fredag 17 januari 2014

Fredag :)

Gomorron. Fredag :) Härligt! Ute viner vinden, på  min väderapp på datorn står det är det är -3°C som känns som -11°C... hade ju gärna stannat kvar inne om det gått.

Igår när jag var hemma på lunchen hade jag fått en paketavi från posten. Vad kunde det vara? Kom inte på något som jag hade beställt. Förslag från kollegor var att jag hade vunnit i en korsordstidning... Men när jag väl kom dit och hämtade paketet fattade jag direkt vad det var. Mina skor! De som Carol och jag köpte online i USA och som hon skulle skicka när de kom.


Jag blev positivt överraskad när jag öppnade paketet, för jag kom ihåg det som att vi beställde svarta skor med chockrosa detaljer... mitt minne är ju inte det bästa. Dessa var bättre. Lila är väl visserligen inte heller min färg, men betydligt bättre än chockrosa i alla fall.

I onsdags var det "årspremiär" för mig och kollegan på gymmet. Vi hade träningsvärk igår vill jag lova, och det lär väl vara värre idag... Men så skönt det är när man tränat klart! Jag måste komma igång och gå dit 2 ggr/vecka. Minst. Efter gymmet skulle hon åka till Maxi och handla, så jag hängde på. Vi köpte båda tulpaner utan att veta att det var Tulpanens dag. Älskar tulpaner! En av de få blommor jag inte är allergisk mot, och de kommer alltid när man längtar efter våren. Jag kallar dem Happy flowers!


Man blir ju så glad när man ser dem! Och har man ingen annan som köper blommor åt en så får man göra det själv :)

Dukanandet går bra. Jag har inte vägt mig sen i tisdags, jag tycker det är bättre att inte göra det varje dag. Jag hoppar upp och ner som en guttaperkaboll och blir bara ledsen när jag hoppar uppåt. Har jag tipsat er om det väldigt goda mellanmålet/snackset torkat hamburgerkött?


Man lägger skivor på ugnsgallret, mitt rymmer 20 skivor av ICA's hamburgerkött. Ha en vattenfylld långpanna under, för ibland droppar det. Ugnen skall stå på grill och tempen skall vara max. In allra högst upp i 3 minuter. När jag var på Maxi i onsdags så hade de 4 paket med 30 % rabatt, för de går ut idag. Gjorde på 2 paket igår, skall göra på de andra 2 paketen idag (eller också stoppar jag in dem i frysen). Väldigt gott att bara gå och nalla från ibland, och det är ju fördelen med Dukan: inget räknande eller vägande, är du hungrig äter du obegränsat av de tillåtna livsmedlen. Och hamburgerkött är ju ett magert kött, så det är helt OK.

I morse vaknade jag med ont i halsen. Snälla förkylning, kom inte till mig! Jag har flera kollegor som varit hemma i veckan/är hemma nu/var sjuka i helgen, så smittorisk finns... men jag VILL INTE. Så bort, bort!

Jag har sovit bra de senaste 3 nätterna, jag har börjat ta min sömntablett en timme före jag går och lägger mig. Det innebär att när jag väl somnar är det mycket längre tills klockan ringer än om jag tar den när jag går och lägger mig. Jag mixtrar lite med dosen. Första kvällen tog jag 2 (maxdos) men då vaknade jag inte av mobillarmet som ringde en timme efter jag somnade. Inte bra, tänk om det var brandvarnaren? Igår och i förrgår tog jag 1,5. Lite groggy på morgonen, men jag sov mina 7 h som en stock. Skall testa med 1 nästa vecka och se hur det är. Jag väljer helt klart att vara lite groggy på morgonen men sova gott hela natten framför att inte vara groggy men sova som en kratta...

Dags för frukost och nerpackning av mellanmål! Ha en bra fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar