onsdag 21 augusti 2013

Inte frisk

Go eftermiddag. Är hemma från jobbet idag, gick hem igår kl 9. Hatar att må så här, kasst men ändå inte helt 100 % kasst. Trött, ont i halsen, ont i örat och ont i huvudet. I vanliga fall låter jag bara sånt här värka ut, är hemma någon eller några dagar om det behövs. Men igår slog det mig att jag faktiskt skall ut och flyga om lite drygt en vecka och att jag nu har haft ont i örat i över en och en halv vecka...

Ringde till vårt sjukförsäkringsbolag, som vi har via jobbet, och fick tid på Carlanderska idag kl 13. Sen gick jag hem klockan 9. Orkade inte jobba mer än en och en halv timme. Gick hem och la mig på soffan och såg en otrolig massa avsnitt av NCIS och sov emellanåt. Idag var jag alltså hos öron-näsa-halsspecialisten på Carlanderska. Jag har undertryck i ena örat och övertryck i det andra. Jippe. Han skrev ut en nässpray som jag skall ta en gång om dagen. Samma dag jag skall flyga skall jag ta den på morgonen, innan vi startar, innan vi landar och på kvällen.

Jag åkte direkt till apoteket på mitt Maxi och passade på att hämta ut "lite" annat jag använder. Hämtade ut mediciner för sammanlagt 1.646 kr men behövde bara betala 25 kr (nu har jag frikort). Man kan säga vad man vill om skatter, politik och allt annat, men oftast är man glad för att man bor i ett land som vårt.


Nässprayen han skrev ut var Avamys, min allergimedicin. Fast det var lika bra att hämta ut den då jag bara har frikort till 21 september, kan ju spara denna till nästa år (har redan en öppnad flaska).

I morgon skulle jag provsjungit för min gamla kör, PicaPica, men jag har ställt in det pga halsont. Får ta det när jag kommer tillbaka från Kreta. Är väldigt sugen på att börja igen, men misstänker att jag har sjunkit ner till 1 alt... Började som 1 sopran, sjönk till 2 sopran, och nu tror jag alltså att jag sjunkit ännu mer. Vi får se.

Annars håller jag på och planerar en eventuell resa till San Francisco 26/12-8/1. Fattar inte varför, eftersom bara tanken på flygresan får mig i panik. Jag är så fruktansvärt flygrädd. Jag har hittat en resa med bara ett byte, Göteborg-Köpenhamn-San Francisco och tillbaka med SAS. Kunde fått 2 byten, med övernattning och Iberan Air eller nått för 500 kr billigare, men någonstans får snål-Hanson säga stopp och gå på säkerhet och bekvämlighet. Får se om det blir något, har inte begärt ledigt från jobbet än. Jobbade och bodde i SF 1989-1991 och min andra familj (hade 4, men 2 som jag var hos någon längre tid) planerar att flytta antingen till New Mexico eller Denver under året som kommer. Den första familjen verkar redan ha flyttat till Oregon. Alltså sista chansen att komma dit och kunna hälsa på någon jag känner. Jag måste nog stoppa undan min otroliga skräck för att flyga och JUST DO IT. Svårt att förklara för någon som inte är lika flygrädd som jag är...

Maggie närmar sig ytterst sakta. Igår när jag låg i soffan och mådde skit och kollade på NCIS så kom hon och la sig hos mig och gav mig magen. Första gången!!

Nu skall kolla lite mer på NCIS. Ha en skön kväll!

2 kommentarer: