fredag 25 maj 2012

Jäkla mage!

Gomorron. Fredag. Härligt! En helg utan planer ligger framför mig. Vädret skall bli bra, åtminstone på söndag (regn och åska på lördag), så man kan sitta ute lite. Gött.

Min mage krånglar. För mig är detta den enda nackdelen med Dukan, men roligt är det inte. Jag tror det är fjärde gången på snart 9 veckor som magen inte vill vara med. Stopp. Cement i tarmarna. Jättekul. Inte. Jag tar ju Inolaxol 2 ggr/dag och ibland även linfrön som får ligga i blöt i yoghurt en timme eller så. Då bildas den gele som är bra för magen. Men icke. Igår gick jag till och med till affären och köpte rödlök, något jag annars bara brukar kunna äta när jag väl sitter på toa...

Trots att jag till middag igår åt ¼ röd lök, en burk tonfisk och lite kvarg, så hände ingenting... Jag åt dessutom linfrön igår. Och Inolaxol. Jag har hört från folk som får bryta sin Dukan-diet för att magen ballar ur. Inte jag. Nope. ALDRIG. Men lite resultat hade inte varit fel. Idag var det +0,2 kg jämfört med förra lördagen. Det var ju tidigare uppe i +0,7 eller nått, och det är helt magens fel. Jag märker direkt när jag inte kan gå på toa varje dag. Magen blir som en spärrballong och det är inte alls behagligt. Andra har inga problem med att gå en gång i veckan, men inte jag.

Detta är för mig den enda nackdelen med Dukan, men jag får väl försöka stå ut. Sen när jag går över på fas 3 så får jag ju äta 2 fullkornsbrödskivor (för mig blir det havreknäcke) per dag, och det får fart på magen. Innan Dukan så funkade magen som en klocka, och då åt jag ungefär 2 skivor havreknäcke om dagen. Längtar. Men fas 3 blir inte förrän jag har gått ner allt jag skall och med den här takten (alltså ingenting på en vecka) lär det ju dröja länge.

Nog med skitsnack. Haha.

Igår blev jag så glad när jag fick reda på att årets firmafest skulle vara ett besök på Heaven 23, restaurangen högst upp i Gothia Towers, och sedan femkamp på Liseberg. VD:n sa att jag borde väl kunna äta den enorma räkmackan som serveras där uppe. Ja visst, sa jag, om jag slipper själva mackan och majonäsen. Det borde ju inte vara några problem. Blev så glad att han tänkte på att det skulle funka för mig. Femkamp är alltid kul :) Nu handlar det mest om att jag skall överleva ett besök på 23:e våningen, jag är så förbannat höjdrädd... Behöver nog fuska lite och ta ett glas vitt vin för att klara det. Har i stort sett bestämt mig för det i alla fall.

Förresten, ni skulle ha sett hur jag och katten såg ut igår. Hon är ju fullkomligen tokig i tonfisk och räkor, men får inte äta det eftersom hon går på en proteinfri diet (höga njurvärden). Om jag ändå ger med mig och ger henne en minimal bit (inte ens ett gram) så spyr hon massor. I alla fall så trodde jag faktiskt att jag skulle kunna äta min tonfisk i fred igår eftersom det var massa röd lök i den. Men icke. Jag satt i soffan och åt, och hade skålen högt ovanför huvudet. Hon klättrade på mig för att försöka komma åt den. Varje gång jag sänkte skålen och skulle ta en tugga så skulle hon ner i den, och sen när jag lyfte upp den igen så hade hon sin mun 1 cm från min, när jag tuggade... Stackarn. Hon ville verkligen ha tonfisk...

Ha en bra fredag i solen!!

8 kommentarer:

 1. God morgon :) Räkmackan på Heaven 23 är inte att leka med, fantastiskt god. Jag åt en sådan när vi besökte Göteborg i januari och bodde på hotellet... klämde i mig precis hela mackan... Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ätit den en gång, precis när hotellet var nyöppnat. Den är delikat. Blir ju inga problem med Dukan om man tar bort själva brödet och majon, massa räkor bara! Mums!! Ha en bra dag du med!

   Radera
 2. Håller med, det här med magen är inget kul. För mig har enda lösningen (haha) varit att äta frukt eller överdosera kaffe...jag får så ont av förstoppningen att jag inte kan äta alls.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överdosering av kaffe är ju inget bra alternativ... kaffe är ju så äckligt :) Trodde lök skulle funka. Fast å andra sidan så kanske jag kan börja äta lök nu? Om jag nu inte får räsermage av det som vanligt? Måste se det positiva... Kram

   Radera
 3. psylliumfrön.
  lägg linfrö i vatten över natten.
  hemskt att inte kunna gå på toa ordentligt.
  det har jag knappt gjort i hela mitt liv.
  bara att acceptera och hitta lösnigar och medel och bot.
  lycka till och kram från dalsland//

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jag skriver ju att jag redan använder linfrön... Och psyllium är ju likvärdigt. Linfrön var det första jag försökte med. Sedan Inolaxol. Nu Laxoberal. Och lök. Men idag verkar det ha ordnat upp sig :)

   Radera
 4. Det finns ett örtte som jag köper hos kineserna här i Malmö, Finté heter det och ja jävlar vad det rensar systemet. Ska jag köpa till dig? Man dricker en kopp på kvällen innan man lägger sig sen på morgonen har det effekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört talas om detta, men inte lyckats få fram vad det heter. Kineser har vi här med, så om jag bara kan få fram vad det heter så vore det bra :) Du kan väl mms:a en bild? Kram!

   Radera