söndag 22 juli 2012

Resultat vecka 17

Gomorron. Fick mig ett gott skratt när jag skulle försöka ta mig ur sängen i morse... Jag hade legat konstigt (på mage), så ryggen värkte något förbannat. Det var alltså inte aktuell att bara resa på mig. Hade jag rullat åt vänster så hade jag ramlat ur sängen. Hade jag rullat åt höger så hade jag rullat på katten. Jag låg verkligen mitt i sängen så jag nådde inte huvudänden och kunde inte dra i "gallergaveln". Jag var fast helt enkelt. Fick ligga där en stund och mjuka upp mig lite innan jag tillslut kom upp. Måste sett roligt ut. Rena pensionärsvarningen...

Resultatet för vecka 17 är inte speciellt imponerande. Bara -0,4 kg. Och det berodde INTE på att jag fuskade igår, för jag hade samma vikt i morse som igår morse. Bakslaget på det fusket kommer inte förrän i morgon bitti, om det kommer. Fuskade? Japp. Jag bestämde mig igår för att jag skulle unna mig ett glas vitt vin till mina räkor, så det gjorde jag. Räkorna lämnade tyvärr mycket annat att önska, trots att de var tinade på "rätt" sätt (finns ju inget som slår färska, men för 300 kr/kg så blir det frysta). Men vinet var gott.

Nä, det mindre bra resultatet kommer från denna skitkropp som vägrar släppa på godsakerna... Fram till igår kl 20 har jag varit 100 % strikt sedan Midsommarafton om jag inte minns helt fel. Men det hjälper ju inte... Ibland orkar man inte bara kämpa i motvind utan jag bara kände att jag ville ha ett glas vitt vin till räkorna och så bestämde jag mig för att unna mig det. Punkt slut.

Det blev en del altansitteri igår, tills solen gick och gömde sig vid 13-tiden. Då tog jag en promenad och gjorde lite ärenden. Bland annat till Systemet då, och så in på Coop för att leta efter en chilisås (eller "pasta") som skall finnas där och vara helt utan socker, men den hittade jag inte. Vidare tillbaka över motorvägen till Maxi, där sallad, kvarg och mjölk införskaffades. Pannkakor skall stekas idag... Skällde på dem lite i mjölkdisken, jag tror det var fjärde gången jag var där denna veckan, och inte en enda gång har de haft någon laktosfri lättyoghurt (naturell). Alla andra varor fanns det fullt av, men det gapade tomt i hyllan där yoghurten står. Finns det ingen naturell lättyoghurt så har jag inget alternativ. Valio's är den enda som finns, Arla har ingen. Nä men oj då, sa de... Oj? Jag sa till redan i tisdags... En sak är väl om någon av de "normala" yoghurtarna tar slut, det finns ju en miljon andra märken och smaker att välja bland, men när det inte finns något att välja mellan så står man ju där...

Somnade som en stock i en dryg timme när jag kom hem, var helt slut efter att jag blev väckt så tidigt (jag hade ju inte gått och lagt mig i tid i fredags... ). Denna bilden tog jag strax före 8 igår morse... när Cornelia väl fått upp mig så går hon och lägger sig igen, och här sov hon så gott på en kudde bredvid mig i soffan...Idag skall jag lägga upp massa annonser på Tradera. Å vad jag tycker att det är tråkigt. Massa kläder som skall strykas, fotograferas och vägas. Saker som skall fotograferas och vägas. Porto skall räknas ut. Texter skall författas och sen skall allt läggas upp ikväll. Skittråkigt är det, men jag behöver platsen i skåpen!

Jag fick, i en kommentar igår, en fråga:

Har bara en enkel fråga; 
Du är ju nu rätt när din målvikt, vad händer när du är där? Vad är det som kommer att göra dig lycklig när du är så smal som du vill bli?Mycket intressant fråga. Själva namnet på bloggen är bara en "ploj", ett talesätt, som mamma föreslog när vi tillsammans satt och fnulade på vad bloggen skulle heta. Men jag kan säga så här: Jag mår så otroligt mycket bättre inombords nu än vad jag gjorde för 46 kg sen. Jag trivs inte till 100 % med min kropp än, men oj vad mycket närmare jag är nu än för 4 år sen. Då spenderade jag en stor del av varje dag med att aktivt HATA mig själv, det är ingen rolig känsla. Nu är jag stolt en stor del av tiden, och jag mår så mycket bättre. Så ja, jag tror (och vet) att jag kommer att vara lyckligare när jag kommer ner lite till än vad jag var när jag började. Sen gör det ju inte saken sämre att jag har börjat jobba med mig själv mer aktivt dessa 4 år, det hjälper ju... Min målvikt kommer att flyttas när jag kommer dit. Jag skall i alla fall försöka nå BMI 25, men hade för länge sedan satt målvikten på 65 kg, så den har fått vara kvar. BMI 25 är ytterligare 7-8 kg. Vi får se när jag kommer dit...


Nu frukost. Sen Traderajobb... Ha en bra söndag! Avslutar med en bild jag hittade på Facebook igår... Jag är inte så förtjust i choklad, men man kan ju byta ut ordet mot t.ex. nötter eller något annat...7 kommentarer:

 1. Bra gjort att du gått ner 0,4 kg! Och vad gott med ett glas vin igår, man måste få unna sig lite ibland! :) trevlig söndag på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man måste väl det. Jag måste släppa lite på striktheten ibland, blir så tråkigt annars. Dock kommer det att komma ett plus på vågen i morgon på grund av detta, men det var ju gott det där glaset :)

   Radera
 2. De som inte haft problem med övervikt har nog svårt att förstå vad det betyder att inte behöva klä sig i tält för att dölja sin kropp.
  Men det viktigaste för mig är inte utseendet, det är bara en bonus när man nått sitt mål, för mig är det hälsan.
  Jag mår så himla mycket bättre nu än för 23 kilo sen, jag orkar mycket mer och är mycket gladare även om jag var känd som en glad tjockis, men det var bara en fasad jag hade.
  Nu är jag glad på riktigt.
  Och du, -0,4 är inte fy skam.
  Jag har lyckats fixa -1 kilo på 2 semesterveckor, nu har jag 3 veckor kvar och bävar för vart det kommer att hamna.
  Men det fixar jag med en attackvecka och lite cruise efter att ledigheten är över.
  Ha en bra söndag, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som du att man måste ha varit där. Men jag skrev ingenting om hur jag ser ut utan hur jag mår på insidan. Där mår jag mycket bättre. Är mer tillfreds med mig själv. Massa matångest är borta. Det är väldigt viktigt. Kram

   Radera
 3. 0,4 kg är faktiskt riktigt bra på en vecka! Man snackar ju om att man som kvinna går ner kanske ett halvt kilo i veckan om man går på hyfsad diet och en "må-bra-viktminskning".

  En sak som jag själv har anammat som du åtminstone kan fundera över i dina "ekvationer", är styrketräning. Jag vet ju att du har problem med många kroppsdelar, men du kanske kan få in någon form av styrka, bara ex bära halvliters (eller mindre) vattenflaskor i händerna när du promenerar, rotera med armarna (om det går), köra med ett knutet snöre runt magen om dagarna så du måste spänna magmusklerna osv. Dels är det ju bra för coremusklerna och skuldror/axlar - du som har ett stillasittande datorjobb precis som jag. Dels betyder mer muskler i kroppen att det går åt mer energi att bara driva kroppen, vilket innebär fler brända kalorier även i vila.

  Kroppen lär ju sig tyvärr och har bra "muskelminne" så att vare sig stoppa i sig samma mängd kalorier eller göra samma träning hela tiden räcker ju tyvärr inte. Sedan får du ju dessutom redan ruskigt mycket konditionsträning med alla promenader och simning, så där finns ju inte mycket mer att göra!

  Just a thought..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tyvärr inte göra mycket med armarna. Brukade bära min vattenflaska i händerna men det går inte längre. Får för ont. Nu har jag en liten ryggsäck med en rem som jag fäster flaskan i. Jag gör övningar med armarna som inte har med styrka att göra, utan med mina skador. Bara att gilla läget...

   Radera
 4. Hej i det härliga vädret som äntligen kommit till Småland!
  Känner att jag vill göra ett inlägg till frågan du fick. Jag tycker det var en korkad fråga. Förmodligen ifrån en som aldrig varit överviktig eller lidit av sin övervikt. Det är lycka att ha gått ner i vikt. Jag är lycklig varenda dag. Tänker på det flera gånger om dagen att inte behöva väcka uppmärksamhet pga att man är för tjock för så känner man ju. Att kunna röra sig som man vill och för att inte tala om känslan att gå in i en klädaffär och slippa gå till avd för stora kläder. Det är en riktig självförtroende kick att bli av med sina överviktskilon och har man en gång varit där så uppskattar man det lilla sen. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera