måndag 21 maj 2012

En blommig dag

Gomorron. Back to reality. Efter att ha varit ledig i 4 dagar så var det inte lätt att gå och lägga sig i tid igår. Tror jag somnade runt 23.30, ganska exakt en timme senare än vad jag brukar somna på vardagar. Detta i kombination med att jag var ute hela dagen igår och således hade ögon som inte ville vara med (gräsallergi) gjorde att jag fick sprätta upp ögonen i morse. Inte alls kul. Rösten har ordnat till sig nu men den lät som efter en bättre fest. Gräshalterna har nu avancerat från låga till medelhöga. Kul det blir när de är jättehöga. Not.

Jag stack iväg till Plantagen igår förmiddag. Jag funderade länge på hur jag skulle få med mig alla blommor hem. Moppen? Inte lätt. Moppen med kärra? Man kan ju inte spänna fast blommorna... Det fick bli fötterna, "dramaten" och ett antal papperpåsar. Handlade "lite" blommor för nästan 600 kr... Jag gillar att blanda lite hur som happ.


Promenaden var inte lång (jag har ganska exakt 1 km till Plantagen) men väldigt varm. Solen gassade och vinden var någon annanstans. Först tog jag tag i krukan på framsidan. Jag köpte den på IKEA förra året, och när jag plockat ur liken av ljungplantorna jag satte där i höstas så insåg jag att krukan var totalt vattenfylld, tillsammans med massa jord och lecakulor. Hur kan man tillverka och sälja en ytterkruka (den var inte särskilt billig) utan avrinning? Jag fick ta ur allt, jord och lecakulor. Jorden slängde jag, lecakulorna la jag i en spann med vatten där de flöt och jorden sjönk till botten. Kulorna tog jag sedan upp med en sil och så höll jag på tills hela krukan var tom, det var mycket kulor i den. Men fint blev det sen:


Det lär väl bli sankt i den snart också. Nästa gång jag tömmer krukan får jag se om jag inte kan borra lite hål eller nått i botten.

Sen var det lunchpaus, jag hade helt glömt bort att äta. Det var proteindag och jag hade ingen fantasi så det blev rostbiff och vitlökskvarg. På baksidan hade jag de 3 krukorna jag köpte på Lidl i vintras. Det tog lite tid att plantera dem, men jag blev nöjd med resultatet. Blommorna ser lite lessna ut men det blir nog bättre när de får stå ett tag.


I den högra krukan finns 6 plantor som ännu inte har några blommor, det är Hänglobelia (blå) som tydligen skall vara fin.

Nöjd med mitt dagsverke kunde jag slappa lite på altanen. Men bara en liten stund, och under tiden grillade jag kyckling i ugnen. Äter väldigt mycket kyckling, jag grillade 2 kg i onsdags eftermiddag och de var slut i lördags... Så nu hade jag marinerat 4 kg så det räcker väl en vecka eller nått...


Sen tog jag mig en promenad till Maxi för att köpa lite yoghurt. Lämnade den hemma och fortsatte lite till. Hade gärna fortsatt att promenera, för det var underbart ute, men höften ville inte riktigt vara med på noterna.

Nöjd med en väldigt konstruktiv dag så blev det soffan och lördagens avsnitt av Kommisarie Lewis. Jag har lite jobb framför mig nu, att se klart de 17 programmen jag har inspelade på min box (plus de jag spelar in under tiden), för jag har beställt en ny box från ComHem. De hade en deal nu i maj att om jag förlänger mitt abonnemang med 1 år så fick jag boxen för 1 kr istället för 2.499 kr. Helt OK. Den kommer i slutet av veckan.

Idag blir det gymmet tror jag, om höften är snäll. Annars blir det bara simning. Ha en skön måndag i solen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar