söndag 5 augusti 2012

En riktig slödag

Gomorron. Inget veckoresultat denna veckan, har ingen våg... Ni får nöja er med att det var -0,6 kg i torsdags morse. Misstänker att det minuset inte är så stort längre, då jag har fuskat med vin 2 ggr, men det må vara hänt. Inte blir det någon vägning nästa söndag heller, för då är jag på Kreta. Världen går inte under för det :)

Gårdagen var riktigt slö. Ja, inte till en början, för jag tog ju en lång promenad, men sen. Först var det lite kallt och blåsigt ute, så jag satt inne i soffan och löste korsord och kollade på OS. Cornelia har mutat in mormor Ingas "stick-stol", som jag har klätt med min filt hemifrån.


Det kommer inte att falla Inga in att flytta henne sen, utan hon kommer att sätta sig i soffan och sticka istället...

I alla fall så hade jag en massa sköna timmar ute på altanen. Det blåste lite, men det var skönt ändå. Det blev både lunch och middag ute. Flyttade inte in förrän framemot 19-tiden. Sen tittade jag ömsom på The mentalist på DVD på datorn, ömsom på OS på TV. Eller rättare sagt, The mentalist på datorn och OS på TV:n utan ljud... När det var spännande pausade jag DVD:n och satte på TV-ljudet. Det är väl det som kallas multi-tasking?

Idag blev jag väckt vid 7-tiden och kunde inte annat än att gå upp. Det var ett himla tjötande på katten. Gav henne mat och gick ut på en promenad. Jag tog bara den kortare 3 km-rundan idag, för jag känner mig stel i höften.

Sen har jag klämt 2 avsnitt till av The mentalist, samt varit uppe i affären och handlat grönsaker. Nu sitter jag på altanen igen och njuter. Om ett par timmar är det slut på lugnet, då kommer alla hem. Jag har för mig att vi skall göra något ikväll, vet inte vad det var, men jag har sett skyltar om allsång på badplatsen... Hm. Nåväl. Det blir nog bra med det.

Usch nu börjar jag bli riktigt skakis för flygningen på fredag. Kan jag inte få ett piller så att jag inte är så rädd??? Det värsta med att flyga TILL någonstans är att man liksom inte kan slappna av när man är där för sen skall man ju HEM också... Gaah. Hatar verkligen att vara så flygrädd. Jag kanske borde flyga oftare? Jag flög 2010, 2003, 2001 och 1999 senast... Skall ju fixa lugnande till katten för hemresan om 2 veckor, kanske skall fixa något till mig också?

Ha en skön söndag! Halvtid på semestern. Delade känslor om det. Älskar mitt jobb, trivs väldigt bra med både det och mina kollegor, men det är skönt att vara ledig också :)

4 kommentarer:

 1. Ta ett vinglas eller två under flygningen så går det säkert jättebra ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli före start då, för det är starten som är värst. Själva flygningen är ganska OK, men starten. Då har jag panik... Tyvärr har jag aldrig lyckats tänka bort paniken, när jag skulle till Tyskland och opereras var jag kolugn innan jag stack. Annat att vara rädd för :) När motorerna varvade blev jag fullständigt paff när paniken kom som ett ångande lokomotiv. Den stackars fransmannen bredvid mig visste inte vad jag sysslade med när jag skakade och grät om vartannat. Men jag TRODDE jag hade kommit över det. Nope. Bara att acceptera och försöka leva med rädslan och inte låta den förstöra för mycket. En vacker dag skall jag gå en flygrädslekurs...

   Radera
 2. Starten tycker jag är OK, men jag oroar mig mest för landningen, tycker det är hemskt otäckt.
  Men jag har flugit så ofta att jag har det under kontroll, däremot blir jag panikslagen om jag känner mig det minsta förkyld, för då får jag så ont i öronen att jag kan dö, och det vill jag aldrig mer uppleva, öronvärken alltså.
  Hoppas för din skull att du får en angenäm flygrädsla, och om du fixar någon lugnande tablett så är det nog bra mycket bättre än att ta till alkohol, för det kan ge motsatt effekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns ju så mycket mer bränsle vid starten! Därför är jag mer rädd vid starten. Ner kommer man alltid... :) Jag skall se om jag inte kan få tag på något lugnande, för alkohol blir jag så förbannat trött av. Å andra sidan så tål jag inte såna där tabletter, blir alldeles snurrig i bollen, ungefär samma effekt...

   Radera