söndag 29 april 2012

Resultat vecka 5

Gomorron. Fick sova ända till 7 idag, även om försök till väckning påbörjades strax efter 5. Ute skiner solen ibland och det ser ut att bli en skön dag. Ingen högsommarvärme, men inget regn i alla fall.

Vägningsdags igen. Jag väger mig varje dag, det är något som rekommenderas av Dr Dukan, så det är inte så spännande på söndagsmornarna. Hade hoppats på ett skutt på vågen idag, då jag stått still i 3 dagar, men det blev ytterligare en stillastående dag. Skuttet kommer väl i morgon istället. Resultatet för vecka 5 blev alltså -0,7 kg, så nu är det totalt -6,0 kg. Jag är mycket nöjd med det resultatet.

Nu när jag inte har min vanliga telefon, så använder jag inte den väskan jag har köpt till den, som man fäster på skärpet. Tidigare i veckan har jag använt mina små jeans, som jag inte kom i tidigare, och då har jag ju inte haft någon anledning att använda skärpet. Så igår när jag stoppade de i maskinen och tog på mig mina andra, relativt nyinköpta och 2 storlekar större jeans, så tog jag inte på mig skärpet. När jag gick på Maxi så kände jag hur de hängde i rumpan, och jag kan ta av mig dem utan att knäppa upp dem. Glädje! Jag köpte dem ju för ca 2 månader sedan, och då satt de normalt, eller till och med lite tajt. Sen när jag skulle gå och lägga mig så provade jag ett par pyamasbyxor som är i skjorttyg, d.v.s. inget stretch i, och de har jag inte kunnat ha på ett tag. Nu satt de löst. Glädje!

Mitt på dagen igår så blev jag så där otroligt trött, nästan som ett "sockerkoma". Jag hade ätit lite yoghurt med "fusksocker", men det gör jag ju varje dag, så jag vet inte varför jag reagerade på det. Det blev i alla fall ett par timmar slöslumrande på soffan. Sen installerade jag Runkeeper på skittelefonen och gick ut en promenad. Jag tog rundan som jag kallar "Eklanda runt", en lagom runda på 3,5 km. Jag har inte tagit någon promenad sedan höften klickade till förra lördagen, så jag var lite nervös. Rundan är i stort sett backfri, och det tror jag är bra. Märker direkt av smärta när jag går i backar. Tyvärr gör det ju att Änggårdsbergen är helt "out of the question"... :( Längtar dit! Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, för visserligen finns det kamera i skittelefonen, men de har inte skickat med något minneskort, så den går inte att använda. Massa saker som blommade utefter vägen jag gick. Det finns mycket Japanska körsbärsträd i området, jag tycker de är otroligt vackra. Istället gick jag ut på min altan nu på morgonen och tog ett kort:


Visst är det vackert?

På kvällen gjorde jag American Pancakes på Dukan-vis, och de var skitgoda! Här kommer receptet:

En halv burk lättkesella/laktosfri kvarg (125 g)
2 ägg
1 tsk bakpulver
en nypa salt
knappt 1 tsk kardemumma
2 msk fiberhusk

Vispa äggen fluffiga, häll sedan ner kesellan/kvargen och vispa till en slät smet. Häll sedan ner övriga ingredienser, rör ordentligt. Smeten blir till en deg väldigt fort pga fuberhusket så se till att stekpannan är varm, stek i lite smör. Stek ett par minuter på varje sida. Platta till med stekspaden. Servera med valfritt socker (Canderel) och kanel.

Jag fick ändra i receptet lite, eftersom jag inte tål äggula. Jag tog 2 äggvitor, 1,5 msk "no egg" och 1,5 msk vatten. Nästa gång skall jag steka dem i den stora pannan, tog den lilla och det var svårt att platta ut dem i den. Sen använde jag givetvis inte smör, utan min PAM Cooking spray. Konsistensen blir lite gummiaktig, men så gott! Min lilla magsäck fick ta emot båda två, och det var väl inte det bästa, men nästa gång kan jag ju göra halv sats :)


Pannkakan ser jättestor ut här, men det är en liten assiett den ligger på :)

Om vädret håller i sig idag så skall jag ta moppen till Botaniska trädgården. Jag vill så gärna promenera i Vitsippsdalen, men vägen dit (genom Änggårdsbergen och Botaniska) är fruktansvärt backig. Tar jag mig däremot till Botaniskas huvudingång och går därifrån, så är det inte så mycket backar. Kameran skall givetvis få följa med! Funderar bara på vad jag skall ta med mig till lunch, då det inte är en grönsaksdag idag. Annars hade det varit lätt med en räksallad... Allt annat jag har skall ätas varmt. Hm. Tål att tänkas på.

Önskar er alla en skön söndag!

4 kommentarer:

  1. Vad duktig du är! Grattis till dina minus. Jag har inte hängt med riktig så jag vet inte vad det är för "diet" du äter men det fungerar ju tydligen.
    Jag läser inte så mycket bloggar just nu eftersom vi haft lite annat att stå i här hemma som renovering tex.

    Den 7 maj skall jag operera min tumme och det ser jag framemot med blandad förtjusning.

    Jag har vunnit ett halvår med Elixias Light club.
    Skrev en motivering varför just jag skulle vinna detta och så gjorde jag det. Jippie. Jag har bara hört positivt från dem som gått den. Skall skriva in mig på onsdag och väga mig och göra mätningar osv. Hoppas du får en fin söndag. Kramis Mamma Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det står högst upp på sidan.. Dukan-metoden. Funkar hur bra som helst! Hoppas tummen kommer att bli bra sen! Vet inte vad Elixias light club är för något, men hoppas det funkar för dig. KRam

      Radera
  2. Fan va kul! Grattis Lena! Bra jobbat :)
    Jag är verkligen glad för din skull. Jag gjorde "dina" pancakes imorse till familjen och fick ut 5 "plättar" av smeten vilket var mättande till tusen, jag åt 1 st och maken och sonen vars 2. Mkt gott!

    Ha en fin dag vännen
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skall nog göra ett par satser med mindre plättar och ha i frysen. Gott när man är sugen/hungrig. Dessa verkar man ju kunna äta obegränsat av, så det är ju bra :) KRam

      Radera