lördag 5 maj 2012

En riktig mat-lyx-dag

Gomorron. Brr vad jag fryser! Nyss hemkommer från morronsimning på Valhalla, och det kommer att dröja ett tag innan jag tinar. Det var svinkallt att moppa dit, blåsigt och det tar ju lite mer än 20 minuter så jag hinner bli bra kall på vägen dit. Jag fick sitta i omklädningsrummet med kläderna på (och spela lite Wordfeud) för att få upp värmen innan jag klädde av mig. Simningen var skön, 45 minuter blev det idag, och sen de underbara 10 minutrarna i bubbelpoolen. Så skönt! Färden hem var också iskall, och nu hade jag ju dessutom blött hår, så så fort jag skrivit klart detta blir det en kopp te.

Gårdagen var verkligen en mat-lyx-dag. Frukosten var ju som vanligt, bortsett från att den intogs på jobbet då det var fredagsfrukost. När jag var och hämtade min telefon i torsdags så passade jag på att gå förbi Ingelsta Kalkon. Av någon mysko anledning var det Kalkonens dag (aldrig hört talas om detta) och det var 20 % rabatt på allt med kalkon i. De hade lite att provsmaka och jag fastnade för rökt kalkonbröst. Köpte ett och en liten bit till, ganska jämnt 500 g, och för det betalade jag 80 kr (inkl. rabatt). Inte billigt, men väldigt gott. Så till första melliset hade jag med mig tärningar av rökt kalkonbröst. Mumma.

Sen till lunch så var jag och några kollegor på Bilia, jag hade verkligen drömt om deras salladsbuffé. Jag har inte varit där sedan jag började med Dukan, i morgon är det ju 6 veckor sedan. Jag fuskade faktiskt ytterst medvetet, men bara lite igår. Första fusket under hela dieten, det är inte illa tycker jag. Fusket bestod i att jag tog kyckling i min sallad, och den kycklingen var stekt med rosmarin och lite honung. Honungen är ju socker, så därav fusket. Sen tog jag också en liten skopa med den väldigt goda dressingen, som är gjord av lika delar vatten, olja, balsamvinäger och rödvinsvinäger, samt kryddad med bland annat Dijonsenap. Medvetet fusk men å så gott det var. Jag verkligen njöt. Jag fick med mig hälften av salladen hem så resten blev till en middag.

Direkt efter jobbet åkte jag och 2 kollegor ner till ICA Fiskebäck, där vi beställt räkor av Thomas och Karin. De tog bara 159 kr/kg igår, så jag köpte 1 kg. Jag skalade dem alla på kvällen och åt så mycket jag orkade. Cornelia tyckte ju att hon också skulle få smaka på räkorna, men eftersom hon går på en helt proteinfri diet och dessutom spyr 5 ggr om hon får i sig en smula räkor, så var inte jag av samma åsikt.


Så gårdagen var en riktigt lyxig matdag :)

Jag tog med mig en vattenslang hem från jobbet, så att jag kan börja med min altan. Eventuellt får jag låna en liten högtryckstvätt av en kollega, det beror på om hans dotter kan köra hit den. Får se under dagen. Om jag får låna högtryckstvätten skall moppen få sig en dust också, jag har faktiskt aldrig tvättat den...

Jag ser att räknaren har passerat 200.000 besökare nu, men det verkar inte finnas något som helst intresse av någon utlottning så jag struntar i det. Inget kul att ha en utlottning/tävling om ingen är intresserad...

Hoppas ni får en skön lördag!

7 kommentarer:

 1. En liten undran Lena, varför fixar du inte ett körkort? Du blir ju inte yngre. Ha en skön helg. Från Katarina som mest ligger i soffan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några enkla orsaker: 1) med problemen jag har i mina armar, framförallt den vänstra som är opererad 8 ggr, skulle jag inte kunna hålla i en ratt ordentligt. Det skulle behöva bli en specialbyggd sak, och det är för krångligt. 2) jag skulle inte ha råd att bo kvar i denna lägenheten om jag hade bil, och det trivs jag alldeles för bra för. 3) Vad skall jag med en bil till? OK, det är lockande när det är kallt ute och så, men jag går ju till jobbet varje dag. Det är bara något som kostar pengar. Jag har aldrig känt något behov av det. Visst, praktiskt vid vissa tillfällen, men jag är van vid att jobba runt det.

   Radera
 2. Kan inte låta bli att göra ett inlägg till :) Man måste ju inte äga en bil. Hyra vid behov går ju också bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst. Saknar bil och körkort någon enstaka gång. Inte mer. Man anpassar sig. Känner inte att det är värt pengarna eller besväret.

   Radera
  2. Jomenvisst. Saknar bil och körkort någon enstaka gång. Inte mer. Man anpassar sig. Känner inte att det är värt pengarna eller besväret.

   Radera
 3. moppe låter svincoolt tycker jag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moppe är coolt. Har varken bil eller körkort, så den är guld. Jag susar fram jättefort och den är hrm bara lite trimmad... :)

   Radera