måndag 2 april 2012

Positivt överraskad

Gomorron. Måndag igen, men måndag i en kort vecka. Endast 3,5 arbetsdagar. Skönt! Tänk om våren kunde hitta tillbaka också, så att påsken kan njutas ute...

Gårdagen innebar en massa matlagning och mys. Myset är givetvis med min goa katt, så här kan det se ut när "vi" kollar på TV:


Dagens första mellanmål innehöll grönsaker! Det var så gott!


Matlagningen innebar först kokning av min röra. Men först blev det en promenad till Maxi ändå, för det var inte bara zucchini jag hade glömt, utan även paprika. Nu när jag har fått utesluta böngroddar och bambuskott så får jag ta mer av andra grönsaker jag gillar. Här är ingredienserna:


Jag tog bara en morot, för det skall man inte äta för mycket av på Dukan-dieten, och givetvis inte all vitkål. Inte all chili heller (bara en), men resten åkte ner i grytan. Efter det hade fått puttra en stund så såg resultatet ut så här:


Nästan 5 liter färdig röra. Egentligen är det dumt av mig att koka så mycket, det blir sånt himla jobb att frysa in allt i mina små portioner (äter ca 50 g åt gången...). Men det tar ju inte längre tid att koka så här mycket, och jag vet ungefär hur mycket grönsaker som skall i grytan för att det skall bli bra. Jag kommer i alla fall inte att ha några sysselsättningsproblem ikväll när jag skall ta hand om detta OCH röja lägenheten inför städerskans visit i morgon.

Givetvis blev det röra och biff till lunch, och nu sörjde jag lite för att jag inte kunde äta BÅDE röra och grönsallad. Men då hade jag inte haft plats i magen för några proteiner. Det fick bli kycklingsallad till middag istället.


Jag gjorde en dressing som bestod av 2,5 msk balsamvinäger, 2,5 msk rödvinsvinäger, 1 tsk rapsolja, 1 msk dijon-senap, vitlök, örter och peppar. Gott och receptet stod i Dukan-boken.

På eftermiddagen kom kollegan I-M och hjälpte mig att tömma min frys. En helt överfull bärkasse fick hon med sig hem, med mat jag har lagat som jag nu inte kan äta. Detta för att den innehåller böngroddar, bambuskott, smaksatta krossade tomater (med socker i), en gryta som innehöll havregrädde osv. Bättre att bara ha mat som jag VET är "godkänd".


Varför är dagens rubrik "positivt överraskad"? Ha, ni trodde väl inte att jag kunde hålla mig borta från vågen...? Nej, inte riktigt än. Jag är så jäkla lycklig för att jag gör något och det händer saker, så morronvägningen är riktigt rolig. Idag hade jag dock förberett mig på en ökning, då jag gick ur ketonfasen igår, men den kom alltså inte. Kanske i morron, eller inte alls.

Jag kommer i alla fall att hoppa över träningen idag till förmån för pyssel här hemma. Jag tränar i morgon tisdag och så på torsdag. Jag slutar ju 13 på torsdag, men skall vara hos psykologen kl 17 som vanligt, så jag åker och tränar däremellan.

Ha en bra måndag!

9 kommentarer:

 1. Bra jobbat, nu har du röra för ett tag. Du kan dietetn verkar super har hört om den av flera personer de äter och de blir mätta och det är gott och dessutom tappar de i vik. Perfekt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enda nackdelen är att jag får halva frysen full :) Fast den funkar till allt så den tar snart slut :) Kram

   Radera
 2. Va mysigt det såg ut att vara med katten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi myser alltid i soffan och i sängen. Hon är en riktig kelgris, förutom när hon gapar på mig för att jag sover eller är tråkig vid datorn...

   Radera
 3. Ny träningsdag imorgon! Peppkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det får bli idag istället. Det funkar ju det med :) Kram

   Radera
 4. Röran ser god ut!
  Vad fryser du ned den i? Burkar/påsar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har burkar som är på ca 2 dl, som jag får av kollegorna. De köper sashimi på fiskaffären och sen får jag burkarna, har säkert 25 st hemma. Jag har nu fryst in hälften och ikväll skall de ur burkarna och ner i en stor (eller rättare sagt flera stora) plastpåsar. Då kan jag frysa in resten. Tidigare frös jag alltid i plastpåsar, droppformade blev de, men det tar så förbannat lång tid att tina i mikron, köttet/kycklingen är klart för länge sedan när röran är varm... KRam

   Radera
  2. Ah, såna burkar ja.. de är bra!
   Smart att flytta över till påsar sen. :))

   Radera