torsdag 8 augusti 2013

Förlorade bloggadresser

Jag använde tidigare Google Reader för att lätt kunna hålla reda på de ca 100 bloggarna jag följer. Det funkade superbra, man prenumererar på ett RSS-flöde. För er som inte vet hur det funkar så får man bloggarna i en lista, uppdelade i kategorier man väljer själv, och när något nytt skett sedan man besökte en blogg senast, så markeras bloggens namn med fetstil. Mycket enklare än att gå in på alla bloggarna en och en...

Nåväl, när Google Reader annonserade att de skulle lägga ner 1 juli, så gällde det att hitta en ny läsare. Jag fastnade för Feedly. Övergången var enkel, det funkar ungefär på samma sätt, fast jag skulle ändå säga att Feedly är snäppet bättre.

Fram tills i morse. Jag skulle bara kolla en sak och RÅKADE klicka på en "osynlig" knapp och resultatet blev att jag RADERADE en hel kategori med bloggar jag följer. Alltså inte bloggarna i sig, utan adresserna jag lagt in så att jag kunde följa dem. Min största kategori, med drygt 50 bloggar i. Fan, fan, fan var min omedelbara reaktion.

Några kunde jag fånga upp genom min list här till höger. Andra kunde jag fånga upp genom funktionen "Recently read" (nyligen läst) som sträckte sig 51 dagar bakåt. Men om du har en blogg som du vet att jag läser ibland, och du inte står med i listen till höger, och inte har skrivit något på 51 dagar, så har jag inte din adress. Jag lyckades fånga upp 24 bloggar av drygt 50, så det fattas en hel del... Ge mig gärna din bloggadress om du har någon.

6 kommentarer:

 1. Tips! http://blog.feedly.com/2013/07/10/importing-your-google-reader-takeout-into-feedly/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade där redan igår, men Google Reader finns inte med på listan över data jag kan hämta:
   +1:or
   Blogger
   Cirklar i Google+
   Överför dina kontakter på Google+ till ett annat konto
   Drive
   Flöden i Google+
   Google+ Foton
   Hangouts
   Kontakter
   Positionshistorik
   Profil i Google+
   Sidor på Google+
   YouTube

   Radera
 2. Hittat min?
  www.icanrestwhenimdead.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du skriver flitigt, så dig har jag hittat :)

   Radera
 3. Jag kör Bloglovin för att följa bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kollade på Bloglovin' för ett antal år sen, men valde bort det då bloggägaren (i alla fall då) behövde anmäla sin blogg där för att det skulle funka. Alla hade inte gjort det så det hade blivit en icke fullständig lista. Gillar idén med Reader och Feedly, funkar jättebra, om man nu bortser från hur enkelt det är att radera av misstag...

   Radera