onsdag 23 maj 2012

Dags att plågas igen

Gomorron. Å vad jag hade velat sticka iväg och morronsimma idag också, men det går inte. Om en halvtimme är det dax att sticka iväg till naprapaten, som plågade mig så fruktansvärt förra veckan. Det är värre denna gången, för nu vet jag hur förbannat ont det kommer att göra. Hoppas verkligen att det gör någon nytta, hittills har jag inte märkt något positivt, bara negativt. Men det är väl för tidigt att säga något efter en gång...

Igår simmade jag alltså, och det var väldigt skönt. Man känner sig fräsch och skön i kroppen hela dagen...

I köket däremot var jag en katastrof igår... Det började innan simningen när jag skulle göra min frukost. Jag gjorde en havreklipannkaka som jag åt när jag varit hemma och lämnat simkläderna, på vägen till jobbet. I vanliga fall så kryddar jag den med italiensk salladskrydda och äter den med en skiva kalkon. Då tar jag, om jag har färdigblandad, vitlökskvarg istället för vanlig kvarg i pannkakan. Så ock igår. Men sen fick jag hjärnsläpp. För jag kryddade pannkakan med vanilj och kardemumma... Hm. När jag kom på detta så hällde jag i lite mer kardemumma i förhoppning om att det skulle maskera vitlökssmaken. Och det gjorde det. Pannkakan smakade bara vanilj och kardemumma. Puh.

Efter jobbet var jag på Life och köpte mer krom och passade på att handla lite på Willys. Bland annat laktosfri lättmjölk då jag i flera dagar varit väldigt sugen på pannkakor. Alla i facebook-gruppen pratar om american pancakes de har gjort, men jag har ju konstaterat att de visserligen är väldigt goda, men att jag blir väldigt förstoppad av dem. Så häromdagen fick jag receptet på godkända Dukan-pannkakor (ägg, mjölk, lite maizena och kryddor). När jag handlade glömde jag dock maizenan så jag konstaterade att det inte skulle bli några pannkakor för mig. Senare på kvällen pratade jag med mamma och hon kom med den "briljanta" idén att jag kanske inte behövde någon maizena. Det var 2 ägg i receptet, men jag tog 1 ägg (inkl. gulan!) och sen 1,5 msk "no egg". No egg innehåller mycket potatisstärkelse, så den är inte bra ur Dukan-synpunkt, men några msk per vecka har jag ätit i mina omeletter. I vilket fall som helst så föreslog mamma att jag helt enkelt skulle göra pannkakorna utan maizena, men med lite mer "no egg".

Smeten kryddades med kanel, kardemumma och vanilj och blev jättegod. Men sen var det det där med att den skulle stekas också... Den stelnade ju inte! Första pannkakan, som jag gjorde tunn, blev mer som ostelnade scrambled eggs. Andra, som jag gjorde av resten av smeten, blev tjock och fin, men trots att jag stekte den i säkert 20 minuter så stelnade den inte... Åt dem båda ändå och blev ganska illamående. Frågan är om det var äggulan eller själva konsistensen som jag inte klarade... Hm.

Viktmässigt står jag still. Eller still och still, jag hade gått upp nästan 1 kg i måndags och har väl gått ner lite efter det men står fortfarande på +. Eftersom jag inte gjort något fel eller annorlunda vägrar jag se det som ett misslyckande och ändrar således inte min ticker :)

Vill inte till naprapaten.... Men det är bara att bita ihop... Ha en skön dag i solen!

6 kommentarer:

  1. *haha** Vitlök och kardemumma är det nog bara du som kommer på att de tar ut varandra. Jag hade bara slängt min utan att smaka ens tror jag..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Tror du det? Hm. Hade inte tid att göra en ny...

      Radera
  2. Hoppas du blir bättre i höften snart. Värk är inte roligt. Själv ska jag till ortopeden nästa vecka för min arm/axel. Operera vill jag helst inte så jag hoppas läkaren är snäll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag börjar bli redigt trött på den höften nu, har haft denna inflammationen i 3 år nu... Hoppas också att jag blir bättre någon dag.

      Radera
  3. Du gjort mig så nyfiken på dkan dieten men inte råd köpa boken ;)

    SV:
    Visst är det härligt med värmen :) tt gå ut tidgt på morgone och det inte kallt. Underbart :)

    Hoppas du blir bättre i din höft
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du kan goola fram massa info och läsa mer på alla bloggar som finns. Det finns massa samlade på www.vidukanare.se. Tyvärr måste jag meddela att eftersom du äter mest proteiner så är denna dieten inte billig. Proteiner är dyrt. Men du kanske kan få lite idéer i alla fall. Kram

      Radera