onsdag 2 maj 2012

Lat och solig dag

Gomorron. Det verkar bli en varm dag idag med, fast inte lika varm som igår. Det är ju helt OK eftersom i alla fall jag skall jobba. Det var skönt att vara ledig igår, hade ont i magen hela dagen och det var ju inte så trevligt. Tog fler droppar igår, hjälpte inte. Jag hade en tanke på att gå till affären och köpa en röd lök och göra en god sås till kycklingen, men jag vågade inte. Älskar röd lök men tål det inte. Fruktansvärda magplågor blir resultatet...

Vågen pekar fortfarande på + sedan i mitten av förra veckan, men eftersom jag VET att jag inte ätit annorlunda så räknar jag det inte. Jag väger i alla fall mindre idag än vad jag gjorde igår...

Mycket av gårdagen spenderades på altanen. Flyttade ut tidigt och satt där och hade det bra i många timmar. Efter lunch någon gång så började jag röja inomhus, städerskan kommer idag. På eftermiddagen ringde syrran och vi bestämde att hon och Vincent skulle komma hit och grilla. De kunde inte äta min yoghurtmarinerade kyckling (laktosfritt räcker inte för dem, det måste vara mjölkproteinfritt) utan Åsa lämnade Vincent här och åkte och köpte korv till dem. Vincent och jag satte igång grillen så att det var bra glöd när Åsa kom tillbaka. Yoghurtmarinaden var väl inte så där jättegod (se länk till recept i gårdagens inlägg). Smaken av spiskummin var alldeles för framträdande. Sen var det ju helt dödfött att försöka grilla filéerna utan att de fastnade... Marinaden var som klister. Jag hade ett teflonnät över det vanliga gallret, och det blev helt igenkletat av svart bränd yoghurt.


Syrran bara skrattade åt min brända kyckling... Men den gick att äta i alla fall, även om marinaden som sagt inte var så god. Jag kollade innehållsförteckningen på den oljefria marinaden jag brukar använda från Santa Maria, och flera av smakerna (inkl. Garlic) hade faktiskt socker så långt ner på listan att jag bestämde mig för att jag skall göra som vanligt nästa gång. Så mycket marinad får man ju inte i sig ändå...


Inga grönsaker på menyn igår, bara proteiner, så då blev det så här "kalt".


Jag älskar min altan!

När Åsa och Vincent åkt hem så röjde jag det sista och sen blev det ett avsnitt av The Mentalist innan sängdags. Ikväll kommer pappa, jag skall försöka hjälpa honom med hans nya mp3-spelare som inte vill spela talböcker i rätt ordning. Det blir till att lära honom att tagga filerna. Får se om jag kommer ihåg hur man gör, jag behöver inte göra det på min spelare så jag har förträngt det. Beroende på vad klockan är när han åkt så blir det träning eller en promenad.

Ha en bra onsdag! Känns som måndag idag... eller hur?

4 kommentarer:

 1. Tänkte på det där med marinaden- jag brukar göra egen för glömmer alltid köpa och det är inte så svårt.

  Olja, soja, vitlök, färsk chilipeppar och sedan de kryddor man gillar. Har ibland lite honung i men det kan man ju skippa och det ska finnas en saltreducerad soja vet jag.

  Billigare än de de där påsarna! Brukar ta 2-1 förhållande på oljan och sojan.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, men detta är en i stort sett fettfri diet. När man skall steka skall man ta 2 droppar olja som man sedan torkar ur pannan, så jag tror inte en oljemarinad är en så bra idé. Santa Marias innehåller ingen olja och det verkar inte vara mycket socker. Salt, socker och fett är no-no. Kram och tack ändå!

   Radera
 2. Rödlök är gott.

  Och vad mysig altan du har, härligt ser det ut
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rödlök är jättegott, men tyvärr tål jag det inte. Jag får en väldans "räsermage" och kraftig magknip. Som ett kraftigt lavemang alltså :)

   Min altan är underbar! Bor därute på sommaren :) Kram

   Radera