måndag 22 april 2013

Härliga promenader

Gomorron. Jag tänkte bara dela med mig av lite bilder från mina härliga promenader till och från Ung Cancer igår. Jag gick hemifrån vid 10, det tar drygt en timme dit. Solen sken och jag invigde min nya jacka.


Jackan åkte dock snabbt av, det var rena sommarvärmen när jag fått upp flåset lite.


Varje gång jag kommer fram till Axlemosse så slås jag av hur vackert det är där. Fridfullt. Lite längre fram så finns ett perfekt ställe på en liten kulle där medhavd lunch smakar extra gott.


Här är Axlemosse från andra ändan. Här finns alltid massa fåglar som simmar omkring.

Jag vandrade vidare i Änggårdsbergen och sedan ner i Lilla Änggården, där jag möttes av denna flaska i rabatterna.


Den kändes "lite" malplacerad...

Väl framme på Ung Cancer lämnade jag ifrån mig alla armband jag gjort. Jag bad om att få lära mig att knyta dem själv, så mycket enklare att transportera dem knutna och enklare för dem också, då de slapp knyta dem åt mig. Det gick fort att lära sig, så nu är jag snabb på det också. Tog med mig massa pärlor hem, men återigen för lite snöre. Jag tyckte jag tog i då jag tog 3 rullar, men det visade sig senare att en rulle endast ger ca 20 armband... Får hämta mer.


Promenaden hem var lika skön. Jag höll verkligen ögonen öppna under båda promenaderna, men såg inte en endaste blomma. Inte ens inne i Botaniska trädgården, som för övrigt var smockfull av söndagsflanörer.


Bäcken jag korsar precis innan jag går ut ur Änggårdsbergen.


Första blommorna jag såg. I grannens rabat...


Väl hemma blev det några timmar på altanen innan jag började pärla inne. Jag satte mig vid köksbordet denna gången (jag har köksbordet i vardagsrummet så jag kan se TV:n) men det gillade inte Cornelia. Hon ville ligga i mitt knä/bredvid mig, så hon satt på golvet och pep i flera timmar. Jag drog fram den andra köksstolen så hon kunde ligga bredvid, men det dög inte. Min rygg mådde dock så mycket bättre av att sitta vid ett ordentligt bord och inte vid soffbordet, som är i knähöjd...

I veckan ser jag fram emot fint besök torsdag till lördag. Då kommer Ulrika, som jag lärt känna via bloggen, och sover över. Hon bor i Götene och har lite ärenden åt detta hållet. Det var ett tag sedan vi sågs, så det skall bli kul. Räkor så klart på fredag :)

Ha en bra dag/vecka!

2 kommentarer:

 1. Härliga bilder!
  Fick äntligen tummen ur och beställde mig ett armband nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å vad roligt att du beställt! Egentligen skulle jag vilja ge alla varsitt armband, men då försvinner ju syftet med att SÄLJA dem... :)

   Radera