måndag 9 juli 2012

Tack för igår!

Gomorron. Oj vad jag somnade gott på soffan igår... Jag var helt slut när gästerna hade gått vid strax efter 18, och hade kunnat somna då, men "höll ut" till 21... Jag sov otroligt gott och vaknade inte förrän mobilen ringde klockan 5. Tack och lov för att det fanns tillräckligt med kräm i den för att göra det, jag hade glömt sätta i laddaren och det var bara 7 % kvar... 8 h sömn var verkligen välbehövligt och hör inte till vanligheterna här, men Cornelia låg och sov så gott på mitt bröst.
Gårdagen innebar inte många minuter utan något att göra. När jag skulle göra min frukost i går morse blev jag lite skrajsen då en av de 2 kvarvarande plattorna knappt orkade steka min havreklipannkaka... Hur skulle jag kunna steka upp massa grönsaker och sen koka dem i en stor 5 literskastrull, större än den lilla plattan, om den inte orkade? Jag hade egentligen tänkt koka röran så att den var varm när gästerna kom, men tänkte om lite. Om det nu skulle ta längre tid så ville jag inte stå med det in i det sista, det går ju alltid att värma i mikron.
Sagt och gjort, jag hackade allt och började steka. Lite segt var det, men det gick bra och den blev vansinnigt god igår. På semestern skall jag ta och uppdatera min receptblogg med massa Dukan-recept, och då skall jag även "fräscha" upp receptet på röran, för så gör jag den inte längre. Sen möblerade jag om på altanen, var inne hos grannen och lånade 3 av hennes köksstolar, fick hjälp av en granne att få ut köksbordet på altanen och gjorde i ordning. Sallad skars och kycklingen grillades. Inte en lugn stund. Trodde jag skulle hinna sitta ner en stund, men icke.

Gästerna kom kl 15, och brorsonen var med trots att de sagt att han inte skulle komma. Snabbt fram med en stol till och vi var nu 13 till bordet, men vi överlevde :) Hela familjen kom, utom mamma, och så 2 av familjens bästa vänner. Vi hade det mycket trevligt och vädergudarna visade sig verkligen från sin trevligaste sida. Tidvis var det nästan för varmt på altanen och folk letade skugga... Där ute på altanen satt vi i värmen och inne satt Vincent och kollade på Musses klubbhus om julen och jultomten. Folk som gick förbi undrade nog varför vi spelade julsånger när vi satt där på altanen...

Jag hoppas att Mölndalsbostäder kan fixa min spis snart, för gästerna lämnade mig inte med särskilt mycket kycklingfilé... Det är ju basvaran i min diet och jag har inte en enda kvar i frysen. Jag kommer att behöva grilla 4 kg till vilken dag som helst... Kollade på deras hemsidan i lördags och där står "trasig spis" som ett icke-jourärende, och så står det att de har semester veckorna 28-32 och att allt då tar längre tid... Håll tummarna!
Jag vill inte lägga upp några kort på familjen, men jag kan visa er en "fin" installation som Vincent gjorde... Den är nerplockad nu, undrar vad grannarna skulle tycka annars?

Jag fick i alla fall bara kuvert i present :) 700 kr i presentkort på KappAhl, kontanter och så 25 euro som tydligen skall vara en "slå-runt-hjälp" på Kreta :) Med tanke på hur lättpåverkad jag är så räcker de där 25 euro'na långt...

Nu är det 2 arbetsveckor kvar till semestern börjar, nedräkning på allvar alltså. 9 väckningar kvar...

Jag behöver lite husmorstips förresten: jag hade en vit duk på bordet igår och Vincent spillde en hel del av min röra på den (alltså tomater). Skall jag 1) spruta Ta bort på och in i tvättmaskinen? 2) behandla med Galltvål först? Eller hur skall jag göra? Det enda jag vet är att om jag misslyckas så är det kört, jag får bara ett försök, för har jag väl tvättat duken och fläckarna inte går bort så blir det svårt. Tips please.

Ha en bra måndag!!

1 kommentar:

  1. yes diskmedel tar bort de mesta av fläckar. Häll på diskmedel och gegga in i fläckarna. Skölj och upprepa processen ett par gånger och in i tvättmaskinen.
    Det bästa hade ju varit att ta fläcken meden gång. Om inte fläcken går bort första gången så kan den gå bort nästa gång du tvättar den om du gnuggar på yes innan du tvättar den. Roligt att kalaset var lyckat. Hoppas att du snart får en ny spis. Kranmis Mia

    SvaraRadera