söndag 5 januari 2014

Fredag

Gokväll. Lördag kväll här och jag befinner mig hos familj nr 2. Så här hade jag det igår fredag:

Sista morgonen ensam i huset. Gick hemifrån vid 9. I San Francisco var det dimmigt kunde jag se från BART-stationen:


Man kan knappt se silhuetterna av skyskraporna... När jag väl gått på tåget så tänkte jag att det är synd och skam att jag under ett års tid hade postadressen Oakland, men aldrig varit i själva downtown Oakland. Så jag hoppade av tåget. Det tog mig 10 minuter att konstatera att jag inte missat något, och sen åkte jag vidare mot SF... Men nu kan jag ju i alla fall säga att jag varit där...

Tur att jag hade mobilkameran, för ungefär här tog batteriet i min Ixus slut. Och var var laddaren? Inte på denna kontinenten i alla fall. Som en parentes kan nämnas att jag i förbifarten frågade Brian på kvällen om han hade en Ixus. Det hade han, så jag fick batteriet laddat :)

Alla andra dagar när jag åkt in till stan har jag hoppat av på Powell street, det som kan räknas som det verkliga downtown. Nu hoppade jag av på den första stationen efter det att vi korsat bukten, alltså 2 stationer före Powell. Jag gick utmed Market street hela vägen bort till där jag brukar hoppa av. Det är genom Financial district. Mycket skyskrapor. De är fina att titta på, men jag med min höjdskräck skulle inte vilja jobba eller bo i en.
Hemlösa tiggare är en vanlig syn, men turguiden i en av turbussarna jag åkte med sa att det har blivit mycket mindre tiggeri och färre hemlösa.


Jag gick till köpcentrumet där jag varit så många gånger tidigare. Var på jakt efter lite grejer till Ulrika, men de hade inte vad hon ville ha. Köpte lunch nere på bottenvåningen där det fanns ett tjugotal restauranger att välja mellan.


Jag som egentligen inte är så förtjust i kött fastnade för detta, som man fick provsmaka. En otroligt mör Sirloin. Här i ett bröd med bara lite chipotledressing. Mums.

Sen tog jag bussen bort till en gata som heter Filmore, men hittade inte så mycket där. Vandrade runt lite och försökte hitta huset som jag bodde i sommaren 1990, alltså mitt emellan det jag kallar familj nr 1 och 2. Där var jag bara i drygt 2 månader och de jag jobbade för var lite galna. Han var psykiatriker och hon psykolog, eller om det var tvärtom. De hade mottagningen i huset och konverserade med mig enbart medelst gula lappar i trappan... Där blev jag som sagt inte långvarig. Lyckades dock inte hitta huset... det är ju ändå ett bra tag sen.

Tillbaka ner till stan och så hem igen. Väl hemma var det kramkalas med Brian och Susan. Vi satt ner och drack lite vin (inte Brian som skulle köra) och pratade.


Jag hade skrivit en lapp till dem på morgonen där jag talade om min avsikt med att bjuda dem på middag som tack för att jag fick stanna hos dem. Så efter vinet så bar det av till en väldigt trevlig restaurang.


Utsikten från restaurangen upp mot Claremont Hotel, dit jag senare tog dem för dessert.


Brian och Susan på restaurangen. Jag tog sea bass (havsabborre) som var mycket god.


Utsikten från balkongen på Claremont Hotel, där vi åt dessert. Givetvis går det inte att göra den spektakulära utsikten rättvisa...

Sen hem och sova, de var trötta efter sin resa (de kom från östkusten på förmiddagen) och jag var trött av allt turistande.

4 kommentarer:

 1. Så himla härliga inlägg Lena , så glad när ett nytt livstecken dyker upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Kul att du uppskattar mina inlägg :)

   Radera
 2. var det kallt på rest. eftersom han har vantar på sig :)

  SvaraRadera