tisdag 24 juli 2012

Håll tummarna...

Gomorron. Idag ringde mobilen kl 6, trots semester. Om 20 minuter skall jag ta katten och åka till veterinären. Bävar för detta. Själva undersökningen och kattpestsprutan brukar gå jättebra. Men... sen har vi det förhatliga blodprovet som skall tas, för att se hur hennes njurar fungerar. Det brukar vara en väldig kamp. Förra året satte de en tratt på hennes huvud, men de skall de inte få göra i år. Fy katten vilken panik jag såg i hennes ögon. Den vill jag aldrig se igen. Vi får vara 3 personer som håller henne inlindad i en handduk. Inte kul det heller... Och att sen vänta på provsvaret är inte roligt det heller.

Igår var det dags för frissan. Det blev inte alls som jag hade tänkt mig... Jag hade tänkt mig mörkbrunt med guldslingor, lite uppklippt. Det blev rödbrunt utan slingor och inte uppklippt. Dealen jag hade var klipp och färg eller sling, och skulle jag ha båda fick jag betala mellanskillnaden. För det ville han ha 700 kr så nej tack. Sen så ville han inte klippa upp håret för det var för tunt. Jag tappar väldigt mycket hår, och när han höll på så fick han av stora tofsar... Snart inget kvar ju... Så här blev det i alla fall:


Lite svårt att se, men jag tror färgen stämmer ganska bra. Mitt hår går ju absolut inte att föna, men det gjorde han ju ändå, så jag såg ut som ett ufo resten av dagen. Som ni kan se har jag en stor virvel i pannan, det ser inte klokt ut om håret inte får torka helt bakåtkammat i ett hårspänne. Inte fönas...

Matmässigt gick det inte så bra. Inte att jag åt fel, men jag glömde äta mitt mellanmål innan jag gick in till frissan. I väskan hade jag en kycklingfilé och 4 små nötfärsbiffar. När jag suttit där i stolen en timme blev jag så hungrig att jag började skaka. Fick upp min kycklingfilé och åt den. Sen när frisören var klar så åt jag biffarna. Alltså lunch fast utan tillbehör. Men när jag blivit så där hungrig för att jag har missat att äta så lägger sig inte hungern på hela dagen. Tur då att Dukan inte handlar om mängder, så det fick bli en "gratinerad pannkaka" med kalkon när jag kom hem, och till middag blev det stekta räkor med chili, vitlök och shirtakinudlar. Allt tillåtet. Puh.

Vågen var snäll idag igen. Igår hade jag gått upp 1,1 kg efter vinet i lördags, helt väntat. Vad som däremot inte var väntat var att jag hade gått ner massor idag, så att slutresultatet blev -0,2 från i söndags. Ännu ett puh. Inte många hekton kvar nu tills jag är under 75. Häromdagen gjorde jag en uträkning som visade att 2 av de största milstolparna kommer att passeras nästans samtidigt... Att väga under 70 kg kommer ju att vara helt enormt. Men när jag väger 70,2 så går jag under BMI 30. Båda dessa delmål är enorma. Under 70 kg har jag garanterat inte varit på 30-35 år, så det är ett stort mål. Men det dröjer ett bra tag till med denna takten och med min Kretaresa snart. Det kommer när det kommer.

Nu skall jag packa in ett st katt i en st bur och ta bussen till veterinären. Ha en bra dag!!

10 kommentarer:

  1. Lycka till, håller tummarna för er idag. KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Sitter i väntrummet nu... Kram

      Radera
  2. Hoppas veterinärbesöket går bra idag.
    Jag tycker hårfärgen ser OK ut, men jag undrar varför du tappar så mycket hår?
    Jag har kraftigt hår i vanliga fall, och efter jag började med Dukan så växer det som ogräs, och fick dessutom bättre kvalitet på naglarna.
    Så jag trodde det berodde på kosten, men det kanske inte allas är Dukans förtjänst att jag måste klippa och tunna ur håret var och varannan månad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tappar alltid hår när jag går ner i vikt... Tussvis... Äter öljäst, så det lilla jag har kvar är av bättre kvalitet. Slutar jag gå ner så slutar jag tappa hår...

      Radera
  3. Men ooohhh....vad du är duktig, nu har jag inte varit här på ett tag och bytt blogg men ser du kämpar på och jag är mäkta imponerad! Fin i håret ser du ut att blivit också! kram

    SvaraRadera
  4. Ta Priorin så slipper du tappa hår - eller ja du tapper det dåliga men du får ny tillväxt:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har jag redan försökt med. Våren 2009, när jag tappade mycket mer hår än vad jag gör nu, la jag ner tusentals kr på en 6-månaders full kur med Priorin. Märkte absolut ingen skillnad. Gäller även en kollega och min mamma som körde samtidigt. Vet att vissa tycker Priorin är super, men det hjälper inte alla, tydligen...

      Radera
  5. Håret ser ju jättefint ut! Sedan tycker jag nog att det låter billigt att göra slingor för 700 kr i ditt hyfsat långa hår, det är inte direkt något överpris :) Nu låter det inte som om du vill lägga massa pengar på ditt hår, men vill du "investera" lite, så gör en sådan behandling som jag gjorde - Brazilian Frizz Out. Det är med massa keratin som man jobbar in i håret. Det gör ganska ont när man drar in det i håret, men ack så mjukt och ofrissigt det är nu. Jag kan tvätta håret utan att sätta upp det eller föna det torrt, och det blir ändå inte krusigt och frissigt. Jag tror ditt hår är lite likt mitt i det avseendet och skulle må bra av en keratin-boost! Fast du bör nog vänta till dess håret inte lossar så mycket, de drar som sjutton i det när de applicerar keratinet!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt hår är ju inte långt, det är ju kort! Går bara till axlarna och lite till. Mitt hår är endast frissigt runt pannan, det är hår som gått av som står som en gloria. Tror inte jag vågar ha i en sån sak, tappar alldeles för mycket hår för det. Jag fönar det aldrig och sätter endast upp luggen när det är tvättat, och det för att jag har en megavirvel precis i pannan. Låter jag luggen lufttorka ser jag ut som ett ufo... Men så fort det torkar så släpper jag ner det. Samma dag det är tvättat är det halvlockigt och fint. Dagen därpå är det spikrakt och helt utan självfall, då har jag det i tofs.

      Radera