torsdag 26 december 2013

Packad å klar

Gomiddag. Nä, packad på det sättet är jag inte. Tyvärr. Hade önskat att jag hade varit lite på snusen så att jag inte hade varit så nervös... Men packad i resväskeväg är jag. Stora väskan väger 16 kg, så jag har lite "att ta på" när jag skall ta hem det jag shoppat. Inte allt jag har i skall med hem heller, så det är ju bra.

Hur var då julafton? Den kan sammanfattas som väldigt trevlig :) Brorsonen kom upp och såg ut så här (effekter från Google+)


Fråga mig inte om vad han läser om på surfplattan... :)

Vi slöade halva morgonen, spelade lite spel, duschade, småpulade lite i köket. 13.30 kom gästerna, vilka bestod i svägerskans föräldrar. Så skönt att vi inte var fler än så. Vi fikade till Kalle Anka och då började det kännas som julafton. Svårt att få riktig julkänsla när det ösregnar och är grått ute...



Efter Kalle var det mat. Inget traditionellt julbord, utan svägerskans mamma hade gjort en väldans god kalkon. Till detta potatisgratäng, 2 sorters såser och sallad.


Brorsonen blev lite mätt så han la sig ner för att få plats med mer...


Svägerskan julpyntar så väldigt vackert, och man kan lugnt säga att hon gillar levande ljus och betong.


Jag fick lov att lägga upp bilder på de som var med:


Svägerskan med sin pappa.


Brorsdottern och svägerskans mamma.


Och så brorsan, jag och brorsonen. Ett mycket trevligt gäng. Och som sagt, lagom många.

Sen förflyttade vi oss in till julgranen där det låg massa klappar. Här är några:


Jag fick lite teer, temugg, ljus, ett par hörlurar, en USB-sladd, en skål och presentkort på cdon.com. Tack alla!


Brorsan fick en himla smart julklapp. En "plektrumklippare". Man kan göra sina egna plektrum från gamla kasserade kreditkort och liknande.

Sen kollade vi lite på film innan vi somnade. På morgonen vaknade jag och kände mig jättestressad. Egentligen skulle jag varit kvar till styvmor kom mitt på dagen och vi skulle ätit middag tillsammans innan hon körde mig hem, men jag hade inte ro till det. Så bror körde mig till bussen kl 10. Hem och tvätta, börja packa osv. Kändes bättre att vara hemma och packa lite pö om pö. Jag är så ovan vid att resa att jag inte kan packa på 5 minuter, då glömmer jag hälften.

Jag fick helt tänka om när det gällde vad jag skulle ha med mig. Kolla väderprognosen för Oakland, där jag skall bo. Lite svalare (ett par grader) i San Francisco:


Så det fick bli capribyxor och tunna tunikor istället för tjocktröjor och extra jeans. Jag skall ju handla kläder där borta, så det jag missat kan jag köpa.

På kvällen var jag äckligt sugen på pizza, men när jag tog en promenad till pizzerian visade det sig att det var stängt. Fick idén av en vän på Facebook att göra min egen pizza, och för en gångs skull hade jag allt jag behövde hemma. F.d. kollegan, som var här i söndags, hade med sig nybakat Fiskebäcksbröd som jag stoppat i frysen. På en sån kaka la jag tomatpuré, som jag hottat upp med massa vitlök och svartpeppar. Och så kalkon, rödlök och mager ost. Tada!!


Så mycket godare den var än en köpepizza! Och jag fick inte ont i magen/hamnade i paltkoma/dumpade av den. Det här kommer jag att göra fler gånger!!

Idag har jag packat vidare, varit på Maxi och handlat det sista. Där fyndade jag. Dels i att jag hittade 2 tunikor (en blå och en vit, två olika modeller) för endast 49 kr/st. Halva reapriset alltså. Och sen, för en gångs skull, var jag där när de satte ner den magra nötfärsen för att det var kort datum. Jag brukar alltid missa det. Nu fick jag nästan 7,5 kg med mig hem, och jag betalade bara 38 kr/kg.


Nu är jag som sagt färdigpackad, förutom handbagaget och datorväskan. Städerskan kommer när jag är borta, så kök, sovrum, badrum och vardagsrum är färdigröjda. Endast arbetsrummet kvar. Taxin kommer klockan 02 i natt. Jag vet inte om jag kommer att somna, men för att vara extra säker har jag satt några alarm...


Checkat in har jag gjort via nätet för ett par timmar sen, så det slipper jag att göra när jag kommer till Kastrup strax efter 7 i morgon bitti. Jag har passat på att köpa tillträde till Loungen, den som man får gå in gratis på om man har en lite finare biljett. De har ett tillbud nu när man får lov att köpa in sig för 249 kr. Då får man fri tillgång till buffé, öl, vin, läsk, vatten, TV, tidningar och WiFi. När jag åkte till Kreta köpte jag en liten flaska vin och en macka och det gick på nästan 200 kr. Så detta kommer jag att "tjäna in" snabbt. Planet går inte förrän 12.25, så det känns bra att jag får sitta i en mjuk fåtölj och dricka lite vin, istället för att sitta på en hård plaststol...

OK. I morgon 12.25 får ni lova att ni skickar varenda bra tanke ni har åt Kastrup-hållet till. Fy fan vad jag inte vill vara i det planet. Men ändå vill jag ju det för jag vill ju komma fram! Det här skall bli så kul!! Lovar att skriva bloggen i alla fall varannan dag, och visa många bilder. Häng med vettja!!

Ha en skön kväll!

9 kommentarer: