lördag 17 augusti 2013

Veckan som gick

Gomorron. Idag blev jag väckt av Madame M när hon, inte alls smidigt, hoppade upp i min säng och satte sig och glodde på mig... Sen kelade vi en stund. Hon vill fortfarande inte vara så där nära och jag får bara kela med henne en liten stund. Men vi närmar oss.

Favoritstället är annars min altan. Hon ligger bara där och glor på "ingenting". Det finns massa fåglar i närheten, det är kanske de hon håller koll på. Regn eller solsken verkar inte spela någon större roll. Jag skall öppna dörren det första jag gör på morgonen och hon struntar helt i att jag nästan fryser ihjäl när det bara är 7°C ute...


Här ligger hon i hörnet på altanen.


Igår kväll ösregnade det, men det hindrade inte Madame från att vilja gå ut. Har har hon space-ögon när hon sitter under bordet. I går morse hittade jag henne med huvudet under pallen nere till höger i bild. Det ösregnade ute och hon verkade tro att hela hon låg i skydd under pallen, hon märkte inte att nästan hela hon låg utanför... Pälsen är så tjock att det inte känns, antar jag.

Häromdagen var jag och hämtade ett paket på mitt Schenker utlämningsställe. Min nya vän eller fiende...


Den räknar ut BMI och massa olika % (fett, vatten m.m.) men jag har inte ställt in det än. Verkar krångligt, men jag skall fixa det någon dag. Min andra våg gick sönder för en månad sen, så det var med stor skräck jag ställde mig på denna. Det var illa, men absolut inte så illa som jag trodde. Jag gick ju upp en hel del under våren, jämfört med min absoluta lägstavikt som jag hade i december hade jag i maj gått upp ungefär 5 kg. Och nu när jag ställde mig på vågen 3 månader senare så trodde jag att det var ungefär samma siffra igen, alltså ytterligare 5 kg... Men sanningen var att det var +1 kg sen i maj, och med tanke på att min vikt kan variera med 1 kg från en dag till en annan så kan det ju vara allt mellan 0 och +2 kg...

Även om jag tidvis äter helt fel så har jag Dukan-tänket med mig. Den mesta maten jag äter är Dukan-mat, men så faller jag ibland. Fast när jag faller och fuskar så mår jag skit, alltså inte bara psykiskt utan även fysiskt. Därför blir jag nästan varje gång lika förvånad över att jag har så dåligt minne att jag "glömmer" mellan gångerna hur mycket bättre jag mår när jag äter rätt. Svårt att lära en gammal hund sitta.

Men när jag kommer hem från Kreta måste jag skärpa mig. Försöker skärpa mig nu också, men jag VET att när jag kommer till Kreta kommer jag att frossa i färsk frukt. Vin kommer det också att bli, men framförallt frukt. Frukosten kommer jag att lösa som förra året, d.v.s. ta med ett paket havreknäcke (inte Dukan!!) och så köpa ost och grönsaker att ha på. Jag hittade ingen laktosfri yoghurt eller något annat laktosfritt när jag var där förra året, och mjukt bröd klarar jag inte.

I onsdags blev jag bara så vansinnigt sugen på en nötfärsgryta. Jag tror att jag har gjort en en gång tidigare, men jag hade inget recept. Jag anser mig själv vara kökshandikappad, men oj vad nöjd jag blev med denna. Jag gjorde den extra "blöt" för jag tänkte att det skulle vara gott med sjögräsnudlar i den. Det var bara slös med de dyra nudlarna... Visst, det var jättegott, men jag kände absolut ingenting av nudlarna. Lika bra att bara äta grytan. Sjögräsnudlar äter jag till nästan allt annat ändå :) Jag tycker det blir så gott när jag steker dem i lite olja, sambal oelek, vitlökspulver och soya. På senare tid har jag också slängt i en näve frysta, skivade champinjoner som jag smaksatt med svartpeppar. Mums.

Jag skall lägga upp receptet (med ungefärliga mått...) på receptsidan under dagen. (Edit: Här är receptet). Här är en bild av den goda grytan:


Rekommenderas verkligen!

Jag har varit halvkrasslig hela veckan, förutom i måndags då jag var helkrasslig. Öroninflammationen gav med sig i torsdags, men idag vaknade jag med smällande huvudvärk och ont i halsen. Jag har skitdåligt samvete för att jag inte har tränat på hela veckan, men jag vill inte träna när jag mår kasst. Känner mig själv såpass väl att jag vet att om jag gör det så blir jag jättesjuk. Jag är i alla fall trött på att må så här! BORT BORT BORT.

Jag funderar på att trotsa halsont m.m. och åka in till stan idag och kolla in Kulturkalaset. Jag skall kolla in programmet, men det handlar också om hur mycket det skall regna... Hm. Kollar in SMHI nu och det skall vara strålande sol hela eftermiddagen (efter kl 12). Det blir kanske en tur till stan då :)

Ha en härlig lördag!

1 kommentar:

  1. ja det här med vikter hit o dit pratas det om hela tiden... o olika metdoder för att gå ner i vikt.

    Jag tänker hålla mig till att motionera lite o sen ta en tanke på vad jag stopapr i mig behöver ju inte vräka i mig sakre utan i lagom mängd kan man äta allt o ändå gå ner i vikt.

    Nu vet jag varför jag sluta kommentera här de där jobbiga slå in massa bokstäver siffror grejen ta bort det o väl att granska kommentarer istället

    SvaraRadera