onsdag 10 juli 2013

Äntligen semester

Gokväll. Jag trodde inte jag skulle komma iväg från jobbet såpass "tidigt" som jag gjorde, bara en halvtimmes övertid. Men nu är det alltså semester. Det skall bli så skönt! Fast jag har aldrig haft semester så här tidigt innan, så jag lär få lida när jag kommer tillbaka och många fortfarande är borta.

Jag börjar jobba igen den 1 augusti, ren Juli-semester har jag nog aldrig haft. Men man får inte glömma att jag är ledig första veckan i september också, då ALLA är tillbaka på jobbet. Då solar och badar jag på Kreta. Hihi.

Jag hade massa glass kvar från kalaset i söndags så jag bjöd på det på fikat idag. Jobbet stod för jordgubbar. Jag hade med mig 2 Bigpack gräddglass, men de åt bara en (jag kan ju inte äta sådan glass, hade med mig en liten burk laktosfri tofuglass till mig). En Bigpack fick alltså följa med hem igen, kan vara bra om någon glassugen kommer på besök i sommar. Eftersom jag hade glass att släpa på så kunde jag inte gå till Maxi som planerat. Hade tänkt köpa något gott att fira in semestern med. Först hade jag tänkt köpa räkor, men de var dyra idag. Delikatesshörnan tog 260 kr/kg och Maxi brukar ligga över deras priser. Nope, inte aktuellt. Istället plockade jag fram lite räkor jag fryst själv.

Dessa har jag just satt i mig, tillsammas med ett glas kallt, vitt vin. Jag har smakat godare räkor, men de gick ner. På tal om mat så hoppas jag verkligen att någon eller några kommer och grillar med mig någon kväll. Jag har fortfarande inte grillat i år, det är förbannat tråkigt att göra själv. Vill ha en varm sommarkväll, god kyckling på grillen, trevlig eller trevliga vänner och vin. Är det för mycket begärt?

Jag har ju verkligen räknat ner ända sen förra torsdagen, stängt av alarmet dag för dag (inaktiverat det menar jag) och imorse tog jag bort den sista dagen. Detta bara för att ställa in ett nytt alarm i morgon bitti. Japp, första dagen på semestern och jag måste ställa larmet... Jag skall nämligen hälsa på min faster och farbror på Marstrand och bussen går kl 8. Min kusin My befinner sig där också, det är hennes sista dag där och det är därför jag åker dit just i morgon. Faster och farbror bor i farmor och farfars gamla hus, så det är mycket minnen som finns där. Vi skall ta deras lilla båt till Dyrön och gå omkring lite där. Sen äter vi lunch i båten och åker hemåt. Middag äter vi hemma hos dem. My och jag åker hem på kvällen.

Det skall bli jättekul att träffa dem alla tre. Jag har ju sett dem en hel del sedan pappa dog, annars brukar vi ha väldigt dålig kontakt tyvärr. Jag är väl den i släkten som försöker hålla kontakt med alla, men jag skall anstränga mig ännu mer för att behålla kontakten framförallt med kusin My. Vi är så lika i grund och botten och jag tycker verkligen om att umgås med henne trots att det skiljer 11 år mellan oss.

Nu skall jag kolla vidare på gårdagens avsnitt av Morden i Midsomer. Ha en trevlig kväll. Jag vet att ca 130 personer är här inne varje dag men det är så tomt med kommentarer att jag börjar tveka på om statistiken stämmer... Men jag skriver väl någon gång ändå för min egen skull.

PS. Kom just på att jag gjort något dumt... jag glömde ändra tillbaka till min vanliga bakgrundsbild på jobbet... jag kommer att mötas av min bakgrundsbild med SNART, SNART, JÄTTESNART SEMESTER på när jag kommer tillbaka...

7 kommentarer:

  1. Här kommer en kommentar från en som följer dig troget här på bloggen.
    Ha det så gott.
    Med vänlig hälsning,
    Johanna i Jönköping

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vad du är söt :) Skulle svarat igår kväll men har, sedan jag köpte en ny router i förrgår, förbannat svårt att komma i på Facebook från datorn. Något med DNS tror jag. Och att kommentera från mobilen är så krångligt. Tack för livstecknet!

      Radera
  2. Här kommer en hälsning till Dig från en trogen läsare!

    Jag hoppas innerligt att du får sällskap många grillkvällar.
    Finns INGET som går upp mot nygrillad kycklingfilé, speciellt när man dukanar =)
    Hade gärna kommit men jag bor ju inte nära dig...

    Ha en härlig semester
    Kram Maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synd att du inte bor nära, det hade varit kul att träffas. Att grilla själv är visserligen lika gott som att grilla i sällskap, men så väldigt mycket tråkigare. Skäms lite för att jag inte grillat än i år, jag lever inte upp till smeknamnet som hela vår familj hade när jag var yngre: Grill-Hansons (det finns ett porträtt av någon viktig gubbe på Sjöfartsmuséet här i stan, han hette Grill Hanson i efternamn). Kram

      Radera
  3. Hoppas du får en riktigt skön semester och får vila lite från all stress och jobbigheter under våren!

    SvaraRadera
  4. Ha en härlig semester och skriv på- vi läser :)
    Kram Christine

    SvaraRadera
  5. Trevlig semester :) hoppas vädret håller i sig nu under hela din ledighet. Kram

    SvaraRadera