. Omklädningsrummet var fräscht och så, men jag gillade inte alls hur det var uppbyggt. Man öppnade dörren och var mitt inne i omklädningsrummet. Går någon förbi i korridoren samtidigt som man öppnar dörren, så ser man alla skåp och de som byter om framför dem. Man ser också rakt in i den helt oskyddade duschen. Inte alls roligt. De hade väl kunnat sätta upp en liten vägg framför ytterdörren så att all insyn försvann?

Det fanns ingenstans att fylla på vattenflaskan mer än i handfatet, som var alldeles för litet för det. Det fanns inte heller några träningskort man kunde fylla i, med personliga inställningar av alla maskiner. Måste fixa mig ett eget och ta med om jag skall dit någon mer gång, för det är så jobbigt att behöva testa sig fram varje gång. Mitt minne är inte så bra att jag kan hålla alla inställningar och vikter i huvudet.

Träningsrummet var i alla fall fint och fräscht, och luften var bra. Det var en kille där när jag kom och vi var 4 innan jag gick. Det fanns många maskiner som var roliga att prova, vissa av dem likadana som på Åby, men massa som jag aldrig testat förut. Tyvärr har de inga sittcyklar, som jag använder för att värma upp, så det hoppade jag över. Tränade i alla fall i 45 minuter innan jag stack hem. Valde att inte duscha där då jag inte alls gillade öppenheten i omklädningsrummet, duschar hemma istället.

Igår var vi på 50-årskalas hos vår VD. Det var trevligt och jag tror vi var 12 från jobbet som var där. Maten var god och det fanns till och med lite som jag kunde äta (åt varmrökt lax och ruccolasallad, mums). Påskmust light kunde jag också dricka. En kollega skulle tillbaka till jobbet och hämta något, så jag fick skjuts hela vägen hem. Hann vara hemma en timme innan det var dags att bege sig till psykologen. När jag moppade dit så funderade jag på vad vi skulle prata om, kom inte på något, men det löste sig ändå :) Jag berättade att det går så himla bra på dieten, att jag mår jättebra, och att det finns ett "lugn i mitt huvud". Detta för att jag inte alls känner mig utsatt för några frestelser t.ex. i affären och slipper "debattera" med mig själv om jag skall äta/köpa något eller ej. Likaså har jag ingen som helst matångest eftersom jag inte äter något som är fel. Så skönt. Tror bara en som har bantat i mååånga år kan förstå vad jag menar.

Idag skall jag hitta något gott till mig på påskbordet i morgon. Ville ju haft räkor men de är för dyra, så det får bli varmrökt lax istället. Delikatessen är öppen på Maxi trots att det är långfredag, så det är bara att bege sig dit. Sen skall jag fundera över vad jag skall ta med mig till Ellös i morgon, både när det gäller mat och kläder. Cornelia skall på "kollo" och behöver också ha med sig mat och annat. Så det blir en slödag/planeringsdag här hemma.

Hoppas ni får en skön långfredag och att den utlovade snön håller sig borta. Glad Påsk till er alla!

7 kommentarer:

 1. Jag tycker du ska köpa räkorna! Hur många hg äter du? Gissar 2. Unna dej det eftersom du tycker så mycket om det. Kram och Glad Påsk. Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte lite av varje, 1 hg räkor och 1 hg lax :) Kram

   Radera
  2. Bra! Man ska unna sej av det som går./katarina

   Radera
 2. Jag tycker också du ska unna dig lite räkor, det blir inte många hg du får i dig.

  Glad Påsk fina Lena, hoppas den blir härlig och precis som du önskar dig.

  KRAAAAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Räkor kan jag få i mig ganska många hekton, men köpte bara 1 och 1 hg lax. Kram

   Radera
 3. Glad Påsk!

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad Påsk till dig med! Kram

   Radera