söndag 5 januari 2014

Lördag

Gokväll igen. Lördag idag alltså. Näst sista kvällen over here. Bävar rejält för flygresan nu....

Idag tog vi sovmorgon. Jag gick upp vid 8 och började packa, men Brian och Susan syntes inte till förrän vid 10. Då var jag färdigpackad. Jag packade ungefär som jag skall packa på måndag, bara för att kunna provväga. Väskan vägde 19-20 kg, så jag har marginal (får ta 23 kg).Vid 11 kom min första "unge" Parker med familj. Parker var 7 år när jag passade honom, hans lillasyster var 5. Parker är nu 31 år...


Parkers fru Catherine (hon är från England), Parker, Brian och lilla Philippa, Pippa kallad. Vilket charmtroll! Lite utstående öron, mörkbruna ögon och dubbla skrattgropar i kinderna!Vi promenerade 2 kvarter till en jättemysig restaurang. Vi hade inte bokat bord och skulle egentligen inte fått plats, men vi sa att vi kunde äta fort så de fick in oss.

Jag tog en macka (alla dessa mackor... äter dock bara lite bröd och mest innehållet) med torsk och grönsaker. Så gott. Trots att jag tog bort nästan allt bröd orkade jag bara halva.


Som tur är så är det inte alls oartigt att be om en "doggy bag" här, det är snarare så att de frågar om de skall packa ner resterna, så Parker fick min macka med sig hem. Denna gången bjöd inte jag utan det gjorde Brian och Susan.

Sen hem där vi sa hej då. Fick detta fina kort på unga familjen Farrow.


Chloe (katten) gillar INTE deras hund. Jäklar vad hon fräste :)

Sen körde de mig till BART och jag hoppade av halvvägs mellan stan och flygplatsen. Där hämtade Carol mig.

Sonen Max skulle låna bilen, så vi var hemma en stund. Då passade vi på att leta efter Reebok Easytones till mig. Jag hade letat i massa affärer under veckan, men inte hittat några. Men vi hittade online, och vi räknade ut att de var så pass mycket billigare här att även om vi beställde dem hem till Carol och hon sedan postade dem till mig, så skulle det bli ca 600 kr för ett par. De kostar ca 800 kr hemma om jag hittar dem på rea, annars 1200 kr. Jag beställde ett par svarta med chockrosa detaljer... Inte min stil...

Sen beställde jag också en handarbetstidning i pdf-format till min vän Anna. Trots att den var i pdf så hade de begränsat det till kunder från USA, så Anna kunde inte köpa den med sitt svenska kreditkort. Carol köpte den, vi hittade en rabattkupong så den blev till och med lite billigare.

Vi "fick tillbaka" bilen och gjorde lite ärenden. Sorry Ulrika, hittar fortfarande inte dina tuggummin. Vid 17 tog jag med Max och Carol ut på Thairestaurang, som tack för att jag får sova här 2 nätter. Pappa Ed var iväg på något en vecka (stack igår), Piper är tillbaka i Denver där hon jobbar och Eric bor på andra sidan bron i Oakland. Max åker tillbaka till skolan i Philadelphia i morgon förmiddag, så då blir det bara Carol och jag.

Här är vi på Thaien:
Deras mycket sjuka hund Cimarron. Hon har nog inte länge kvar att leva stackarn. När jag var här 1999 hade de precis fått henne.

I morgon skall Carol och jag gå på bio. Saving Mr Banks. Den har inte gått upp på svenska biografer än. Den är med Tom Hanks och Emma Thompson. Får se vad vi hittar på mer.

Ha en bra dag! Själv skall jag gå och lägga mig. I kväll skall jag inviga min nya Victoria's Secret-pyamas. Andra huset var alldeles för varmt för den. Här nere i källaren, som jag har alldeles för mig själv, är det däremot kallt. Gonatt!

2 kommentarer:

  1. hur är det med kostnad för mat o äta ute där "over the sea"

    SvaraRadera
    Svar
    1. För 775 kr fick vi 3 varmrätter och 2 glas vin på första stället och 2 efterrätter och 2 glas vin på andra stället. Samt att jag gav båda ställena 20% dricks. De tyckte det var dyrt. Jag tyckte det var billigt.

      Radera