måndag 9 juni 2014

En härlig helg

Gomorron. Hemkommen efter att återigen spenderat helgen på Ellös. Bästa stället att spendera helgen på! Jag och Maggie vill aldrig åka hem, hon trivs lika bra som jag gör. Denna gången skulle vi ta oss upp själva. Inte ända till Ellös, det går inte att åka kommunalt dit om man åker från stan vid 17-tiden, utan till Varekil. Så först buss till Mölndals station, sen tåg till Göteborgs station, sen tåg till Stenungsund, sen buss till Varekil och där blev vi hämtade med bil.


Inte lika mycket packning som vanligt :) Maggie klarade resan nästan galant. Det var några tillfällen där jag såg att hon hade lite panik och ville ut ur buren, men det gick över. När vi väl kom fram till mormor så rusade hon ut ur buren och kollade in sitt revir. Fanns det kvar? Efter en snabbrunda inomhus och en lika snabb utomhus la hon sig på köksgolvet och bara spanade in allt och alla. Hon trivs alltså :)

Fredag morgon, nationaldagen, och vi vaknade som vanligt tidigt. Fördelen med att sova inne hos mormor och morbror Janne är att de är lika morgonpigga som jag är. Min styvmors persienner åker inte upp förrän vid 10, vi är uppe vid 6.30... Maggie spanade in sitt kungarike lite till och njöt verkligen.


Förra gången jag var uppe (3 veckor sedan) så rensade jag ju bort massa ogräs i häckrabatten. Nu var det dags igen:


Allt är inte ogräs, häckplantorna har börjat växa efter att ha blivit avsågade "jäms med knäskålarna"... Och så hade mormor planterat sockerärtor nära staketet. Det fick jag inte reda på förrän jag rensat ett bra tag, så tyvärr hade en planta åkt med i bara farten :(

När jag var inne en kort stund så fick jag en medhjälpare:


Annars är hennes favoritställe bakom pappas krusbärsbuske:


Jag körde hela häcken i ett svep, när jag hade en meter kvar ungefär så kom regnet, så jag blev ordentligt blöt och kall. Men jag blev klar! Och vilken träningsvärk jag fick sen! Gott-ont brukar jag kalla sånt :)


Både lördagen och söndagen blev slappare. Inget ogräs att rensa :) En lite promenad blev det på söndagsmorgonen. Underbara vyer.


Jag gick förbi min styvmor Maritas båt som ligger nere i hamnen. Någon som vill hyra Evira i sommar? Hör av er!


Hem åkte vi med bil. Lite bekvämare tyckte Maggie som inte sa ett enda pip på hela resan. Hon sov bara.Jag fick frågan om vad jag skulle göra på Midsommar. Jag sa att jag tar nog moppen och åker till Hyppeln (en ö i norra skärgården) och spenderar dagen med segelklubben. Men varför kommer du inte hit, sa mormor? Vi planerade lite och kom fram till att om Marita tar med sig Maggie på tisdagen eller onsdagen när hon har jobbat klart för veckan, så följer jag efter på torsdagen. Sen så åker jag buss hem tidigt på måndag morgon och lämnar Maggie kvar i Ellös. Helgen därpå är det nämligen Maritas födelsedag, så då hade jag ändå tänkt åka upp. Så jag tar bussen upp på fredagen och sen åker jag ner med Marita tidigt på måndags morgon. Så jag får två helger på raken på Ellös! Men först en helg hemma, med brorsonens student på fredag.

Annars knallar allt på som vanligt. Måste försöka ta tag i mitt liv. Ja, jag vet att jag skriver det varje vecka. Men en vacker dag så händer det!

Ha en skön vecka!

2 kommentarer: