tisdag 3 december 2013

Show, lunch och mera moppeproblem

Gomorron. Tisdag 3 december. Vart tog november vägen? Det är ju snart dags för mig att åka till San Francisco, bara 24 dagar kvar. Å vad jag inte ser fram emot flygresan. Jag skall ju ta tåget ner till Köpenhamn (och sen hem igen 12 dagar senare) och har inte tänkt tanken på att jag faktiskt kan gå på och av i Mölndal, och slippa åka ända in till centralen. Jag kollade just tidtabellen och båda tågen stannar här. För säkerhets skull har jag mailat SJ och frågat, det kanske är så att man måste anmäla på- och avstigning (det står p och a på tågen i tabellen, antagligen just på- och avstigning).

Vad har hänt sen sist då? I fredags var jag och kollegan I-M på Magnus Uggla. Vi var ute i väldigt god tid och började kvällen med en räkmacka och ett glas vin på Westcoast (Hotel Gothia). Deras räkmackor är berömda:


Jag orkade INTE hela mackan, men nästan alla räkorna gick ner. Och så drack jag mitt livs dyraste glas vin. 126 kr...


Sen gick vi över gatan till Rondo. Vi var nästan först. De som skulle äta skulle vara där senast 18.30, hon var nog bara 18.10 när vi kom dit.


Vi hade barbiljetter på balkongen och satt verkligen bra. Tiden gick fort och vi hade det trevligt. Lite väl trevligt då jag hade lite ont i håret nästa dag. Men inte så farligt, blir inte särskilt bakis längre. Före min operation var jag fruktansvärt bakis i 4 dagar på ett halvt glas vin, och vi kan milt säga att betydligt mer förtärdes i fredags och jag hade bara lite huvudvärk.

På morgonen blev jag väckt av svägerskan och brorsdottern som var på väg till Göteborg och ville luncha med mig. Jag skulle bara hämta moppen först (de hämtade upp den hemma hos mig i torsdags) och se ta bussen in. Vi gick lite på marknaden på Gustav Adolfs torg innan vi började leta lunchställe. Det var inte lätt, ALLA var ute och shoppade. Till slut hittade vi ett tapas-ställe (det hette i alla fall något med Tapas i namnet) på Kungstorget som var nästan tomt. Hm. Varför var det nästan tomt? Ja inte var det för att maten var dålig, den var väldigt god.


Min kyckling med saffransris i förgrunden. Egentligen var det tzatsiki till, men det kan jag inte äta pga laktosen. De hade en tomatsås som var ganska "mesig" sa servitrisen, men jag bad dem hotta upp den med vitlök och svartpeppar. Oj vad god den blev! Svägerskans och brorsdotterns fläskfiléer såg också väldigt goda ut. Detta stället rekommenderas! Min mat kostade bara 99 kr, och deras 129 kr tror jag. Det var lunchpriser som gäller alla veckans dagar. K och E shoppade vidare och jag åkte hem.

Istället för att läsa teori (hade 100 sidor att läsa till första teorikursen i morgon onsdag) städade jag förrådet... Jag har ju bara ett litet förråd inomhus (och inget utomhus) så det blir väldigt lätt fullt... Här är före- och efterbilder, kanske syns det inte så stor skillnad, men det är mycket mer ordning i hyllorna nu (och plats kvar):Och sen åkte adventsstjärnorna upp. En i vardagsrummet och en i arbetsrummet och så en liten stjärna i fönstret i sovrummet.


I söndags läste jag äntligen teorin, innan jag skulle iväg till Ung Cancer och lämna armband samt handla på Maxi. Jag höll på att få en infarkt av ilska när jag upptäckte att moppejävlen inte gick att starta. Choken fastnade inte utan åkte bara tillbaka. Jag hade alltså betalat drygt 1.200 kr för moppen i tisdags, och sen över 2.000 kr i lördags (nya allvädersdäck, nya slangar, arbetet IGEN) och nu gick den inte. Jävla skitverkstad! Skickade dem ett osande mail i söndags och fick till svar igår att han skulle komma hit och kolla på den på lunchen. Jag var väldigt "avståndstagande" och markerade tydlig att jag var pissförbannad när han var här. Han kunde inte fixa det med en gång och tog med sig moppen. Men han körde hit den igår kväll igen. Kanske börjar de fatta hur jävla sur jag är på dem? Jag har fortfarande ett garantiärende som hänger kvar där, de har beställt en ny hastighetsmätare, men sen är det bye bye (om det inte är ett uppenbart garantiärende som jag inte vill betala för).

I morgon är det alltså första teorilektionen. På torsdag ingen körövning (bra, har inte tid) och på fredag åker jag och Maggie till Ellös över helgen. Det skall bli spännande att se hur det funkar, för sen skall hon ju vara där i 3 veckor. I söndags slutade hon att vara sur för att vi badade henne förra veckan. En otrolig skillnad på hennes beteende när hon slutade att vara sur. Nu kommer hon till mig när jag sitter still, jag får kela med henne och hon vänder inte när vi möts i lägenheten. Precis som om hon litar på mig igen. Hoppas inte hon blir sur igen när vi åker bort, för maken till sur-katt har jag aldrig träffat på.

Ha en bra tisdag!

2 kommentarer:

 1. Oj, vad du har full rulle! Och maten den såg verkligen frestande ut. Jag blir hungrig.
  Det låter så kul med resa till San Francisco. :)
  Ha en jättefin dag!
  Kram Sussie

  SvaraRadera
 2. Trevlig helg och glöm inte att idag kl 12 har jag en ny gäst i bloggen :)

  SvaraRadera