söndag 29 september 2013

En mycket trevlig helg

Go eftermiddag. Klockan är snart halv 5 och inte mycket vettigt har blivit gjort här. Men det är väl så det skall vara på helgerna?

Jag har ju haft finbesök denna helgen, av Alice från Stockholm. Å vad vi har haft det trevligt. Det var 2 år sen vi sågs sist (första gången vi sågs) och det får verkligen inte gå så lång tid tills nästa gång.

Egentligen skulle hon "landat" kl 20 i fredags kväll, men hennes SJ-jobbande man lyckades boka om henne till tåget som kom 17.25. Min viktigaste uppgift var ju att skaffa färska räkor, och tack vare kollegan M, som åkte och handlade åt oss på lunchen från ICA Fiskebäck, så fick jag 1,2 kg räkor med mig hem. Tog ledigt en timme så att jag hade tid att åka in och möta Alice på centralen.

Vi åkte hem och sen drack vi en hel del vin. Och jag menar en hel del. Vågar inte avslöja exakt hur mycket, men vi åt lite räkor också...


Skål!


Så gott med räkor och tzatsiki. Inte Cosmopolitansallad denna gången, utan Roman-sallad. Gick nästan lika bra...


En sån här stor present hade Alice tydligen tänkt köpa till mig, men den såg jag aldrig skymten av...


Ja här var vi bra glada. Min nya profilbild på Facebook...


Alice har tappat bort sitt snus. Tror inte hon hittade det förrän nästa morron...

Vi kom i säng i alla fall, klockan var väl 23 när vi däckade. Förvånansvärt fräscha vaknade vi vid 8 nästa morgon. Frukost, och sen iväg till bokmässan. Där var det MYCKET folk. Blev helt slut i huvudet på en kvart. Fattar inte hur folk kan jobba där i 4 dagar...

Sen hem igen för en betydligt lugnare eftermiddag/kväll. Vi passade på att pärla lite armband åt Ung Cancer:


Alice är en eldsjäl till att dra igång pärlning i Stockholm. Bor ni i närheten av Märsta kommer hon att anordna en pärldag den 17 november, hör av er så kan jag sammanföra er.

Maggie såg ut så här när jag hittade henne bakom datorskärmen igår.


Knäpp katt...

I morse kl 9.30 lämnade Alice mig för att ta bussen till Centralen och tåget tillbaka till Stockholm. Själv lodade jag omkring lite hemma innan jag duschade och tog moppen in till stan. Jag köpte ju en låda till bag-in-box-vin förra lördagen, men det fattades en bit på den lådan. Efter lite mail fram och tillbaka mellan mig och föreståndaren för all shopping på Liseberg så fick jag klartecken till att byta min box mot en ny. Mitt namn fanns i kassan så jagj slapp betala inträde (90 kr) för att byta boxen (som kostade 79,50 då det var halva priset). Passade på att spela lite på godishjulen, men spelade bara på sånt jag visste att jag inte kunde/ville äta. Tur det, för jag vann...


2 kg Toblerone... Klarar inte choklad och sockret så det kändes OK att vinna. Kollegorna får massor i morron. Lovade också att spara lite till mamma. Om någon är nyfiken på vad som är inuti en sån här:


56 st små bitar med 35 g i varje. Blä.

Nu skall jag ta det lugnt resten av söndagen, kanske pärla lite mer. Sen är det en ny vecka.

Ha en skön söndag!

3 kommentarer:

  1. låter som en jättetrevlig helg. Har följt bildspelet på FB och förstått att det blev lite blött. Det gjorde ni rätt i!
    Må bäst
    kram

    SvaraRadera
  2. Härlig bild när hon ligger på golvet, haha! Riktiga livsnjutare med vin och fin mat plus all choklad ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast chokladen har jag fortfarande inte smakat. Jobbet har fått, sparat till mamma och resten kommer jobbet att få på fredag :)

      Radera