lördag 14 april 2012

Inte så bra...

Gomorron. Idag är min katt "till salu". Jäklar vad hon har tjatat i natt. Eller pratat. Lite vatten har sprutats och sen har hon kommit och lagt sig på min arm, jag somnar om och så får hon myror i brallan och sätter igång igen. Nu på morgonen har hon fortsatt i samma ton och är väl inte den mest populära just nu. Min senila gamla katt :) Riktigt till salu är hon inte, bara lite...

Igår var det i alla fall kul att se henne när det låg ett tomt paket med ICA's rökta kalkon på vardagsrumsbordet. Den åkte ner på golvet och jagades runt en hel del, men hon lyckades inte öppna paketet. Det måste ha luktat vansinnigt gott...


När hon fick hjälp att öppna paketet så slickades det grundligt :)

Vad är det nu som inte är bra? Min höft... Jag kände det när jag gick hem från jobbet igår, den gamla vanliga smärtan när jag går upp för den lilla backen. Jag bestämde mig ändå för att åka till gymmet och testa höften på gåbandet. Jag skulle bara äta lite middag först. Jag höll på att inte komma iväg, för oj vad debatten pågick i mitt huvud om att jag skulle slippa åka. Grått och kallt och regnigt ute, ont hade jag ju redan, jag kunde ju lika gärna gå på mitt eget gåband osv. Men jag åkte ändå. Upp på gåbandet och starta långsamt, 3 km/h. Sakta öka till 4,5 km/h, jag vill inte ta för långa steg för det vet jag gör ont. Jag gick i 25 minuter. Ont gjorde det, men inte den där skärande smärtan som jag är van vid, utan mer molande och ömmande. Så kanske sprutan tog lite grann ändå. Fast idag haltar jag...

Jag nöjde mig faktiskt med gåbandet, eftersom jag var så sen dit så fick jag hoppa resten av gymmet om jag skulle hinna simma. Simmade en halvtimme istället. Skönt. Sen fick jag mig ett gott skratt efter duschen. Hemma på hallgolvet står bagen jag hade med mig till Ellös. I den ligger deo, kam, borste och kräm, allt taget från träningsväskan. Allt annat är uppackat, men inte ytterfacket där detta låg. Det var en mycket intressant frisyr jag åkte hem med. Tur att jag inte skulle åka buss utan kunde ta på mig moppehjälmen :)

Till middag igår gjorde jag mitt andra försök med äggviteomelett. Lyckades inte så bra förra gången, det blev "scrambled eggs" av det hela. Denna gången tog jag 1 äggvita och 1,5 msk "no eggs" samt 1,5 msk vatten. 1 ägg = 1 msk pulver och 2 msk vatten, så jag tog mittemellan. Detta vispade jag med stavmixern, och så hade jag i lite kvarg, kryddor och vitlök. Det blev faktiskt riktigt bra! La på räkor och stekte så att jag fick en stekyta (jag gillar inte när det är löst). Definitivt inte sista gången.

Jag orkade helt enkelt inte släpa mig till Valhalla i morse, har sovit som en kratta i natt. Tar en slömorgon istället. Vädret är grått och kallt, kanske åker jag iväg till gymmet sen, kanske inte. Vi får se helt enkelt. Underbart att inte ha några planer. Hoppas ni får en skön lördag!

2 kommentarer:

 1. Hejja dig som kom iväg till gymmet! Sådana dagar när man debatterar med sig själv är det såååå lätt att man hellre blir hemma.

  Idag har jag fått vardagsmotion till tusen, både garagerensning, 3 turer till tippen, trädgårdsarbete och 6 maskiner tvätt avklarade samt städning av hela huset OCH garderobsrensning. Nu, mat, film och soffläge!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen vardagsmotion här... tog det mest lugnt. Gillar sådana lördagar :) Kram

   Radera