måndag 16 juli 2012

Nedräkningen kan börja

Gomorron. Oj, det måste ha varit mycket gräspollen i luften igår. Jag har varit uppe 20 minuter och inte lyckats sprätta upp ögonen än... Ser knappt skärmen. Men jag skall iväg och simma snart och måste skriva tidigt idag.

Jag har börjat fundera på hur jag skall göra om jag får urinvägsinfektion när jag är på Kreta. De senaste 2 åren har jag garanterat fått det när jag har simmat 2 dagar i rad, nu senast för ett par veckor sedan. Jag kommer ju att simma betydligt oftare än 2 dagar i rad där nere... Sist jag fick det så fick jag det ju trots att jag äter antibiotika varje dag. Vad som hände då var att jag fick dubbel dos av samma medicin. Jag tar med mig så att jag kan ta dubbel dos, och så skall jag ta ett snack med pappa och Marita om hur jag skall göra. Det är deras specialitet detta med urologi. Jag hade inte en tanke på detta när jag bokade resan, men hoppas verkligen att värmen i vattnet gör att jag inte får det. Håll tummarna...

Jag fick förresten frågan i en kommentar om jag har något emot att äta själv när jag är ute och reser. Absolut inte. Jag har inga som helst problem med att göra saker själv och har varit ute och rest flera gånger själv (London, tågluffat i England, Prag, Irland och 2 ggr i USA sen jag kom hem därifrån). Det är solsemesteriet som är nytt för mig :)

Igår hände inte mycket här fram till 12-tiden. Korsord, slötittande på TV, en söndagsmorgon i min smak. Sen tog jag mig an ett projekt jag tänkt ta itu med ett bra tag. Det blev dock lite mer än vad jag hade tänkt mig... Kolla ovan, så ser ni en flik som heter "Dukan-recept och tips". Klicka där så får ni en lista över lite recept och annat som finns på min receptblogg. Det ser inte ut att vara så mycket, men recepten skulle sammanställas, bilder skulle hittas och massa korslänkar skulle göras. Blogger krånglade och envisades med dubbla radavstånd överallt, trots att jag bara gjorde enkla. Jag tror jag har fixat det överallt nu med hjälp av mjuka radavstånd istället för hårda (shift enter istället för enter), men är inte säker. Främst är det för min egen skull jag fixade det, men om det är så att det inspirerar någon annan så är det ju bara kul.

Det tog i alla fall ganska många timmar att fixa, och sen blev det en promenad. 6,5 km på 1,5 h, och inte alls samma väg som jag brukar gå :) Gick förbi Maxi på vägen hem och köpte massa trosor... Haha, när jag var där i förrgår så hade de ett otroligt bra pris på trosor. Jättesköna i hipstermodell i glada färger. Ordinarie pris 139 kr för 3 par. Nu 39,50 kr för 3 par!! Köpte 2 st 3-pars-förpackningar i förrgår i en storlek mindre än de jag har nu (har samma modell sedan tidigare), och när jag visste att de passade så köpte jag 2 st 3-pack till. Så nu har jag köpt 12 par jättesköna trosor för 158 kr. Inte så illa.

Jag "uppfann" ett nytt mellanmål igår som jag kommer att äta flera gånger. En tunn pannkaka, och på det en röra bestående av en halv liten burk tonfisk, vitlökskvarg och hackad röd lök. Cornelia älskar tonfisk, men hon var inte i samma rum när jag öppnade burken. Däremot kom hon in i vardagsrummet precis när jag ätit upp den. Någon tonfiskdoft måste ha funnits kvar i luften för jäklar vad hon jamade och sniffade :) Stackarn som inte får äta tonfisk som hon älskar...

Idag kan nedräkningen börja på allvar. 5 arbetsdagar kvar till semester! Då brukar jag också byta bakgrundsbild på skrivbordet på jobbet till denna:


Det gäller bara att komma ihåg att byta det sista jag gör på fredag, för det är inte kul att komma tillbaka till denna... :)

Nu skall jag göra frukost och packa ner den (äter den på jobbet efter simningen). Ha en bra måndag!

Edit: Helvete också. Ingen simning idag. Som en mycket dålig matte inser jag att jag inte har någon kattmat hemma... Måste sticka till veterinären innan jobbet och handla. Fan också. Får simma ikväll istället.

Edit igen: Ännu mera helvete. De har ju sommartider och stänger kl 14 idag. Får simma i morron bitti istället. Allting blev i fel ordning idag, nu efter frukost måste jag klä av mig och hoppa in i duschen. Måndagsmornar....

4 kommentarer:

 1. När det inte blir som man tänkt sig, får det bli som det blir och det brukar då bli bra ändå.

  Ha en fin dag
  KRAM till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, så blir det ju. Slutade väl i alla fall.

   Kram

   Radera
 2. Härligt med semester snart :) ?
  Så impad att du ska ut och resa själv. Gillas :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara 4 arbetsdagar kvar!! Resa själv är kul. Enda nackdelen är att man inte har någon att säga "kommer du ihåg..." till. Men jag är van. Kram

   Radera