måndag 9 december 2013

En härlig helg på Ellös

Gomorron. Å så var det måndag igen. 2 veckor kvar till jul. Nästan alla julklappar fixade :)

I helgen har jag varit i Ellös med Maggie. Resan upp gick bra, hon pep bara sporadiskt. Jag misstänkte att hon skulle spendera hela helgen under soffor/sängar/bakom saker, men jag hade fel. Hon var väldigt social och framme och kollade saker. Det var bara när det kom folk på besök som hon gömde sig. Cornelia gillade att ligga i mormors handarbetsfåtölj, och den invigde Maggie också:


Fast hon låg inte där så länge, så mormor kunde sitta i den och sy. För sytt har hon gjort i helgen. Jag hade med mig 2 tröjor jag behövde hjälp med, en stickad tröja där ärmarna var ca 20 cm för långa. Hon repade upp ärmarna och stickade ett nytt avslut. Den fick jag med mig hem. Sen var det en tröja jag fick efter pappa, där muddarna var alldeles söndertrasade. Där skall hon korta muddarna till hälften. Den fick stanna kvar där. Men så fixade hon även min nya vinterjacka som jag köpte i torsdags:


Vinterjackan jag köpte förra året satt som ett skruvstäd i halsen. Jag har så himla mycket problem med den muskel som går på höger sida om halsen, jag kan inte använda högerarmen mer än absolut nödvändigt, för att undvika att få ont där. Repetitiva rörelser (t.ex. strykning eller för mycket jobb) är "out of the question". Att då ha en jacka som sitter åt är helt omöjligt, jag hade mer ont efter jag haft den på mig en stund än innan. Så jag bestämde mig för att köpa en ny. I vilket fall som helst så fanns det muddar i den, och jag får panik om jag är varm om handlederna. Så mormor hjälpte mig att ta bort dem.

Maggie och jag hade i alla fall en skön helg, och det kommer absolut inte att gå någon nöd på henne när hon skall bo där i 3 veckor. Maritas bror, Janne, har byggt en stor, stor dynbox till mig, med ett litet "annex" till Maggie:


Det är hennes ingång till vänster. Den skall transporteras ner nästa fredag, 20 december. Då följer jag och Maggie med upp och så tar jag bussen hem på söndagen. Jag skall jobba dagen före julafton och sen sticker jag till Borås på eftermiddagen. Hem från Borås på juldagen och sen åker jag till San Francisco den 27. På tal om det så fick jag lite krupp i fredags, då jag "helt plötsligt" kom på att det kanske inte var så intelligent att ta tåget till Köpenhamn, i alla fall inte när det skulle anlända bara 2 h innan planet går... En kompis på Facebook gav mig idén om att kolla bussar, så nu är biljett bokad på bussen som går från Gbg 02.50 den 27/12. Då är jag framme på Kastrup 07.10 och har betydligt mer tid på mig innan planet går 12.25. Som tur är så hade jag lagt på några kr på min tågbiljett så att den är avbokningsbar, så jag får tillbaka allt utom 70 kr (bokningsavgiften). Jag har ju kvar min biljett åt andra hållet.

I går morse snöade det. Massor. Jag tog några bilder som vanligt. Alla bilder jag tar med mobilen laddas automatiskt upp till Google+ (där endast jag kan se dem). Där hade de blivit animerade automatiskt... Får se om det syns här:Haha, det funkade. Google+ känner alltså av att det är snö på bilden... eller undrar om det har att göra med taggen med väderdata som varje bild har...

Jag har INTE pluggat teori i helgen och jag har INTE gjort 150 frågor på elevcentralen, som vi hade i läxa, så nu vet jag vad jag skall göra måndag och tisdag kväll. På onsdag är det dags för teorilektion nummer 2.

Ha en bra måndag!

7 kommentarer:

 1. kul med bilderna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev lite förvånad när jag såg dem :) Kul grej. Finns andra effekter som jag skall undersöka!

   Radera
  2. *haha* Rolig effekt ja!

   Radera
 2. Åh, vilken fin bild på Maggie! :)
  Och pläden under är så vacker. Önskar jag kunde virka!

  Härlig snöeffekt på bilderna också. Och bra att du fick en jacka du gillade att ha på dig till slut.
  Det är ett evigt gissel det där med att ha ont.

  Ha en jättefin dag!
  Sussie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sussie. Pläden virkade mormor när hon vakade vid en sjukbädd. Den är jättefin! Hon är en jäkel på detta med att sy, sticka, virka och väva.
   Kram

   Radera
 3. Trevlig Lucia önskas dig

  SvaraRadera