torsdag 29 augusti 2013

I morgon...

Gomorron. Eller vad man nu skall kalla det. Inte är det någon god morgon här inte... I går morse vaknade jag med väldigt ont i halsen. Hade ont hela dagen och muttrade till de 2 förkylda kollegorna att det var väldigt onödigt att smitta mig med. I natt vaknade jag kl 1, när jag endast sovit 2,5 h, med så ont i halsen att jag knappt kunde svälja. Sen låg jag och vände och vred på mig, oroade mig för flygresan, packade mentalt och var irriterad på att jag inte kunde sova, tills klockan ringde kl 5. Och detta trots att jag i vanlig ordning tog min sömntablett igår. Så med en sömntablett, endast 2,5 h sömn och ont i halsen i bagaget skall jag alltså klara av att jobba idag. Hurra. Vilken annan dag som helst hade jag ringt in sjuk, men jag har inte tid med det nu. Hoppas verkligen jag blir bättre under dagen för hur kul är det att åka bort och vara sjuk? I morgon bitti bär det alltså av, förkylning eller ej!

Jag har bokat en flygresa till... Jag vet, jag är inte klok. Jag kunde ju ha försökt överleva denna först... Men jag har länge tänkt på att åka "hem" till San Francisco över nyår. För er som inte vet så var jag au-pair där 1989-1991. Första året bodde jag hemma hos en familj i Oakland, strax utanför SF. Andra året jobbade jag hos en familj och hade en egen lägenhet nere på Fisherman's Wharf. Jag har haft julkortskontakt med första familjen och julkorts- och Facebookkontakt med den andra. Den andra har också varit här och hälsat på mig, det var år 2000. När jag googlar den första familjen (eller rättare sagt föräldrarna, barnen är ju stora för länge sen) verkar det som om de har flyttat till Oregon. Och jag vet att andra familjen har starka funderingar på att flytta till Denver (Colorado) eller New Mexico under året som kommer. Detta blir alltså min sista chans att träffa folk jag känner när jag är där.

Jag kollade med dem att det var OK om jag bodde hos dem 1-2 nätter, för omdömena om de hostels som finns i stan, som jag har läst om på nätet, var inte så strålande. Jag vill nog se på plats innan jag bokar. Det var inga problem att bo hos dem. Men så är det det här med flygresan då... Kollegan G kom på att jag kan ju ta tåget till Köpenhamn och sen flyga direkt till SF därifrån, alltså bara en start! Vi kollade lite flygtider och hittade en som passade perfekt. Så det var bara att boka och betala. Det gjorde jag. Sen satt jag och skakade och undrade vad jag gett mig in på. Så den 27/12 åker jag och den 7/1 kommer jag hem igen (åker från SF den 6/1).

Å vad det skall bli roligt att återse allt. Jag har inte varit där sen jul/nyår 1997/1998, så det var ett tag sen! Det skall bli så kul! Men nu har jag ju en flygresa i morgon att oroa mig för först. Fast just nu oroar jag mig mest för att jag skall bli sjukare eller att örat skall börja värka mer. Jag skall gå och handla Nasonex på apoteket nu före jobbet, fick tipset när jag ställde frågan på Facebook. Jag hade Otrivin hemma, men Nasonex skall tydligen vara bättre. Echinagard föreslogs också. Får se vad personalen säger.

Ikväll kommer jag att ha hur mycket som helst att göra. Jag är nästan färdigpackad. Gamla barndomsvännen Viveka var här igår och hjälpte mig att stryka mina kläder. Jag har sånt problem med att stryka för min axel lägger av direkt när jag gör det. Brukar således inte stryka mina kläder. Men  när de först skall ligga i en resväska så är det bäst att stryka dem. Packade ner alla kläder nu på morgonen. Resten skall packas ikväll/i morgon, men sen måste jag också röja för att städerskan förhoppningsvis skall komma när jag är borta. Men först skall klinkersgubbarna komma och lägga klinkers i mitt kök, och de ville att ALLT skulle vara undanröjt. Alltså inga lösa saker i köket, som burkar och sånt.

Maggie blir hämtad ikväll också, av matte och husse. Och eventuellt blir min moppe klar på verkstan, då måste jag hämta den med....

Strax före 6 i morgon bitti kommer goda vännen A och hämtar mig. Undrar så om jag har fått sova något då... 8.20 går planet och det landar 12.00 svensk tid. Snälla, ni kan väl hålla tummarna då?

På återhörande från varmare breddgrader! 

1 kommentar:

  1. Åååååhhhhh, vad jag är avundsjuk på att du ska tillbaka till SF, jag vill OCKSÅ!
    Vi var ju där 2002 och det har säkert hunnit hända en hel del sedan dess också.

    Klapp på axeln att du VÅGADE boka! Heja dig!

    Lycka till som sjutton på resan NU i alla fall! :-))

    SvaraRadera