måndag 25 juni 2012

HItta vilse...

Gomorron. Lite stel i kroppen idag, men inte mycket. Så SKÖNT att inte behöva ha så förbannat ont! Även igår var jag ute och vandrade, så jag är förundrad över att det har gått så bra.

Jag stack ut efter lunch, strax efter 12 igår. Det hade regnat från och till, men jag tänkte att lite regn har ju inte dödat någon. Jag packade ner mina vattentäta hörlurar samt plastplåsar att ha mp3-spelaren och mobilen i om det skulle börja regna. För er som promenerar kan jag verkligen rekommendera vattentäta hörlurar. Jag har ju en spelare jag kan ha när jag simmar, och det är de lurarna jag använder när jag promenerar när det regnar, men Pixmania har även lösa lurar som de dessutom rear just nu. 89 kr för lurarna + 35 kr i frakt. Himla billigt och smart när det regnar, då stoppar man bara ner spelaren i en plastpåse i fickan och kan promenera utan att ha en varm kapuschong på sig.

I vilket fall som helst så regnade det inte när jag gick hemifrån. Med hittaut.nu-kartan i handen gick jag iväg, med sikte på checkpoint 53.

Jag gick in i Änggårdsbergen och följde stigen en bit och sedan in i den "djupa" skogen. Tydligen gick jag in alldeles för tidigt, för jag gick tok-vilse. Därav alla cirklar... Hittade jag kontroll 53? Nope. Gick upp och ner för berg och klipphällar mitt inne bland snåren i 1 h och 10 minuter ser jag nu på RunKeeper. Jäklar vad jag var vilse! Jag visste att jag gick åt rätt håll, det var inga problem med det, och jag visste att jag borde komma fram vid Axlemossen.


Det gjorde jag, men fy fabian vad jobbigt det var att gå! Regnet fullkomligen vräkte ner, jag "vadade" i buskar upp till midjan så jag var genomblöt från alla håll. Jag rekommenderar INTE Reebok Easy Tone på glashala klipphällar, jag är förundrad över att jag inte ramlade och slog ihjäl mig. Jag fick göra lite "de-tours" eftersom jag ibland kom fram till ställen där det var för brant upp eller ner, eller helt enkelt ogenomträngligt. När jag kom ut vid Axlemossen var jag överlycklig. Men jag hade ju fortfarande inte hittat någon kontroll, så jag bestämde mig för att ta en annan väg hem och ta med mig kontroll 23 på vägen ut ur Änggårdsbergen. Den var i alla fall lätt att hitta, den satt på gaveln på ett hus :) Tyvärr kunde jag inte fotografera den som "bevis" för regnet fullkomligen vräkte ner och jag ville inte ta upp mobilen ur plastpåsen i fickan...

Gick alltså hem på vanliga gator i Högsbo Industriområde. När jag kom hem såg jag ut som en dränkt katt. Det fanns inte en enda mm på mig som inte var genomblöt. Av med alla kläderna och in med dem i tvättmaskinen och in med mig i duschen. Å vad det var skönt! Snacka om ordentlig work-out, det är ju liksom inte bara benen som får sig en dust när man håller på och klättar. Idag har jag träningsvärk i precis hela kroppen, men inte mer ont i höften än någon annanstans :)

Sen hände det inte mycket här resten av dagen. Grillade kyckling som tinat i marinad sedan i lördags, och åt en delikat kycklingsallad till middag. Jag tröttnar aldrig på kycklingsallad. Så fräscht och enkelt. Idag är det bara proteiner igen, i 4 dagar. Jag bytte ju rytm från varannan dag (1/1) till 4/3 för att chocka kroppen till att släppa ifrån sig några hekto, men det hjälpte ju föga. Frågan är om jag inte kommer att gå tillbaka till rytmen 1/1 igen.... Det gjorde ju som sagt ingen skillnad och 4 dagar utan grönsaker varje veckan verkar som kvalificerat självplågeri. Dag 4 får jag alltid ont i huvudet, och det är inte kuligt... Sen är det problemet med att man måste hinna äta upp alla grönsaker de 3 dagarna man då äter grönsaker. Jag bor ju själv och de jag har kvar på måndagsmorgonen är knappast fräscha på fredagen... Hm. Skall fundera under dagen.

Fasen också!! Jag tänkte i morse att jag skulle sticka iväg och morronsimma, men så tänkte jag att kroppen skulle behöva lite vila efter helgens över 11 km jobbiga promenader. Kollade just Åbybadets hemsida, idag börjar de med sommaröppettiderna. Det innebär att från och med idag till och med den 12 augusti (min sista semesterdag) så har de bara öppet på mornarna på måndagar och tisdagar. Sen är det eftermiddags-/kvällsöppet onsdagar och torsdagar. Fredagar har de alltid öppnat 12, så det fortsätter de med. Helgerna som vanligt. Nu hinner jag inte idag... det får bli i morgon och sen får det bli kvällen onsdag eller torsdag. Å jag som vill morronsimma...

Jag är i alla fall mycket nöjd med mina work-outs i helgen och trots att jag gick vilse big-time igår så hade jag kul. Eller nja, det är väl mest kul så här efteråt... Men snart är jag där igen och letar andra kontroller, fast jag tror nog att 53:an får bli oupptäckt av mig... :)

Ha en bra måndag!

2 kommentarer:

  1. grymtjobbat :) Uteoch traska i regnet MEN det mysigt hihi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig haft något emot att bli blöt... men om man är blöt för länge blir man kall. DET är inte roligt. Men att gå i regnet är jätteskönt. Bara man har vattentäta hörlurar så man kan lyssna samtidigt :)

      Radera