tisdag 14 januari 2014

I did it again...

Gomorron eller vad man nu skall säga. Yupp. I did it again. Lyckades med att knappt sova  på hela natten. Som vanligt tog jag min Propavan kl 22 när jag skulle gå och lägga mig. Felet jag gör är att jag tar tabletten för sent. Av någon anledning har jag fått svårare för att somna det sista året, och pillret tar ca 1,5-2 h för att verka. Alltså ligger jag och kollar på surfplattan eller telefonen och väntar på att sömnen skall komma.

I går kväll så somnade jag 23.30 men lyckades med konststycket att väcka mig själv i stort sett samma minut som jag somnade. Sen var det kört. Klarvaken. Låg och väntade på att få somna/räknade till 100 på franska (det var inte lätt)/kollade på svt.play till klockan var 2. Sen väntade jag lite mer. Vid 4 slumrade jag till och sov tills klockan ringde 5. Ställde om den till 6 och oj vad gott jag sov sista timmen. Men det hjälper ju inte mig just nu. Kommer att vara så där äckligt trött idag igen. Först skall jag jobba. Sen skall jag köra. Sen skall jag röja för städerskan. Hurra. Not.

Körningen igår gick i alla fall OK. Jag märker att mina motorikproblem är inte så bra. Problem som jag alltid har haft. Om jag inte aktivt tänker, och då tänker ordentligt, så blir det t.ex. så att när jag lättar på kopplingen med vänsterfoten så lättar jag per automatik på gasen med högerfoten också. Det är ju mindre bra. Nu gäller det bara att tänka så att det knakar tills dess att allt blir mer rutin.

Vad som var mer roligt var vågen i morse. Jag är med i två "utmaningar", båda med vägdag tisdagar. -2,2 kg blev det här, trots massa fusk i helgen. Tackar å bockar. Maten igår gick bra. Det är lite tråkigt med attack dock, jag kan inte äta mina goda pannkakor med kalkon och mager ost till mellis. Detta för att osten är ett extra som inte får läggas till förrän i fas 2. Så jag har haft lite problem med vad jag skall göra just till mellis. Förmiddagsmellis blir yoghurt som jag smaksätter med lite kardemumma, vaniljpulver och Stevia. Eftermiddagen däremot. Igår tog jag fram 1 kg nötfärs som jag blandade i 2 ägg, 2 msk havrekli, en hel del färsk vitlök, färsk ingefära, sambal oelek, franska örter och citronpeppar. Detta gjorde jag till biffar. En sån och lite kvarg blir ett bra mellanmål.

Ha en bra tisdag! Jag skall försöka att inte somna med näsan i tangentbordet.

5 kommentarer:

 1. jobbigt o inte få sova

  SvaraRadera
 2. Hatar såna nätter! Luder med dig ich hoppas att du snart är tillbaka på svenska sovtider. Grattis till de två kilona. Samma resultat för mig. Lycka. Tur att det går lätt i början så man inte tappar fokus!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tänk om det var lika enkelr resten av tiden. .

   Radera
 3. Jag sover som en klubbad säl, när jag har tagit mitt piller! :D Visst är det jobbigt att bara ligga och trissa runt, runt i sängen...


  // Mvh Anna

  SvaraRadera