fredag 20 juli 2012

Sista dagen!

Gomorron. Japp, om 12 timmar har jag haft semester i 12 minuter. Härligt!! Trodde aldrig att denna dagen skulle komma :) Nu är det äntligen min tur. Syrran har redan haft semester 2 veckor tror jag och brorsan har redan varit tillbaka på jobbet en vecka. Bara jag som inte har haft semester än.

Vågen är dum, fast inte lika dum som den var häromdagen när den visade +1,5 kg på en dag. Det skyller vi på taskigt batteri (för det funkade ju inte nästa dag). Nej, sanningen är att jag har gått ner ETT HELT HEKTO på en vecka. Jag blir så jävla trött rent ut sagt. Det verkar gå så lekande lätt för de flesta i Facebook-gruppen. Eller det kanske bara är de som skriver... Det fuskas till höger och vänster men de går ner ändå. Reglerna säger 2 % fett i mejeriprodukterna max, men det äts både 4 och 5 % och de går ner ändå. Reglerna säger inget griskött, det är för fett, men det äts och de går ner ändå. Reglerna säger ingen alkohol, men det dricks massa vin och de går ner ändå. Det räcker att jag tittar på något av ovanstående så går jag upp.

Ja, jag vet att man inte skall vara avundsjuk, men det är jag, det sticker jag inte under stol med. Jag är bara så förbannat trött på att alltid behöva KÄMPA så. Jag hatar det hos mig. Jag är livrädd för vad mina 2 veckor borta från 100 % Dukan kommer att förstöra. Första veckan kommer nog att gå bra, faktiskt tror jag efter samtal igår med min styvmor att jag kommer kunna ha 100 % kontroll, så där är jag lite lugnare. Fast jag vet att jag kommer att vilja dricka ett par glas vin och jag är "förbjuden" att ta med mig vågen dit. Vi snackade igenom vad jag skall ta med mig och vad som kan köpas på plats, och jag tar med mig massa grillade kycklingfiléer, linfrön, havrekli och kvarg. Resten finns nog där, fast vi skall dubbelkolla den laktosfria lättyoghurten. Om de skall äta något som jag inte kan äta så äter jag min kycklingfilé. Jag skall också steka pannkakor och ta med mig upp, de är bra till mycket.

Ja, jag vet att jag är nojig angående min mat... Efter min GBP är jag alltid tvungen att veta när och hur jag skall få nästa mål mat, men det är för att jag är så känslig för att det inte får gå mer än 3,5 h ungefär mellan målen. Och nu när det inte bara skall vara laktosfritt utan även Dukan-mat är jag extra nojig, det går ju inte bara att gå in i en affär och köpa en macka...

Igår på fikat så berättade vår semestervikarie att hon bakat kladdkaka tills idag, detta medans de mumsade på kardemummakaka som hennes pappa köpt till fikat igår... Jag tänkte direkt att jag skulle baka några pepparkaksmuffins och ta med, så att jag också fick fira. Men sen tänkte jag om. Varför skall fira alltid betyda att man äter söt mat? Det är ett beteende som jag i och för sig inte har haft så starkt, tack och lov är jag inte uppvuxen med att man alltid måste ha något till fikat, men jag vill ändå inte ha ett sådant beteende. Så inga pepparkaksmuffins för mig idag, utan jag sitter där med min kycklingfilé eller pannkakswrap med tonfisk och kvarg, så kan de äta kladdkaka. Jag kan ju lukta lite på den som jag gjorde med kardemummakakan igår. Kardemumma är min absoluta favoritkrydda och jag är otroligt svag för just kardemummakaka... Men jag har kardemumma i min yoghurt varje morgon, det får räcka.

På tal om att fira så skall jag köpa räkor tills i morgon i alla fall. Det är ett bra sätt att fira tycker jag. Fast jag tar dem inte idag, då jag har grönsaksdag och inte vill "offra" den på bara räkor. När jag äter räkor så äter jag just bara räkor. Kanske lite vitlökskvarg att doppa i, men absolut inga grönsaker... Så räkorna får bli i morgon på min proteindag. Sen om det blir färska eller frysta, det är en annan femma. De är jäkligt dyra nu, så det lutar åt att jag åker bort till Delikatesshörnan i Sisjön och köper mig ett kilo frysta. De kostar bara 99 kr/kg och brukar vara väldigt goda, om man tinar dem rätt.

Ni vet väl hur man skall tina frysta räkor så att de smakar nästan som färska? Det är ett tips jag har fått lära mig av en fiskhandlare, och jag tycker det blir väldigt gott. Kräver dock att man har lite framförhållning... Ta ut räkorna 1 dygn innan de skall ätas. Lägg dem i en glasskål med en tallrik ovanpå och ställ det i kylen. Då tinar de långsamt och blir väldigt goda.

I helgen skall jag inte göra någonting. DET blir mitt sätt att fira att jag har semester. Nästa vecka har jag saker att göra nästan varje dag. Inte så att de tar hela dagen, men det är ändå tider att passa. På måndag skall jag klippa/färga/slinga håret. På tisdag skall Cornelia till veterinären och tester skall tas för att se hur hennes njurar mår. Har specialdieten gjort att värdena förblir lite höga, eller har de förvärrats? På onsdag skall jag till Ullared och på torsdag är det dags för stötvågsbehandling igen. Där hade jag lite hjärnsläpp när jag bokade tiden, och skall dit kl 7... Men jag tänkte att jag kan simma på Valhalla efteråt.

Ha en bra fredag alla, någon mer än jag som går på semester idag??

8 kommentarer:

  1. Jag går NÄSTAN på semester idag....jag går på måndag kl 12....så snaaaaaaart!

    Ha en superskön ledighet Lena o jag vet att det kommer gå bra med maten. Du är en kämpe!
    KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med semester. Och än en gång: Grattis på födelsedagen!

      Kul att du är så övertygad om att det kommer att gå bra med maten, för det är inte jag... Inte på Kreta i alla fall, inte en chans att det funkar med Dukan där. Men om jag skärper mig på Ellös så blir det ju bara en vecka som det går åt helvete på ... Kram

      Radera
  2. Hej tjejen! Här är en till som går på semester idag :-) Jag är imponerad över ditt kämpande med vikten. Jag för också den ständiga kampen dock tycker jag att du ska göra ett undantag på semestern. Unna dig och njut med måtta, man ska ju leva gott också. Önskar dig en fab semester! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grattis till semestern!!
      Jo, jag skall försöka unna mig. Vet att jag inte kommer att kunna hålla dieten till 100 %, framförallt inte i Grekland. Då får jag helt enkelt äta det som jag hittar och försöka göra det utan dåligt samvete, för det blir ju ingen gladare av... KRam

      Radera
  3. Hej Lena!
    Jag blev så glad när jag upptäckte att du hittat till mig! Hela vägen ner till Skåne via nätet... Min datortid under denna delen av året är minst sagt begränsad och min uppföljning har varit dålig - sorry!
    Jag läser dina inlägg och önskar dig all lycka på vägen mot din mål på vågen.
    OM du vill testa något nytt med räkor. Köp en liten rök på typ Järnia (liten låda) och alspån. På gallret i röken lägger du frysta räkor (utan is...) och en liten stund senare har du gyllene räkor med galet god röksmak. En smaksensation och räkorna blir saftigare än saftiga.
    Vi "ses", kram från Malin
    ps njut av semestern

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det där med räk-rök lät väldigt spännande, det där måste jag kolla upp. Tack för tipset!!
      Kram

      Radera
  4. Ha en riktigt härlig semester nu! Du är svinduktig som sköter kosten trots det bristande resultatet - det kommer att löna sig på sikt!

    Kram, Pernilla be

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Jag vet vad som händer när jag inte sköter mig, jag gick ju liksom upp 30 kg på ca 1 år... Been there, done that, bought the t-shirt...

      KRam

      Radera