tisdag 21 januari 2014

Oh what a day

Gomorron. Till skillnad från igår morse kan jag verkligen stå för orden. Fy katten säger jag bara. Natten mellan söndag och måndag var återigen en natt då jag inte sov många minuter i stöten (trots sömntabletter). Jag såg varenda halvtimme på klockan. Jag verkligen hatar när det blir så. Och så låg jag i sängen och stressade upp mig för att jag skulle ha körlektion nr 3 igår kväll. Fattar inte varför jag har såna prestationskrav på mig själv. Jag var i alla fall ett vrak när jag vaknade och dagen blev inte särskilt behaglig. Men nu har jag sovit i 8 h och det känns helt annorlunda :)

Men för att börja från början... I lördags var jag och körde lite med min lillasyster. Vi åkte först till Åby's parkering, men där var det trav. Nödlösningen fick bli Postens parkering utanför mitt jobb. Inte stor, men tom. Vi tränade starta, stoppa vid en viss punkt och lite växling. Jag var nervös innan, 2 körlektioner på parkeringen hade jag ju haft, men som sagt prestationskraven... Syrran tyckte i alla fall att jag skötte mig jättebra, så hon tyckte inte vi behövda öva på söndagen.

Igår när jag skulle till körskolan hade jag ju kunnat betala dyrt för att istället få en date med min kudde... men jag tog en promenad dit (4 km ganska exakt) och var faktiskt piggare när jag kom fram. Jag berättade för körläraren Petter om kraven jag ställde på mig själv och vet ni vad han gör då? Han kör INTE till Åby's parkering utan svänger vänster in i villaområdet. Vassego. Kör nu. PÅ EN VÄG??!! Men jag hade ju inte ens lärt mig blinka än... Jäklar i min lilla låda vad jag var skrajsen. Jag kände fortfarande paniken när jag inte klarade av att starta och bromsa så smidigt som jag gjorde med syrran i lördags (varför är det enklare att "misslyckas" framför henne än körläraren?) men det blev bättre. Vi körde upp och ner för villagatorna och vid varje slut fanns en vändplats. Jag fick till och med backa! Sen fick jag köra på "stora vägen" utanför travet. Skitläskigt. Jag skulle svänga vänster och fick lägga mig "mitt i vägen" och blinka och vänta på annan trafik. När jag klev ut ur bilen vek sig nästan benen (hade ju promenerat raskt dit och så all spänning) men jäklar vad mitt självförtroende hade fått sig en kick! Jag smilade resten av kvällen.

Sorry att jag tjötar om detta så mycket, men det är otroligt stort. För mig. Nu skall jag köra med syrran antingen idag eller i morgon och så förhoppningsvis någon mer gång innan nästa lektion på tisdag.

Idag var det invägning både för mig och katten. Jag tror nog att vågen visade glädjesiffror för oss båda förra veckan, för denna veckans resultat var inte så roliga. Jag hade gått upp 0,9 kg, men en totalsumma av -1,1 på 2 veckor är mer likt mig. Och Maggie hade gått upp 0,2 kg. Knappast troligt, blir nog andra siffror när jag väger henne senare i veckan. Vi tar nya tag och tappar inte sugen.

Igår fick jag ett samtal från Amerika. Från kundtjänsten på Gap (klädaffär). Jag köpte två tröjor där när jag var i SF, och den ena var inte bra. Efter en tvätt (30°C/30 minuter) så var det fullt av hål på ryggen (snabb räkning visade 7 hål) och det är ju inte så bra... Så jag mailade dem i söndags och de svarade direkt. Efter lite mail så hade de fått mitt telefonnummer och ringde igår. Jag rabblade massa saker som stod på kvittot och de sa att de skulle sätta in pengarna på mitt MasterCard, jag behövde inte skicka tillbaka tröjan. Skall se om jag kan hitta någon som kan laga den, för jag gillade den verkligen. Bra kundservice i alla fall!

Ha en bra tisdag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar