tisdag 1 maj 2012

Magproblem

Gomorron. Vaknar efter en jobbig natt med mycket magknip. Skönt att vara ledig idag, eftersom jag sov så dåligt. Dagen lovar 20°C och solsken, så det bådar ju gott i alla fall. Inga som helst planer mer än att jag på något sätt, inne eller ute, skall grilla 2 kg kycklingfilé som marinerats i natt.

Varför har jag då magknip? Finkänslinga hoppar över ett stycke eller två... :) När jag började med denna dieten märkte jag inom ett par dagar att magen inte skötte sig. Jag behöver "gå på toa" en gång om dagen för att må bra. Jag började med linfrön i kvällsyoghurten, de fick stå och dra för att de skulle bilda den verksamma gelen, men det hjälpte inte. Sedan 3 veckor så äter jag en dos Inolaxol varje kväll med kvällsyoghurten. Allt funkade perfekt, kanske inte varje dag men väl varannan. Så glömde jag Inolaxolen torsdag och fredag tror jag det var. 2 dagar i rad var det i alla fall. Inget toabesök. Vågen stod still. Igår var det dag 5 utan toabesök och jag började känna mig som en spärrballong. Jag hade till och med gått UPP 0,8 kg igår morse (vilket jag inte reggade på tickern för jag vet att det "inte är sant"). Igår eftermiddag tog jag 13 droppar Laxoberal och ett par timmar efter det började magknipet.

Det höll på hela kvällen/natten och fortsatte nu på morgonen. Magen bullrar och kniper men den har inte kommit igång än. Mot bättre vetande, eller kanske inte, så tog jag en dos till med 10 droppar nu på morgonen. Måste få ordning på detta, och om det innebär en dag med magknip till så får det bli så. Jag FÅR INTE glömma min Inolaxol någon mer gång! Jag skall börja ta den i morgonyoghurten istället, för den äter jag garanterat varje dag.

Jag var i alla fall iväg till gymmet och simhallen igår, och det märktes att många var bortresta. Lugnt och skönt i gymmet var det i alla fall, och inte alls så mycket folk i simhallen. När jag kom hem igen så stack jag direkt och köpte ingredienser för att göra denna yoghurtmarinaden (fast utan honung). Jag brukar ju låta mina kycklingfiléer tina 1 dygn i Santa Marias marinad, visserligen oljefri men inte sockerfri, så den funkar inte nu. Ha! Jag skulle ha tagit fram kameran... Vet ni vad som händer om man tar 6 dl yoghurtbaserad marinad och häller det i en plastpåse med 2 kg frysta kycklingfiléer? Jo, det kan jag tala om för er. Allt fryser till en stor klump... Inte var det lätt, men jag fick bänt isär filéerna och la dem i långpannan. Sen fick jag vänta ett bra tag innan marinaden smälte så att jag kunde pensla filéerna... Nu har de gottat sig hela natten, vände dem när jag var uppe klockan 3.

Så idag blir det grillning. Förhoppningsvis ute. Min grill ser ut som f-n, var på väg att köpa en ny igår. Maxi hade rea på en riktig Weber, nedsatt från 999 till 799 kr. Men när jag kollade på den så såg jag att den var alldeles för stor för mig. Ø 57 cm är lite mycket för en person. De hade en annan fin Weber, en rektangulär som inte hade höga ben, också för 799, men den var inte på rea.

Hoppas solen kommer snart, så att jag kan sitta ute på min älskade altan. Än syns den inte, och det är 12,5°C där ute just nu... Ha en skön 1 maj!!

6 kommentarer:

 1. Morgon
  Har hört att magnesiumtillskott ska hjälpa mot "stopp", kanske värt att prova

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tar Inolaxol som håller det igång när jag inte glömmer av det. Nu får det nog bli lök i eftermiddag... Får se.

   Radera
 2. Vi köpte den stora Weber grillen. Vi har aldrig haft en sådan stor förut. Jobbigt med magen. Ta en cigg och en kopp kaffe- det brukar sätta fart på magen:-)
  Säger dem som röker! Hoppas att det ordnar till sig med magen under dagen.
  Här kan du läsa om Light club http://www.elixia.se/elixia-light-club/vad-ar-elixia-light-club.html

  som jag vann. Skall ju dit i morgon och skriva in mig. Så nu blir det andra bullar kan man ju säga. Bakade en smulpaj i går så den skall jag njuta de sista bitarna av i dag. Njut i solen och mys med katten.
  Kramis Mamma Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Cigg och kaffe. Fy fan...

   Precis som med allt annat på Elixia så står priserna inte någonstans. Det står ju heller inte vilken typ av kost det är ni skall äta. Vanlig mat eller pulver?

   Kram

   Radera
 3. Varit en helt underbar dag idag. Och min första dag med kickstarten gick bättre än vad ja trodde :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att det går bra för dig och Katarina! Hoppas inte träningsvärken blir för allvarlig idag... KRam

   Radera