fredag 13 april 2012

Tickern är tillbaka

Gomorron. Fredagen den 13:e... nä då, jag är inte alls skrockfull... men det skadar inte att vara lite extra försiktig :)

Som ni kan se är tickern tillbaka. Nu är det ju roligt att fylla i siffrorna igen. Fast jag skapade en ny, som bara handlar om nu, inte det gamla. En svart katt fick det bli, dagen till ära :)

Hur går det med höften? Jag har inte "testat" den än, det skall jag göra ikväll. Åker till gymmet efter jobbet och testar den med en lugn promenad på gåbandet. Fördelen är ju att jag kan hoppa av när/om det börjar göra ont. Lite jobbigt om man är ute och går en lång promenad och plötsligt "vill" man inte mer... Kunde testat på mitt eget gåband, men jag skall ju ändå till gymmet ikväll så då tar jag det där.

Mötet hos psykologen igår var mycket bra. Vi pratade om känslor. Jag har svårt att känna känslor, det är som om jag sitter i en glasbox och är avskärmad från det som verkligen händer. Jag känner lite, men får ingen "kontakt". Något fattas. Mycket svårt att förklara.

Efter det var jag på Lidl och bunkrade tugguggmi och hittade väldigt fin och billig vitlök. Det kan man ju aldrig ha för mycket av... Vidare till Maxi där jag bara hittade 4 burkar kvarg, men det verkar ju inte bli någon strejk så det är väl ingen fara å färde. Hem och "terapiskala" vitlök framför TV:n. Det var väldigt mycket vitlök... jag hade redan 3 st hela och så köpte jag 6 till. Det tog ett bra tag att skala dem, men jag orkade inte köra dem i matberedaren igår, det får bli i helgen.


Tyvärr får jag nog dra ner lite på min vitlökskonsumtion, fick känningar av halsbränna igår och det beror nog på vitlöken. Mina kollegor blir ju glada om jag drar ner i alla fall... fast när jag säger dra ner så innebär det nog att jag konsumerar lite mer normala mängder... så jag kommer nog att lukta vitlök ändå. Sorry.

Jag har inga direkta planer för helgen, det verkar ju inte bli något vårväder denna helgen heller. Jag har mina 3 stora krukor som jag köpte på Lidl för ett antal veckor sen, jag vill plantera i dem! Jag vill kunna sitta ute på min härliga altan! Och nu snackar de om snö!? Gaah!

Ha en skön fredag! Nu följer 2 veckor utan några röda dagar, sen blir det Valborg/Första maj och i alla fall jag slutar kl 13 på måndagen och sedan är vi lediga på tisdagen.

8 kommentarer:

 1. Att känna är en viktig del av livet, även om det ibland är svårt och inte alltid så skönt. Bra att du får jobba med det.
  Hejja dig som jobbar på så bra, ser fram mot att se tickern kasa neråt mot målet!

  KRAM o trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också se tickern kasa neråt :) Kram tebaks!

   Radera
 2. Hejjar på dig :)
  Du ska se att det kommer ticka neråt :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det hoppas jag med! Kram

   Radera
  2. Tickern var jättefin! Hoppas att den inspirerar dig att kämpa vidare. Jag har samma mål som dig, -20 kilo och ett BMI på 25. Jag har jo-jo bantat i 20 år, sen jag fyllde 30, så jag har liknande kamp som du. Jag skriver också blogg, hade tänkt att den skulle handla om viktminskning bl.a. men det visade sig att jag inte hade så mycket att berätta om det temat. Bor i Tyskland och här finns inget Extravaganza.
   http://karinspaman.blogspot.de/

   Radera
  3. Tyvärr är det inte ett BMI på 25 som är målet, för det krävs 7 kg till... Det är alltså -25 jag vill åt. Då hamnar jag på BMI 27,7. Det får duga som mål. Det var väldigt länge sedan jag använde Xtravaganza, 3 år sedan för att vara exakt... Nu kör jag Dukan. Skall kolla din blogg sen när jag inte sitter på jobbet.

   Radera
  4. Ok, jag missuppfattade. Jag följde din blogg när du gick på Extravaganza. Men sen ledsnade jag på allt vad vikt hette och slutade även följa din blogg. Men nu läser jag igen. Min blogg är jätteråkig för den som vill läsa om viktminskning, jag har inte skrivit något alls ännu. Bara annat bludder.

   Radera
  5. Förresten, varför slutade på på Extravaganza? Jag kan kanske leta upp svaret i bloggen, men det är en del text att leta i. Ge mig ungefärligt tidsangivelse så kan jag leta själv. Om du vill berätta förstås.

   Radera