torsdag 3 maj 2012

Redan torsdag

Gomorron. I natt har jag inte sovit bra, av olika orsaker. Cornelia är en av dem. Det är inte kul när man vaknar och känner att ett par-tre timmar till inte hade suttit fel. Men det är bara att gilla läget, hoppa in i duschen och hoppas att det hjälper.

Vågen har nu återgått till vikten den hade för exakt 1 vecka sedan. Magen verkar ha kommit i något så när ordning, men inte 100 än. Det var en annan tjej i gruppen på Facebook som skrev att de amerikanska pannkakorna, som jag åt av både lördag och söndag, blev som cement i hennes mage. Det verkar ha blivit samma i min, kombinerat med att jag glömt min Inolaxol 2 dagar i rad. Jag får nog vara lite försiktig med de där pannkakorna ett tag. Fick tipset att byta ut 1 msk fiberhusk mot 1 msk havrekli, och att det då skulle bli bättre. Vi får se när jag vågar prova något med fiberhusk igen...

Jag har i alla fall "förlorat" en vecka :( Man tycker ju att jag borde ha gått ner ändå, även om det inte synts på vågen, men jag vet inte. Det är bara att köra vidare, bortsett från pannkakorna (som är fullt tillåtna) så har jag ju inte ätit annorlunda. Jag VET att jag har gjort rätt, det räcker väl.

Igår fick jag mig ett gott skratt. Pappa var här på lunchen och lämnade sin mp3-spelare och dator. Efter jobbet hade jag tänkt åka och träna, men kände att jag inte ville vara för långt från en toalett, så jag hoppade över det. Började pilla med spelaren istället (när han försökte lyssna på talböcker så kom alla filerna i en väldig oordning). Jag installerade ett taggningsprogram och med hjälp från en vän på Facebook fick jag filerna i en bok taggade. Fortfarande kom de i oordning. Jag fattade ingenting. Jag bestämde i alla fall med pappa att de skulle komma och hämta datorn, och så skulle jag behålla spelare och försöka klura ut var problemet låg.

Mamma har en likadan, och hon har aldrig lyckats få filerna i rätt ordning. Pappa hade en likadan tidigare, och den var det inga problem med. Mysteriet var stort. När de åkt så slog det mig: undrar om det är så att spelaren är inställd på "shuffle"? Kan det vara så enkelt? Ja, det var det... Den var alltså fabriksinställd på att spela låtarna blandat, det tycker jag är lite dåligt. Ringde mamma, och det visade sig att hennes också var inställd så. Jag "lagade" alltså 2 mp3-spelare igår kväll :)

Sen blev det en kortare promenad kvarteret runt, jag hade promenerat en halvtimme på lunchen (enligt Dr Dukan så måste man promenera en halvtimme om dagen i fasen jag befinner mig i nu...), så jag fick rört på mig lite i alla fall. Nu vill jag bara att vågen skall börja röra på sig igen, känns som jag aldrig kommer någon vart :) Läste en rolig grej i Facebook-gruppen, det var en tjej som var så trött på att vågen aldrig rörde på sig så hon flyttade den till ett annat rum, då "rörde" den på sig :)

Någon mer än jag som trodde det var måndag hela dagen igår? Varje gång jag kom på att det var onsdag blev jag så glad :) Torsdag idag, vilket innebär psykologen direkt efter jobbet.  Förra veckan åkte jag dit i ösregn och kyla, idag verkar det bli en skön moppetur med 17°C och full sol klockan 17. Härligt!

Ha en bra dag!

9 kommentarer:

 1. Jag som INTE har min inställd på shuffle kan inte lösa det lika enkelt.. men HUR gör du när du taggar filerna!? Jag får så ibland, beroende på vad det är för bok jag har.. *harkel*

  Vågat skämt det där.. *höhö*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst var det ett vågat skämt? :)

   Jag har ett program som heter Tag & Rename. Det är jäkligt krångligt att använda och man måste manuellt tagga om varenda fil. Enklare att ha en spelare som klarar av att läsa filnamnen. Nu kan jag ju meddela att Philips GoGear RaGa funkar :) Kram

   Radera
  2. Ah, ok... mkt jobb för lite nöje kanske. Fast det beror ju på hur mycket man verkligen vill läsa boken.
   Tack för tips iaf!

   Radera
 2. Svar
  1. Tack och pepp tillbaka!!

   Radera
 3. å fort det lite extra ledigt så blir det snurr i veckorna. Min äldsta dotter gick helatiden och tyckte det var söndag i tisdags ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har varit helt dagvill hela veckan... man måste liksom tänka till. Men nu är det fredag i morron :) Härligt! Sen bara TVÅ OCH EN HALV arbetsdag för mig nästa vecka. Skall bli underbart.

   Radera
 4. MEEN! jag blir så irriterad när jag läser det du skriver. Jag har haft samma problem med min mp3-spelare..kan det vara så att den också är förinställd på shuffle? meh! Å jag som köpt en ny...suck..detta måste utredas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste säga att de flesta spelare inte klarar av detta med talböcker, om de inte är taggade. Men just Philips är bra med det, och innan jag fattade var problemet låg så var det så konstigt, eftersom "lillasyster-spelaren", som jag har, funkade utmärkt. Men kolla du.

   Radera