söndag 20 maj 2012

Resultat vecka 8

Gomorron. Altandörren står redan öppen. Inte för att det är så himla varmt, men det är i alla fall inte iskallt. Idag skall det bli molnigt och runt 18°C, skönt.

Resultatet så här efter 8 veckor är detsamma som igår, det vill säga -9,0 kg. Det innebär -1,0 kg denna veckan, ett resultat som jag är mer än nöjd med. Jag är med i en grupp på Facebook (Vi Dukanare ifall någon vill ansöka om att gå med) där vi nu har en liten utmaning. Vi har fått skriva hur mycket vi skall gå ner från förra söndagen till 1 juli, alltså 7 veckor. Jag skrev 6 kg. Det hoppas jag verkligen att jag skall kunna ta, jag brukar ju oftast bli besviken på mig själv, men nu känns det som om det kan gå vägen. Nu har jag i alla fall klarat 1 av de 6 kilona och jag har 6 veckor kvar. Det kommer att gå!

Igår var vi alla på Ellös och firade lite födelsedagsbarn. Det funkade bra med maten, då det serverades hjortstek. Jag måste erkänna att det var första gången jag åt vilt, om man bortser från fryst renskav. Det var gott, men jag är ingen köttälskare. Kyckling är ju min grej :) I alla fall åt de andra klyftpotatis och sås till, men jag tog bara av salladen. Jag hade slängt ihop en egen dressing av balsamvinäger, någon droppe olja, massa vitlök och svartpeppar, det dög alldeles utmärkt. Sen syndade jag lite... Marita hade stekt skogschampinjoner i lite olja, och de tog jag av. Så lite olja fick jag i mig igår, men jag dog inte för det. De var vansinnigt goda.

Min syster var i Stockholm förra veckan och jag hade lagt en beställning på några essenser från Essencefabriken.


Äkta vaniljarom och Honungsessens. Skall bli gott att prova på t.ex. mina havreklipannkakor. Jag har inte ätit frukost än, så jag tror att jag skall göra mig en vaniljpannkaka. Det gäller att komma ihåg det så jag inte äter den ihop med en skiva kalkon som jag brukar... :) Denna verkar dock inte vara så dryg som den pepparmintolja som jag använde när jag gick på Xtravaganza. Då var 2 droppar precis lagom, med 3 droppar blev choklad-toffe-shaken odrickbar. Med dessa essenser skall man däremot ha mer, så de lär gå åt fort.

Ett "problem" med att gå ner i vikt är att saker blir för stora. T.ex. de svindyra "hålla-in-allt-trosorna" jag köpt på KappAhl för ett tag sen. De börjar ramla ner i linningen... Och min favoritring. Eller rättare sagt min enda ring. Jag köpte den på Irland för 10 euro för många år sedan, så den är inte ett dugg värdefull. Men jag älskar den keltiska flätan och tycker det är riktigt sorgligt att jag nu kan skaka av mig ringen. Jag är förvånad över att jag inte har tappat den än. Tyvärr är mitt långfinger lite för stort för att jag skall kunna flytta ringen dit.


Det var väldigt svårt att få själva ringen i fokus med en hand, men ni ser ju hur den ser ut. Inget speciellt, men jag tycker så mycket om den.

Idag skulle jag egentligen bara vilja göra ingenting mer än att sitta på altanen och så gå ut och gå en promenad, men jag har bestämt mig för att jag skall plantera lite. Tycker inte alls det är kul, men det är fint när det är klar... När det gäller promenerandet så har det inte blivit så mycket av den saken den sista veckan, för något hände när jag var hos naprapaten i måndags. Det har pirrat och tinglat i mitt högra ben hela veckan, precis som det gjorde när min ischias var som värst. Det går inte att sitta still länge, stå still länge eller ligga länge. Jag hoppas verkligen det försvinner, för det har varit så skönt att bli av med det för några år sen när det försvann. Jag fick i alla fall inte framkalla smärta, så jag har tagit det lite lugnt med promenerandet. Men idag vill jag ta en :)

Ha en skön söndag. I morgon är det jobb igen efter 4 dagars ledighet. 9 veckor kvar till semestern...

6 kommentarer:

  1. jag vill veta ALLT!
    kram från dalsland//

    SvaraRadera
    Svar
    1. Aha. Men nu är du medlem i gruppen och får reda på ALLT :)

      Radera
  2. Visst är det märkligt att man säger man syndat när man äter bra och rätt, bara genom att man tar något som i ditt fatt tex innehåller lite olja ;) Själv "syndade" jag igår och tog en banan eftersom jag fick ett rejält blodsockerfall och banan var det enda som fanns inom räckhåll....
    Förr syndade vi betydligt värre, eller hur?

    Kepp up the good work
    KRAM

    SvaraRadera
  3. So true. Trodde aldrig jag skulle säga att jag syndat när jag ätit lite stekta champinjoner :) Som du vet skulle jag hellre haft ett riktigt blodsockerfall än ätit en banan, men det var ju bra att du hade en i närheten. Jag har inte haft ett blodsockerfall på 8 veckor, helt underbart. Däremot har jag varit hungrig och blivit lite yrslig av det, och det kan väl i och för sig kallas blodsockerfall, men inte alls så kraftiga som de brukade vara. Ha en underbar dag och grattis till ditt minus! Kram

    SvaraRadera