fredag 20 september 2013

Fredag

Gomorron. Endast 6°C ute... jag vill tillbaka till Kreta där det bara var att gå ut och sätta sig på altanen när man vaknade. I pyamas. I går morse var det, under protest, premiär för min tjockare höstjacka. Den består av en vindjacka och ett avtagbart foder (tjockare). Det var varmt när jag gick hem på lunchen och efter jobbet när jag var på Maxi, men jag orkade aldrig ta ur fodret...

I söndags var det kördag, då var vi på Hisingen allihop, hemma hos en av oss, och sjöng. Det var så roligt! Och vad mycket enklare det har blivit att spela in vad vi sjunger (jag spelar in för att det är enklare att lära sig sångerna om jag hör dem, kan inte läsa noter så bra). Tidigare hade jag en separat mp3-spelare med mikrofon (på sladd) som skulle placeras och den var krånglig att hantera. Nu har jag Röstinspelaren på telefonen, blir bra kvalitet och enkelt att göra spellistor av när jag valt ut vilka jag vill behålla. Igår hade jag spelat in massor som de andra ville att jag skulle dela med mig av. Undrade först hur jag skulle konvertera från Samsungs format 3ga till mp3, men det var bara att byta ändelse :)

I söndags var det också kalas för svågern. Mycket trevligt. I måndags fyllde lillebror och i tisdags hans dotter, men det kalaset får vänta lite pga sjukdom.

I onsdags var jag och kollegan på gymmet, det var inte igår. Jag var där i juli, men hon hade ett betydligt större glapp på träningskortet. Jag skall dit idag igen, om inte fredagströttheten hinner överfalla mig. Det är konstigt att det skall vara så förbannat svårt att ta sig dit, när det är så himla skönt när det är klart. Och det är ju inte så att det tar så himla lång stund heller... Jag kör ett pass, som tar ca 35 minuter om jag inte behöver vänta. Skall jag inte simma så duschar jag hemma, så 2 x 5 minuter för att byta om och 2 x 12 minuter för att ta mig dit och hem. Lite drygt en timme alltså. Hur svårt skall det vara? Fast det är klart, är det kallt och/eller regnar eller snöar, så är det INTE roligt att moppa.

I morgon lördag har jag inga planer, och på söndag är det dags att pärla på Ung Cancer igen. Jag har inte pärlat på länge, så jag har nog bara ett tjugotal armband att lämna över, men allt är bättre än inget.

Jag fick ju en jättefin stentavla i födelsedagspresent av familjen och ett par vänner, den är gjord av min styvmors syster Lillemor. Den har varit på utställning hela sommaren, tillsammans med hennes andra alster, men i veckan fick jag den. Jag tycker den är så fin! Just nu hänger den bredvid fiolen som morfar har gjort, men den skall nog få hänga bakom soffan istället.


Och jag har köpt en alldeles egen burk till Maggie, för hennes mat. Ser betydligt trevligare ut än den tråkiga plastburken jag hade tidigare.


Nu skall jag gå och ge henne lite mat (hon är ute i kylan på altanen) och sen fixa frukost att ta med till jobbet till mig. Det är ju fredag, då har vi gemensam frukost.

Ha en bra fredag!

1 kommentar: