måndag 17 februari 2014

OS för hela slanten

Gomorron. Så var det måndag igen. Helgen som gått måste ha gå till en av de lataste i historien, i alla fall för min del. Hela veckan som gick har jag haft helvetiskt ont i min axel/sidan av halsen. Det är som om muskeln är för kort, den är spänd som en fiolsträng. Jag har fått gå direkt hem från jobbet och sätta mig i TV-soffan med min värmekrage. Inte så himla mycket mig emot eftersom jag är en riktig OS-nörd...

Min värmekrage fick även följa med mig till jobbet i fredags, då jag hade extremt ont när jag vaknade. Det är väldigt opraktiskt att ha kragen när jag jobbar; inte bara det att jag ser ut som ett UFO, jag sitter dessutom fast med en sladd... Gäller att minnas det när jag reser på mig. Så här ser jag ut:


Som en from konfirmand :)

Men å vilken nytta den gör. Hade på mig den nästan hela fredagen och var i stort sett smärtfri när arbetsdagen var slut. I vanliga fall går jag omkring med en halsduk virad runt halsen (för värmens skull) men det hjälper bara lite. Just nu kör jag också en Diclofenak/Panodil/Omeprazol-kur, det kanske hjälper lite också. Hatar denna förbannade jävla axeln! Mina problem kommer av att jag arbetade ungefär 200 % runt 1998-2002, och inte hade några ergonomiska hjälpmedel (som nu när jag har en RollerMouse). Det är helt enkelt en utsliten musaxel jag har! Var rädda om er. Sitt rätt och överansträng inte armen. Får man en sån här förslitningsskada så kan man INTE göra något åt den. Den försvinner inte. Denna veckan som gått har jag haft allvarliga funderingar på hur katten jag skall kunna jobba 16,5 år till.

I måndags pratade jag med veterinären angående Maggies pipande på helgerna. Hon pep hela tiden och ville ha mer mat. Veterinären föreslog att jag skulle aktivera Maggie mer när det gällde maten. Fick, av Maggies förra ägare, tipset om denna aktivitetsbräda.


Som ni kan se så köpte jag en sådan, och hämtade den på posten. Köpte också 2 x 3,5 kg av hennes mat. Köper jag den hos veterinären får jag betala 560 kr för 3,5 kg. Köpte jag den på www.zooplus.se fick jag betala 399 kr/3,5 kg (om jag köpte 2 x 3,5 kg). Inte många butiker får sälja sådan här specialmat förutom veterinärena.

I vilket fall så var hon lite skeptiskt i början, som ni kan se här ovan. Men hon fattade till slut. Skålarna gillar hon inte men piggarna och banorna fattade hon. Varje gång hon fick mat i helgen så la jag lite på brädan. Låg det redan mat där, kvar från förra måltiden, så hällde jag tillbaka resten i matburken. Alltså har hon fått MINDRE mat denna helgen än vad hon brukar få, men inte pipit så där värst mycket. Ett bra köp hittills i alla fall.

Här är en bild till på henne, när hon "hämtar" mat.


Som sagt, helgen som gick var årets lataste. Igår klädde jag inte ens på mig. Duschade på kvällen men tog på mig en ny pyamas... I lördags var jag i alla fall ute och gick lite, och passade på att köpa mig nya fårskinnstofflor på Maxi. Nedanstående vy har jag sett hela helgen; en korsordstidning och OS på TV.


Lördagens stafett var ju något av det mest spännande jag någonsin sett, fick nästan en infarkt på köpet...

Denna veckan har jag bara kört 2 ggr med syrran. I söndags och i torsdags. I söndags körde vi här i Mölndal, runt runt på ömsom stora, ömsom mindre vägar. I torsdags skulle syrran till tandläkaren så hon hämtade upp mig efter jobbet. Vi åkte hem till henne där jag väntade medans hon var och plågades, sen körde vi i Björkekärr. Fast vi började i Munkebäck, bakom hospice där pappa låg. Det var sorgligt att åka förbi och inte gå in... Jag är mycket lugnare när jag kör med Åsa än med körläraren Petter. Ser inte fram emot nästa körlektion på tisdag, får ångest bara av att tänka på det. Att jag har såna prestationskrav på mig själv! Jag misslyckas ju när jag kör med syrran också (fick återigen ett kärringstopp, eller rättare sagt flera, när jag skulle starta efter att ha släppt fram några gående, beroende på att jag av misstag lagt in trean istället för ettan), men det är inte samma sak.

Jag skulle vilja köra oftare med syrran, eller mer sällan med körskolan... Har bokat körtid i morgon och sen nästa onsdag och så två veckor efter det. Jag köpte ett "köp 6 betala för 5-kort" före jul, och det måste användas före sista februari. Nästa onsdags körtid är den sista på det kortet. Skall kolla med tjejen i kassan om jag inte kan få ta den lektionen 2 veckor senare istället, och avboka nästa onsdag. Ingen idé att betala för körlektioner om jag inte hinner träna själv emellan.

I fredags "hängde jag också på låset" för att boka biljetter till Elton John's konsert den 14 november till mig och Anna från Norrköping. Anna som jag lärde känna via Dukangruppen på Facebook, och som är lika tokig i Downton Abbey som jag. Jag fick biljetter! Det skall bli jättekul att se henne och gå på konserten! Lite tantvarning (enligt killarna på jobbet), men jag är ju snart tant!! :)

Ha en bra måndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar