söndag 8 juli 2012

Kalasdags

Gomorron. Nyss inkommen från en skön entimmespromenad i Änggårdsbergen och snart är det dags för en dusch. Skall bara sluta svettas först :) Måste få i mig lite frukost också, det får bli innan duschen. Jag har inte promenerat så mycket denna veckan, för höften har inte varit snäll. Det har bara blivit vardagspromenader till och från jobbet morgon, lunch och eftermiddag, och sen inte så mycket mer. Men idag kände jag att det nog skulle funka. Jag hade visserligen tänkt ta en promenad på plan mark, men benen gick av sig själva in i skogen... Det gick bra i alla fall och nu kan jag ta itu med resten av dagen.

Gårdagen var halvlat men jag fick ändå gjort det mesta jag hade tänkt fixa. Men först blev det några timmar korsord, som en lördag skall vara. När det var dags att sticka iväg och handla så upptäckte jag att jag hade punka på båda däcken på moppekärran. Jag försökte pumpa däcken men det är något vajsing med ventilerna. Jag har inte använt kärran i år och jag vet att jag hade problem med den redan förra året. Det får bli nya innerslangar inkl. ventiler. Jag tog moppen bort till Sportson för att kolla om de hade däck, och det hade de. Men jag köpte inga för jag tänkte att någon med Wrapp kanske kunde ge mig ett presentkort där. Gjorde ett upprop på Facebook, men ingen har skickat något.

Jag handlade i 2 omgångar; första omgången köpte jag mineralvatten, Pepsi Max och öl. Sen hem med det och tillbaka igen för all mat. Det enda jag inte fick med mig var kattsand... lite svårt att få med sig 10 kg på moppen. Kanske jag kan fjäska med någon i veckan som kan köra mig. När jag kom hem så insåg jag att häcken på framsidan såg anskrämlig ut, så jag klippte den. Den ser fortfarande anskrämlig ut, men kortare :)

Sen stekte jag pannkakor. Många pannkakor.


Den vänstra högen är laktosfria tunna Dukanpannkakor till alla utom syster och systerson, som får de i den högra högen. Det är Oatley mjölkfria pannkakor. Till detta kommer jag att servera glass (3 sorter (min, mjölkfri och vanlig)) och varma björnbär (till alla utom mig). Jag skulle ha grillat kycklingen igår också, men kom fram till att det var bättre att grilla den precis innan gästerna kommer, då kyckling lätt blir torr när man värmer den. Likaså med min grönsaksröra, där hade jag först tänkt att jag skulle ta ut ett visst antal portioner ur frysen, men kom fram till att det är svårt att veta hur många. I stället lagar jag en ny sats så kan jag frysa in det som inte går åt.

Spisen höll i alla fall, huvudströmbrytaren löste på 2 av plattorna i går morse, men de 2 innersta gick att använda. Hoppas detsamma gäller när jag sätter igång ugnen i eftermiddag... annars sitter jag i klistret...

Nu frukost, dusch och sedan skall jag skära sallad och skära upp alla grönsaker som skall ingå i röran, så att det bara är att slänga ihop den i eftermiddag. Vädret har inte bestämt sig än så vi får se om vi kan sitta ute eller ej.

Ha en skön söndag!

6 kommentarer:

 1. Oh det kommer bli jättegott, det vattnas i alla fall i munnen på mig när jag läser din meny! Ha det så supermysigt
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev jättegott! Det var inte mycket som lämnades kvar :) Vi hade det väldigt trevligt och hade kalasväder! Kram

   Radera
 2. Höll spisen? Vår funkar inte alls nu :( Vet inte vad som hänt... Tur svärmor hyr lägenhet i vårt hus så man kan laga mat där så länge...

  Hoppas du hade ett trevligt kalas. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, med nöd och näppe. Hoppas de kan komma och fixa den snart, för jag fick visserligen grillat 4 kg kyckling igår, men gästerna lämnade mig inte med många filéer så jag måste snart göra det igen... Kram

   Radera
 3. Wow! Hur går du tiden att räcka till?! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaddå räcka till? Jag tycker jag latade mig väldigt i lördags... Men grejen är det att jag ofta vaknar vid 5 så mina dagar är ju längre än om jag vaknat vid 10 :)

   Radera