söndag 9 februari 2014

Söndag igen

Gomorron. Söndag igen. Regnigt och ruskigt ute. Tack och lov för att det inte är så kallt, för min vinterjacka är på lagning hos Intersport. Nu har jag bara min höst- och vårjacka, och den är av tyg. Inte bra när det regnar som det gör nu, men jag försöker undvika vara ute längre stunder.

Idag blir det en fullspäckad dag. Lunchbesök av styvmor vid 13, köra med syrran vid 17. Däremellan skall jag steka pannkakor (äter ju en av mina crepes till mellis varje dag), plugga teori och försöka se om vi inte kan flytta körens blogg till Wordpress. Men där fattar jag nada... Verkar ju skitkrångligt med saker som skall installeras och skript som det skall ändras i.

Igår var det kalas för syrran (som fyllde i fredags) och brorsonen (som fyller idag). Mycket trevligt och bara familjen och bästa vännen.

Annars har det inte hänt så mycket. Känns som om jag aldrig är hemma nuförtiden... Men det är jag ju, fast inte lika mycket som tidigare. Jag gick på sista teorikursen i onsdags, men är långtifrån redo att skriva något prov än. Min hjärna är 30 år för gammal för detta, känns det som. Jag fattar i ärlighetens namn inte hur jag skall klara av teoriprovet.

Och körningen då... i tisdags när jag skulle ha min fjärde körlektion med Petter så visste han inte att jag kört 4-5 ggr med syrran här i Eklanda. Han gav mig nycklarna och sa att jag skulle sätta mig i bilen och göra mina inställningar och vänta på honom. Skulle JAG köra därifrån? Själv? Benen skakade. Först backa ut där bilen bredvid skymde min sikt. Och sen ut på en gata. Han fick påminna mig om att jag skulle andas ibland... Jag var i alla fall uppe på fyran och körde i 55 km/h. Skitfort tyckte jag. Ni andra bara skrattar (jag ser er allt!!) men jag var livrädd.

Jag skall ringa veterinären i veckan och prata med någon om Maggies mat. Det är rent plågsamt att vara hemma med henne på helgerna, för hon piper hela tiden för att hon är hungrig. Jag känner mig som världens elakaste matte. Själva pipet har jag inte ont av, utan jag har ont av att hon lider. Hon fattar ju inte varför hon inte får mer mat än hon får (ca 17 g (0,5 dl) 4 ggr/dag, det är ju ingenting...). Hon har nu gått på denna maten ganska exakt 3 månader och hon har gått ner ca 0,5 kg. Vet inte om det är normalt, det enda jag vet är att det skall gå väldigt långsamt när det gäller katter.

De senaste 2 veckorna som gick var ingen bra för mig när det gäller maten. Jag vet inte varför det blev galet, men nu tar jag nya tag. Hoppade veckovägningen i tisdags, blir bara så stressad när det inte är bra siffror.

Vad skall jag börja med? Teori eller att steka pannkakor? Hm. Börjar med frukost... :) Ha en bra söndag!

2 kommentarer:

 1. Jag förstår så väl det där med teorin och körkort.
  Känner mig för gammal för det, men tycker det är
  coolt av dig att fixa det. Vi verkar ju vara i samma ålder.

  Ha en toppen dag!
  Kram!

  PS! Vad sugen jag blev på pannkakor nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag BORDE ha läst teori hela helgen. Men hur katten kan man läsa teori och kolla på OS samtidigt? :) Får ta det efter OS. Kram

   Radera