söndag 21 juli 2013

Soliga dagar

Gomorron. Ett litet livstecken från mig och Ellös. Solen skiner och det är lagom varmt. Tidvis lite blåsigt, men jag gillar vinden. Jag bor inne hos mormor tills Maritas lägenhet är ledig, vilket den blir i morgon eftermiddag. Just nu sitter jag vid köksbordet och skriver eftersom jag "lånar" internet från Maritas bror, och det räcker bara ibland in till vävkammaren där jag sover...

Här kommer lite bilder.


Vi åkte ifrån stan på torsdag eftermiddag, och tog Svanesundsfärjan över. I vanliga fall tar man ju Tjörnbron.


Jag hade med mig 2 kg (frysta) insjökräftor, eller fuskkräftor eller rödmyror som vi också säger. De var OK, men så mycket jobb för nästan ingenting. Nä tacka vet jag havskräftor! Det blev massor över som jag skalade på fredag morgon och wokade med sjögräsnudlar till lunch. Inte dumt.


Massa laterier på fredagen och på eftermiddagen kom goda vännerna R och J. De skulle bo inne hos Marita, det är därför jag sover inne hos mormor. På kvällen så var vi alla inkl mostrar och morbröder med respektive och lyssnade på kusin Richards kör Vågspel, som hade Fredagsmys uppe i Ellös Folkets park. Vi hade med oss picknick och satt där och åt och drack medans de spelade. Riktigt mysigt.


När vi kom hem hamnade de flesta av oss på Maritas altan. Dit kom också Gosan, mosters lånekatt. Hon ville vara nära och kolla vad vi gjorde, men var inte alls kelen. Tyvärr, för jag saknar att kela med en katt. Det var kul att se hur hon uppförde sig när Dollar kom, han är morbrors hund. Full koll hade hon, fast hon var inte rädd.


Kvällen var magiskt vacker.


På lördag morgon klockan 7, när alla i de 2 hushållen sov, smög jag ut och tog årets första dopp. Fy satan vad kallt det var. Det tog ett bra tag att komma i...


... men här är beviset. Jag badade HELA mig!


Här hålls det EM i krabbfiske (Ellös-mästerskap).


Igår lördag åkte vi till Göksäter och handlade lite. Sen åkte vi vidare till en honungsgård där vi fikade och köpte lite honung. De hade en utställningsram med bin i fullt arbete, det var intressant att se.


På eftermiddagen/kvällen åkte vi till några andra goda vänner som har en sjöbod i Mollösund. Helt fantastiskt trädäck att sitta och dricka vin på. Vi åkte vidare ner till hamnen i Mollösund och Emmas kök och boende, där kusin skulle uppträda med ett annat av sina band: Röda Räven Trio. Vi hade en mycket mysig kväll i goda vänners lag med bra musik. Sen hem och även denna kväll avslutades på Maritas altan.

Vad jag skall göra idag vet jag inte. Vi får se. Jag har sovit som en kratta i natt, jag missade att ta min sömntablett och var vaken mellan 2 och 4 och mellan 5 och 6. Inte roligt alls.

Ha en bra söndag!

1 kommentar:

  1. Härligt skönt och trevligt samvaro så ska semester vara. Ha det bra

    SvaraRadera