måndag 16 december 2013

Det börjar dra ihop sig...

Gomorron i ösregnet. Måndag igen. Bara en måndag kvar före jul nu. Fattar inte vart tiden tar vägen. Plötsligt har jag så himla mycket som måste göras på så kort tid...

Idag efter jobbet måste jag åka till COOP och köpa sjögräsnudlar och laktosfri mögelost till mormor. Och till Frölunda Torg och köpa en sån där nackkudde för resan. Antingen en sån här eller en sån här. Vilken tycker ni?

Sen hem och röja lite inför städerskans besök på onsdag.

Tisdag och onsdag kväll är det teori 17.45-19.45.

På torsdag måste jag packa och träffa en f.d. kollega som har fixat en julklapp för mig.

På fredag har vi julavslutning på jobbet (de flesta är lediga på måndag) och direkt efter det kommer Maritas bror med min stora låda på släpet. Den skall bäras in (måste skaffa mer bärhjälp) och sen åker vi (Maritas bror, jag och Maggie) upp till Ellös. Så alla våra saker måste vara packade innan han kommer.

Helgen spenderas i Ellös, men jag tar bussen hem på söndag förmiddag. Mera packning och förberedelser.

Måndag jobb, och sedan direkt med tåg och buss till Borås. Kommer hem igen på juldagen, förhoppningsvis med bil då Marita troligen skall dit då och sen hem, annars med buss.

Torsdag ännu mera packning och förberedelser och så natten mellan torsdag och fredag, kl 02.50, går bussen till Kastrup.

HJÄLP! Hur skall jag hinna med allt? Nu har jag ordentligt med resfeber...

Lite frågor till er som reser länge och ofta: Vad är det jag inte skall glömma att ta med mig på planet? Nästan 12 h är ju väldigt länge... Korsordstidningar, talböcker, kanske någon vanlig bok (har inte läst en bok sedan i våras...), surfplattan med lite filmer/TV-serier? Någon eller några proteinbars ifall jag blir hungrig? Något mer?

Jag ser så otroligt mycket fram emot resan, att se allt igen och träffa "mina" familjer. Men resan dit är som ett stort, svart hål, som jag först måste över...

Veckan som gick har bestått mycket av körkortsteori. Kurs i onsdags och så halvdagskurs Riskettan i torsdags (obligatorisk sedan 5 år, handlar om alkohol, droger och trötthet). Igår gjorde jag 111 frågor på Elevcentralen, såna där man skulle sitta och slå i boken och leta efter svar (om man inte kunde det). Var helt utblåst i huvudet efteråt...

I torsdags hämtade jag Maggies nya matskål på posten. En dubbel matskål som öppnas med varsitt timerstyrt lock.


Vi började med att bara äta ur skålen. Det gick bra. Sen programmerade jag den. Nu, efter 4 dagar, börjar hon lära sig hur det låter när locket smäller upp (jag har ställt den nära väggen så att det låter när skålen öppnas). Men locket öppnas lite för sällan enligt Maggie :)


Då får man vänta... och vänta... Med denna matskål får jag mycket mer frihet. Hon skall ju ha mat 4 ggr/dag. Det är väl egentligen inte någon som har bestämt att hon just skall ha mat 4 ggr/dag, men hon är som en dammsugare och äter upp nästan all mat direkt, oavsett om hon får en halv dagsdos eller en fjärdedel. Bättre med mindre mat oftare. Men jag blir väldigt bunden. Jag MÅSTE gå hem på lunchen och jag MÅSTE gå mer eller mindre direkt hem från jobbet. Nu behöver jag inte det!

Igår fick jag äntligen tummen ur och vinterbonade altanen. Fast det tog emot länge, det regnade och var väldigt mörkt ute, tråkväder. Men så här såg det ut innan:


Ser ni Maggie?

Och efter:


Mycket omtyckt av Maggie. Nu kan hon ju sitta under utan att bli blöt. Himla synd att vi inte kommer att hinna inviga "annexet" (hennes del av lådan) förrän jag har hämtat hem henne från Ellös runt 11 januari...

I lördags eftermiddag så bestämdes det hastigt och lustigt att jag skulle följa med som gäst på seglarklubbens julbord. Det skulle inte vara några "ungdomar" med, så jag var yngst, men detta är helt underbara personer i mina föräldrars ålder, som jag växt upp med. Oj vad många kramar jag fick. Det var så mysigt!

Familjen jag skall bo hos mina första 8 nätter har delat med sig av inloggningsuppgifterna på deras WiFi. Så bloggen kommer att uppdateras när jag är borta. Kan nog garantera att det blir oftare än nu :) Följer ni med?

Dags för frukost för mig och en mycket hungrig katt. Ha en bra måndag!

8 kommentarer:

 1. Absolut, följer GÄRNA med, skulle helst åkt med fysiskt också.. men det kan bli trångt i väskan. ;)
  Angående tidsfördriv är det bra saker du själv har skrivit ju.. plus Kamera - glöm inte den! Den kan man roa sig mkt med..

  Guuu' vad jag är avundsjuk på dig som ska åka. SF är mitt önskeresemål alla lägen ju.. så jag hoppas komma dit igen inom en inte allt för avlägsen framtid. Skönt att det löst sig med övernattningsproblemen. Det är ju perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kameran skall givetvis med. Inte för att jag vet om det finns så mycket att fota på planet :) Mobilen är ju med också. Lovar att jag skall lägga upp många bilder (om jag får WiFi att funka)... Kram

   Radera
 2. Förslag på att ta med: varma sockar (jag fryser alltid om fötterna på långflygningar), och stödstrumpor om du har, mkt skönt! Ett extra set underkläder ifall inte incheckat bagage kommer i tid och kanske nån tröja etc, då det kan bli rejält fruset att sitta still. Be att få en filt direkt om det inte ligger ute, ibland räcker det inte till alla. Jag brukar alltid köpa med mig en flaska vatten när jag checkat in eftersom man inte alltid får det när man vill, och det ofta brukar vara torr luft. Och lipsyl, glöm inte det!

  Det är allt jag kan komma på nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stödstrumporna glömde jag att räkna upp, de skall givetvis med. Varma strumpor är en bra idé, hittade såna där tjocka, lurviga (lila med vita prickar!) i min låda häromdagen. Underkläder är ju också smart. Filt skall jag definitivt be om, gillar att kura. Annars får jag plocka ner jackan. Vatten och läppklet är självklart, är aldrig många cm från något av dem. Sen fick jag lite tips på FB: tuggummi och nässpray.

   Radera
 3. Godmorgon här är det tre arbetsdagar kvar sen ledigt i 17

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu skall vi räkna... jag har 4 arbetsdagar (inkl idag) kvar, sen är jag ledig i 16 dagar. Inte så illa pinkat det heller...

   Radera
 4. Vilken praktisk skål! Visste inte ens om att det fanns sådana.
  Den måste jag visa gubben. Vår Sally är ett matvrak och otroligt
  glupsk och äter allt på stubinen.

  Du kommer att ha full rulle läser jag i ditt schema. Önskar dig
  en jättehärlig juletid och underbar resa.

  Varm kram och GOD JUL!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev länken på din blogg, men kanske någon annan är intresserad av var jag köpte skålen. Den funkar för övrigt jättebra. Varje morgon laddar jag den för öppning klockan 12 och klockan 17. Jag går ju hem på lunchen, men om den inte har öppnat sig då så öppnar jag den åt henne. Likadant efter jobbet. Men nu har jag friheten att INTE gå hem på lunchen eller direkt från jobbet :)

   http://www.supercat.se/kattmatskalar/foderautomat-tx2-dubbel.html

   Radera