lördag 7 april 2012

Glad Påsk

Gomorron. Inte kul att ställa klockan en ledig lördag, men det hade inte varit roligt att försova sig idag. Bror och svägerska kommer vid 9.40 och då skall jag vara "färdigpackad". Cornelia med. Allt med henne är klart förutom lådan och henne själv. Jag är nästan färdigpackad bortsett från all kyld och fryst mat. Som ni förstår gillar jag att vara ute i god tid. Jag är ute och åker så sällan att jag måste fundera ett bra tag på vad jag skall ta med mig.

Jag hade gärna velat illustrera dagens blogginlägg med en Glad Påsk-bild, men jag har dragit öronen åt mig sedan min svägerska blev stämd häromsistens. Hon fick ju dyr böter för att hon använt en bild på en svensk flagga i sin blogg. Tänk på det när ni lånar bilder från nätet! Kolla ALLTID om det står något om upphovsrätten. Gör det det så ta inte bilden. Gör det inte det så var försiktig ändå. Det är underförstått att allt är copyright-skyddat även om det inte står så i klartext.

Gårdagen blev riktigt slö, efter träningen alltså. Det enda "vettiga" jag gjorde på hela dagen var att jag åkte och handlade på Maxi. Det blev både lax och räkor, 1 hg av vardera. Någon skrev i en kommentar igår att jag säkert inte äter mycket räkor och därför kan unna mig det. Visst kan jag det, jag är bara lite snål :) Nä, skämt åsido, när det gäller räkor så har jag tyvärr ingen botten (nästan). Kan äta mycket mer än av någon annan mat. 3 hg är inte omöjligt alls. Det blir ju i och för sig inte så mycket utan skalen, men ändå.

Jag löste massa korsord igår och hade det bra. Lyckades med några riktigt svåra (med datorn till hjälp) och efter en sådan bedrift känner i alla fall jag mig riktigt nöjd. Vissa kan säga att det är fusk att googla och använda Wikipedia eller NE, men det tycker inte jag. Varje gång jag löser så lär jag mig massa olika saker.

Det skall bli otroligt spännande att se hur det går för Cornelia hos Hanna och hennes döttrar Stefania och Mikaela. De är väldigt djurkära och har stort tålamod, så de kan säkert locka fram Cornelia också. Hon är ju en sån katt som gömmer sig så fort det ringer på dörren. Gärna inuti påslakanet. Hon är en eremitkatt precis som sin matte. Jag har sagt till Hanna att hon måste se till att Cornelia har någonstans att gömma sig, men det skall nog gå bra. Tjejerna ser fram emot det i alla fall :)

Själv skall jag alltså umgås med släkten på Ellös. Där bor min pappa och styvmor, min styvmors mamma och min styvmors 3 syskon i en stor "hög". Vet inte om några av "kusinerna" kommer också, det vore kul. Jag är ju inte så mycket för att vara bland massa folk, men ett dygn skall jag ju klara.

Jag önskar er alla en riktigt Glad Påsk! Tar med mig datorn så att jag kan blogga i morgon bitti med :) Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Ha en mysig Påskafton, njut av mat och trevligt sällskap. Här snöar det :(

    KRAM

    SvaraRadera
  2. Ha en riktigt trevlig påskafton.

    Kram

    SvaraRadera